Japonská delikatesa Jakitori
Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz. 18 mušlí sv. Jakuba neboli hřebenatky. Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa na kostky a pórek na přiměřeně velké kousky. Poté štřídavě napichujeme na špejli nebo špízové jehly. Stejně tak si připravíme hřebenatk
Podobné recepty jako Japonská delikatesa Jakitori
Yakitori (japonský národní pokrm)
Yakitori je japonské tradiční jídlo, které se skládá z kuřecího masa napichovaného na špejle a grilovaného. Příprava začíná očištěním kuřecího masa, které se následně nakrájí na malé ko...
Krůtí špízy yakitori
Pokud chcete své hosty na letní grilovačce ohromit, připravte japonské krůtí špízy yakitori. Tyto špízy kombinují jemné maso s chutnými jarními cibulkami, což dodává pokrm...
Ninjin Shirishiri – japonská rychlovka z mrkve, tuňáka a vajec
Ninjin Shirishiri je velmi jednoduché japonské jídlo, jehož název vychází z hlavní suroviny, tedy mrkve, a zvuku, který se vydává při jejím krájení v okinawském dialektu. Toto jídlo pocház...
Gyóza knedlíčky
Gyóza jsou japonské knedlíčky plněné mletým masem, obvykle vepřovým, spolu se zeleninou a různými kořenícími přísadami. Tyto malé taštičky se často připravují na páře, smaží se nebo du...
Japonské sendviče onigirazu a nakládané ředkvičky
Pokud máte rádi japonské sushi a stále ho vyhledáváte, jistě vás potěší recept na onigirazu. Tato jídla představují jakési "sushi sendviče", ideální na cesty. Onigirazu jsou podobná...
Japonské palačinky s houbami a kuřecím masem
Japonské palačinky jsou bezmléčné, což znamená, že si je mohou dopřát i ti, kteří mají intoleranci na mléko. Tyto palačinky se obvykle servírují s majonézou, ale lze je také podáv...
Grilovaná kuřecí křidélka Teriyaki
Grilovaná kuřecí křidélka Teriyaki jsou lahodným pokrmem inspirovaným japonskou kuchyní. Tato křidélka se marinují v teriyaki omáčce, která je aromatická a plná chuti,...
Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu
Míchaný salát se sladkým cibulovo-zázvorovým dresinkem v japonském stylu je skvělým a jednoduchým pokrmem, který obohatí jakýkoliv váš oblíbený salát. Tento dresink, známý...
Japonská polévka Ramen
Japonská polévka ramen představuje cestu k vytváření kulinářských vzpomínek na vzdálené země. Tento pokrm nás zve k objevování jeho hluboké chuti a různorodosti, které nabízí. Ra...
Buta shogayaki: Rychle smažené vepřové se zázvorovou omáčkou
Buta shogayaki je japonské jídlo, které přetváří vepřové maso na jedinečný gurmánský zážitek pomocí jednoduché a rychlé přípravy. Toto pokrm se skládá z jemně nakrájených plátků...
Tataki z lososa s avokádem, bílou ředkví a salátem z pšeničných nudlí s koriandrem
Tataki z lososa je jedinečný pokrm, při jehož přípravě se ryba nejprve rychle opeče na vysoké teplotě a následně se marinováním dochucuje. Nakrájená pak bývá servírována tém...
Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu jsou lahodné pokrmy vyrobené z kuřecího masa, které jsou obalovány a smažené do zlatova. K přípravě omáčky se smíchají všechny ingredienc...
Oyakadon – japonská miska donburi s rýží, vejcem a kuřetem
Oyakadon je tradiční japonské jídlo, které se řadí mezi donburi, tedy misky s rýží doplněné různými ingrediencemi. Tento pokrm je lehký, chutný a výživný, což z něj činí ikonickou...
Japonské sněhové lívanečky v bezlaktózové variantě s mlékem Lehké ráno
Japonské sněhové lívanečky v bezlaktózové variantě s mlékem Lehké ráno se stávají novým hitem v gastronomii, a to díky své neuvěřitelné jemnosti a nadýchanosti. Tyto lívanečky jsou...
Japonský sekaný karbanátek s vejcem
Japonský sekaný karbanátek, známý jako Hambagu, je oblíbeným pokrmem v restauracích a mnohdy tvoří stálou součást menu. Tento lahodný mletý řízek už sice ve světě trochu upadl...
Japonské vepřové curry z pomalého hrnce
Japonské vepřové curry je lahodné jídlo, které můžete podávat s nudlemi místo rýže, pokud preferujete tuto variantu. Základem jeho chutě je japonské koření shichimi togarashi, které jí...