Recept Jak vyudit maso + video recepty, články a tipy Jídlo.cz
Recepty na Jak vyudit maso , video recepty, články a tipy, které vám pomohou připravit jídlo, které bude opravdovým kulinářským zážitkem.
Podobné recepty jako Recept Jak vyudit maso + videoy, články a tipy Jídlo.cz
Domácí uzené na polský způsob recept
Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob. Včerejší, uzení. Krok 1: Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 minut vaříme s kořením.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Jednoduchý lák na maso k uzení recept
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku. Hodnoty jsou přibližné.
Podobné recepty jako Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzené maso
Uzené maso - recept: Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli.
Podobné recepty jako Uzené maso
Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
V den přípravy maso omyjeme, znovu potřeme tekutým kouřem a na 5-7 hodin (podle velikosti masa) dáme do pomalého hrnce na Low. Pod maso je vhodné dát mřížku, aby neleželo na dně, my to řešíme většími dřevěnými třískami, kterými kus masa podložíme.
Podobné recepty jako Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Uzené maso po horňansku
Jak správně uvařit uzené maso Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na větší kusy, osolíme a opečeme s cibulí a kmínem na polovině sádla. Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, potom vrstvu brambor, uzené maso, zelí a brambory.
Podobné recepty jako Uzené maso po horňansku
Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Máte rádi uzené maso, ale udírnu si doma jen tak nepostavíte? Nevadí, i tak tu máme možné řešení. :) Stačí mít doma pomalý hrnec a nějaké to další náčiní. Ani na ingredience není příprava nijak extra nároční – celé kouzlo tkví v použití tekutého kouře. Naopak budete potřebovat dostatek času a trpěli
Podobné recepty jako Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Uzené maso v kysaném zelí
Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem a v troubě zvolna dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Uzené maso v kysaném zelí
Omáčka k uzenému masu recept
Uzené maso je oblíbené pro svoji výraznou kouřovou chuť. Jeho využití v kuchyni je opravdu široké, ať už se ho rozhodneme uvařit ve vodě, nebo třeba upéct v troubě s kořeněnou omáčkou, která jeho chuť ještě vylepší. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji ji osmažíme do zla
Podobné recepty jako Omáčka k uzenému masu
Uzené maso jako lahůdka recept
Krok 1: Uzené maso opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem. Krok 2: Pak nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme maso a zalijeme pivem, jen okolo, ne na maso. Krok 3: Dáme péct do vyhřáté trouby tak na 160 st., pečeme pomalu a po 4
Podobné recepty jako Uzené maso jako lahůdka
Mé domácí uzené recept
Krok 1: Maso umyjeme a dobře osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí. Krok 2: Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Krok 3: Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme.
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
A navíc autorka píše, jak to dělají v Itálii, kde jsou na to vybaveni (třeba ta mramorová korýtka), ale už nepíše, jestli a jak to také jde udělat doma. Máte odvahu, kteru bych já neměla, smekám!
Podobné recepty jako Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Opékané uzené maso recept
Krok 1: Hotové uzené maso vyjmeme z obalu a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Krok 2: Maso opékáme na oleji z obou stran do zlatova. Krok 3: Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovou oblohou nebo salátem.
Podobné recepty jako Opékané uzené maso
Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny) recept ...
Naložení 3 dny + uzení 6 - 8 hod. Buďte první, kdo přidá fotku receptu! (většinou ale stačí kmín, případně trochu zázvoru či pepře, někdo si přidá i bylinky apod.) Krok 1: Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet.
Podobné recepty jako Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny) ...
Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou recept
Maso je hotové přibližně za 8-10min. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude. Mezitím si ze všech surovin smícháme omáčku a necháme ji také v chladničce odležet.
Podobné recepty jako Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou
Domácí slanina recept
Díky domácímu uzení máme jasnou představu o tom, co jíme. Příprava domácí slaniny sice chce pořádnou dávku trpělivosti, čekání se ale vyplatí a odměnou je výborná slanina se skvělou kouřovou vůní. Krok 1: Upravené pásy sádla obalíme v soli a naskládáme do vhodné nádoby a uložíme v chladu (po 8 °C).
Podobné recepty jako Domácí slanina
Uzený špek recept
Krok 3: Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím. Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky. Po 7 dnech vyndám a opláchnu. Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschn
Podobné recepty jako Uzený špek
Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou recept
Maso necháme alespoň 1 hodinu ve šťávě, jen občas maso promícháme. Mezitím si nakrájíme ingredience na jehlu, cibuli+pórek+salám na kolečka, papriku s anglickou slaninou na menší kousky a pak i s odpočinutým masem všechno střídavě napícháme na jehlu (4 jehly).
Podobné recepty jako Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou
Kuře v komíně recept
Krok 1: Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí. Krok 2: Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté . Krok 3: Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Těstíčko na maso (od mamky) recept
Vše smícháme a naložíme na tenké plátky nakrájené maso. Marinujeme do druhého dne.
Podobné recepty jako Těstíčko na maso (od mamky)