Kvašené zelí
Připravit si vlastní kysané zelí, dokonce i v bytě, je velmi snadné. Postačí zavařovací sklenice a běžné ingredience. Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové teplotě necháme kvasit, dokud nejsme spokojeni s jeho chutí. Krok 1: Najemno nakrájené zelí přidáme do misky s vodou a 2 hrstmi moř
Podobné recepty jako Kvašené zelí
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Přidáme sůl a pepř podle chuti. Tuhle hmotu potom vaříme asi 30 minut. Po uvaření se vše nalije na zelí a promíchá. Přidají se vypečené kousky slaniny a to proto až nyní, protože by se jinak přilepily na dno pánve, kde se vytvoří taková bramborová krusta, o kterou se mimochodem budou prát vaše děti.
Podobné recepty jako Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí jako příloha
Recept je výbornou přílohou k jakékoli formě uzeného masa, případně i k bramborovým (i plněným) knedlíkům, ale i jako náhrada za oblohu. Je to snadno zapamatovatelná rychlovka, která se u nás drží věrně na stole.
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Dušené hlávkové zelí recept
Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cib
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Zelí po moravsku recept
Krok 1: Zelí očistíme a nakrouháme. Krok 2: Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Krok 3: Zaprášíme moukou, podusíme, okyselíme a přisladíme. Místo mouky můžeme zelí zahustit strouhaným jablkem. Zelí očistíme a nakrouhá
Podobné recepty jako Zelí po moravsku
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Množství na přípravu kysaného zelí se nedá přesně určit, proto se udávají spíš poměry – je na vás, jak velké množství chcete nakládat a jaké máte pracovní možnosti a nádoby. Vyzkoušejte klasické i netradiční recepty z kysaného zelí!
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Dušené červené zelí
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut. RADA: Jak nakrájet zelí? Zelí osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dále dusíme pod pokličkou.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme k tučným masům, či k zabijačkovým specialitám. Krok 1: Zelí ochutnáme a je-li moc kyselé, vymačkáme z něj lák, který uschováme.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Na první pohled může zelí vypadat jako nudná surovina, ale opak je pravdou. Zelí je doslova poklad obsahující spoustu vlákniny a prospěšných vitamínů. Pojďme tedy něco udělat pro naše zdraví, a zavařme si pár sklenic zelí ve sladkokyselém nálevu. Krok 1: Hlávku zelí bez košťálu nakrouháme.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Kysané zelí do sklenic recept
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to. Krok 1: Nakrouháme zelí, nasypeme do vaničky, osolíme
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Moravské zelí zahušťené bramborem
Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme lžičku kmínu a vaříme asi 10 minut odkryté. Pak přidám asi 2 lžičky cukru a 2 lžíce octa a dovaříme do měkka.
Podobné recepty jako Moravské zelí zahušťené bramborem
Sterilované bílé zelí recept
Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako příloha k masům nebo jako základ do salátů. Dobré je i samotné. Krok 1: Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vo
Podobné recepty jako Sterilované bílé zelí
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje tepelnou úpravu. Stačí ho nechat odležet. Krok 1: Svaříme vodu s octem a solí. Odstavíme a přidáme Spolarin. Necháme vychladnout. Krok 2: Zelí nastrouháme a cibuli nakrájíme. Ve větší míse společně promícháme. Přidáme kmín a posypeme py
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Vařené zelí
Vařené zelí - recept: Cibuli nakrájíme najemno, na oleji necháme změknout, přidáme zelí, vodu, sůl.Necháme podusit doměkka, přidáme cukr a asi 5 minut necháme podusit.
Podobné recepty jako Vařené zelí
Sterilované zelí se slaninou recept
Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme kmín a tolik vody, aby bylo zelí zakryté. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme slaninu, cibuli a osmahneme. Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme k téměř měkkému zelí a ještě chvilku vaříme. Nakonec přidáme podle chuti cukr a ocet. Zv
Podobné recepty jako Sterilované zelí se slaninou
Vynikající kysané zelí vánoční recept
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Podobné recepty jako Vynikající kysané zelí vánoční
Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období recept ...
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky. Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli ol
Podobné recepty jako Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období ...
Zelňačka s domácím kysaným zelím recept
Krok 1: Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř a pak poprášíme moukou. Tím máme hotovou zásmažku. Krok 2: Zásmažku přidáme k vařícímu se zelí, přidáme masox.
Podobné recepty jako Zelňačka s domácím kysaným zelím