Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má díky tomu ještě lahodnější chuť, která krásně ladí s rukolou a variací brambor. Krok 1: Tilápii rozkrojíme podélně, opláchneme a osu
Podobné recepty jako Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Bylinkové máslo
Už jste zkoušeli doma připravit bylinkové máslo? Není to nic složitého a oproti máslům, která se prodávají, je to domácí i výrazně levnější. Máslo můžete namazat jen tak na čerstvý chléb nebo ho kousek položit na horký steak a pozorovat, jak se krásně rozpouští…
Podobné recepty jako Bylinkové máslo
Domácí máslo recept
Tento postup opakujeme zhruba 3x-4x, tak bychom již měli mít čisté máslo. Krok 4: Nakonec máslo vytvarujeme do požadovaného tvaru a uložíme do máselničky a samozřejmě do lednice. Při výrobě domácího másla je velmi důležité dodržovat hygienu, takže vše musí být důkladně čisté.
Podobné recepty jako Domácí máslo
Přepuštěné máslo recept
Takto přepuštěné máslo má lepší výživové vlastnosti a na rozdíl od másla se během pečení a smažení nepřipaluje. Hodí se i jako jedlý dárek, který jistě každý využije. Krok 1: Máslo dáme do pánve nebo do nižšího hrnce se silným dnem a necháme ho při velmi nízké teplotě rozpustit.
Podobné recepty jako Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři týdny bez ledničky. (celý recept)
Podobné recepty jako Přepuštěné máslo
Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 600 g podmáslí. Možná nebude domácí máslo levnější než to kupované, ale kvalitou ho rozhodně předčí. A podmáslí je zdravý a skvělý nápoj. (celý recept)
Podobné recepty jako Domácí máslo
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí se používá tradičně v jihoasijské kuchyni, snadno si jej ale můžete připravit i u vás doma. Má krásně medovou barvu a jemně chutná po oříšcích. Je ideální na smažení nebo pečení a není potřeba jej uchovávat v ledničce.
Podobné recepty jako Přepuštěné máslo ghí
Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce ...
Přepuštěním se máslo stává vhodné ke smažení, nepřepaluje se, ale přitom si zachovává chuť a vůni másla. Ideální na nedělní řízky nebo vánočního kapra. Pokud máte doma pomalý hrnec, vyzkoušejte ghí připravit v něm, je to jednoduché a ekonomicky výhodné.
Podobné recepty jako Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce ...
Přepuštěné máslo (ghí) recept
Přeceďte ghí klidně vícekrát, až tam prostě nebudete mít žádné usazeniny. Může to trvat i 0,5 hodiny, neb na závěr bývá vykapávání pomalejší. Hotové přepuštěné máslo čili máslo ghí nechejte vychladnout nezakryté při pokojové teplotě. Později nádobu uzavřete pro potřeby uskladnění. Z 0,5 kg másla ...
Podobné recepty jako Přepuštěné máslo (ghí)
Domácí jablečné máslo z pomalého hrnce
Jablečné máslo je skvělé do jogurtu, na lívance, vafle, toustový chleba nebo jako poleva na zmrzlinu. ;) Můžete s ním zkusit nahradit i část tuku ve sladkém pečení, ale maximálně poloviční množství. Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici.
Podobné recepty jako Domácí jablečné máslo z pomalého hrnce
Domácí rychlé máslo recept
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Podobné recepty jako Domácí rychlé máslo
Ořechové máslo
Máslo vyrobené z ořechů a mandlí má bohaté využití. Dá se natřít na pečivo a doplnit například ovocem. Je však i chutným dipem například k zelenině, přidat ho lze do jogurtu nebo mlsat jen tak na lžičce. Ořechy a mandle nasypeme do mixéru, přilijeme olej a směs mixujeme několik minut na nejvyšší stu
Podobné recepty jako Ořechové máslo
Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny recept
Já dělám máslo normálně jen třepáním v petce. Kupuju si farmářskou smetanu 35% ve slevě půl litru za 9,90, je z toho něco přes 200g másla. Prostě půl litru smetany naliju do litrové petky od mlíka z mlékomatu (má širší hrdlo) a třesu s tím tak dlouho, dokud není máslo hotové. Trvá to cca 10 minut a
Podobné recepty jako Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny
GHÍ (přepuštěné máslo) recept
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Podobné recepty jako GHÍ (přepuštěné máslo)
Domácí rychlé burákové máslo recept
Burákové máslo je super jen s tvarohem či ještě lepší v bílém jogurtu, dá se použít i do palačinek, buchet, na chleba nebo jen tak samotné.
Podobné recepty jako Domácí rychlé burákové máslo
Ghee (přepuštěné máslo) recept
Přepuštěné máslo je ideální na smažení, vaření a i pečení. Má specifickou oříškovou vůni a chuť. Snadno si jej také vyrobíte doma. Stačí k tomu kostka másla, hrnec a trocha trpělivosti. S našim receptem to jistě zvládne každý. Krok 1: V hrnci rozpustime maslo a privedieme ho do varu.
Podobné recepty jako Ghee (přepuštěné máslo)
Domácí kokosové máslo recept
Na přípravu domácího kokosového másla stačí jen dvě věci - strouhaný kokos a výkonný mixér. Máslo můžeme mlsat jen tak samotné, nebo s ním ochutit ovesnou kaši, cukroví či palačinky. Hodí se také do indických pokrmů. Krok 1: Všechen kokos nasypeme do mixéru. Krok 2: Mixujeme kokos, jak jen nám příst
Podobné recepty jako Domácí kokosové máslo
Domácí mandlové máslo se skořicí recept
Takto hotové máslo přesuneme do menší skleničky a uchováváme v lednici. Použít se dá například na palačinky, ovesné i jiné kaše nebo jen tak na lžičku. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Domácí mandlové máslo se skořicí
Pažitkové máslo
Krok 1: Změklé máslo rozmícháme, osolíme a přidáme nakrájenou i natrhanou pažitku. Krok 2: Vše dobře spojíme a dáme do tvořítek. Necháme v lednici zatuhnout. Krok 3: Máslo je výborné na pečené brambory, nové vařené brambory, na zjemnění polévek, nebo do pomazánky.
Podobné recepty jako Pažitkové máslo
Mátové máslo a mátový olej recept
Na kastrůlku rozehřejeme máslo a vsypeme do něj lístky máty peprné, chvíli nahříváme a poté přes cedník slijeme máslo do silikonových košíčků a necháme chladnout. Uchováváme v lednici. Používáme na přípravu krémů a polev. postupujeme podobně, umyté a oschlé lístky máty podrtíme v hmoždíři.
Podobné recepty jako Mátové máslo a mátový olej