Angreštový kompot recept
Angrešt zbavíme stopek a "bubáků"a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naplníme do důkladně omytých sklenic a zalijeme nálevem (na 1 l vody dáme 300 g cukru a svaříme). Angrešt zalijeme horkým nálevem a zavaříme. Zveřejněno 21. 7. 2008. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recep
Podobné recepty jako Angreštový kompot
Zavařené jídlo na dovolenou
Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo. Např. guláš, roštěnou... děláme
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Angreštový kompot
Opraný angrešt zbavíme okvětí a stopek a propícháme vidličkou. Zalijeme ho vodou rozmíchanou s cukrem a ponecháme 24 hodin, aby se prosladil. Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85
Podobné recepty jako Angreštový kompot
Angreštová marmeláda recept
Marmeláda z angreštu je pikantní a hodí se nejen na palačinky či lívance, ale i na vánočku. Krok 1: Dobře vyzrálý angrešt očistíme, omyjeme a na mírném ohni, za stálého míchání rozvaříme. Krok 2: Rozvařený angrešt rozmixujeme. Pokud v marmeládě nechceme drobná angreštová semínka, můžeme hmotu propas
Podobné recepty jako Angreštová marmeláda
Angreštové čatní recept
Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor. Přiveďte k varu a přidejte postupně všechny ostatní ingredience. Krok 2: Přidávejte je po částech a postupně ochutnávejte. Krok 3: Vařte za stálého míchání, až se vám směs spojí v krásně táhlou kaši, kde bude stále znatelná
Podobné recepty jako Angreštové čatní
Hrášek v nálevu recept
Hrášek obsahuje kys.mléčnou, proto se to kazí. Lepší je, to 2krát- 3 krát po sobě převařit a ihned prudce zchladit,zalít jen slanou vodou a zavařit 45 min na 100°C, za 2 dny znovu zavařit 20 min na 100°C. Mám vyzkoušeno, přeji dobrou chuť.
Podobné recepty jako Hrášek v nálevu
Zavařování hub
Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme hladinu vody, měla by být těsně pod víčka a doléváme vařící vodou třeba z varné konvice. Při vytahování víčko mírně povolíme a upustíme trochu v
Podobné recepty jako Zavařování hub
Zavařené kvašáky recept
Vyzkoušejte přípravu a zkuste kvašáky uchovat i mimo jejich běžnou sezónu. Krok 1: Nálev na okurky převaříme a necháme zchladnout. Množství volíme podle počtu okurek, které budeme nechávat kvasit. Krok 2: Na dno čistých, vypláchnutých sklenic dáme kopr, kolečka oloupaného křenu a naskládáme okurky.
Podobné recepty jako Zavařené kvašáky
Zavaření utopenci recept
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.
Podobné recepty jako Zavaření utopenci
Zavařená dýně s ananasovou trestí
Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za občasného míchaní vaříme až dýně zesklovatí. Po vychladnutí dáme do sklenic, nahoru nakapeme pár kapek ananasové tresti a ještě pár kapek citronu. Sterilujeme 20 min při 80 °C. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Zavařená dýně s ananasovou trestí
Kopr v sladkokyselém nálevu recept
Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému nebo mraženému vám omáčku i ochutí. Krok 1: Suroviny na nálev svaříme. Krok 2: Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček.
Podobné recepty jako Kopr v sladkokyselém nálevu
Zapečený angrešt recept
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální volbou pro všechny, kteří hledají neobvyklé a osvěžující kombinace chutí. Krok 1: Troubu si předehřejeme na 190 °C.
Podobné recepty jako Zapečený angrešt
Žampiony zavařené na sladkokyselo recept
Dle návodu pro bezpečné konzervování druhý den zavařování zopakujeme. Krok 4: Takto lze zavařit žampióny i lesní houby, jsou rovněž dobré. Postup je u obojích hub stejný. Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžeme použít i jiný nálev, pokud máme nějaký o
Podobné recepty jako Žampiony zavařené na sladkokyselo
Zavařená kukuřička-jako okurky recept
Zavařit okurky lze snadno. Máme pro vás rady, podle kterých zvládne zavařovat i začátečník
Podobné recepty jako Zavařená kukuřička-jako okurky
Tlačenka ve sklenici recept
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením a vývarem. Uvařenou směs pak nadávkujeme do sklenic a zavaříme. Krok 1: Všechno maso i kůže uvaříme a obereme od kostí a chrupavek
Podobné recepty jako Tlačenka ve sklenici
Angreštová šťáva recept
Krok 1: Omytý a očištěný angrešt umeleme na strojku na ovoce. Krok 2: Do šťávy přidáme cukr a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme z ohně a necháme 1-1,5 hodiny stát. Krok 3: Následně šťávu opatrně přelijeme do lahví, zazátkujeme a sterilujeme při 80-85 °C asi 10 minut.
Podobné recepty jako Angreštová šťáva
Borůvky ve vlastní šťávě recept
Borůvková sezona je v plném proudu v létě. Kdo se chystáte na jejich sběr, máme pro vás tip na zpracování k pozdějšímu použití. Bobulky stačí dát do sklenic, zasypat cukrem, zavařit a máte sladký kompot raz dva hotový.
Podobné recepty jako Borůvky ve vlastní šťávě
Játrová paštika recept
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Podobné recepty jako Játrová paštika
Džem z angreštu recept
Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektogelem vařit, cca 4 min.od doby varu. Necháme mírně zchladit a přidáme 4 lžíce rumu (dle chuti). Plníme do sklenic a otočíme je dnem vzhůru. Zveřejněno 2. 9. 2018. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Podělte se o fotky uvařenéh
Podobné recepty jako Džem z angreštu
Zavařené ořechy recept
Jednoduše je můžeme zavařit ve sklenicích. Jen musíme dbát na dodržení doby a stupňů zavařování. Poté budou jako čerstvé i další rok. Krok 1: Vyloupané ořechy necháme důkladně proschnout na plechu. Krok 2: Do čistých sklenic nasypeme ořechy. Když s ní potřepeme, uvolní se tak prostor a vleze se ořec
Podobné recepty jako Zavařené ořechy