Krevetový koktejl s křepelčím vejcem
Do vhodných sklenic střídavě vložíme nakrájená rajčata, hrušku a krevetky. Poté zalijeme směsí připravenou z jogurtu, majonézy, soli, bílého pepře. Na povrchu doplníme dvěma půlkami vařeného křepelčího vejce a snítkou petrželky.
Podobné recepty jako Krevetový koktejl s křepelčím vejcem
Obložené křepelčí vejce
Krok 1: Vejce rozklepneme po 4 kusech do formiček nebo odolných skleniček a vaříme na páře 12 minut. Krok 2: Zatím připravíme obyčejný jednoduchý salát ze zbylých brambor. Zde jsou použity pouze brambory na kostičky, sterilovaná zelenina, nakrájený salám, pepř, sůl a majonéza naředěná troškou nálevu
Podobné recepty jako Obložené křepelčí vejce
Skotská křepelčí vejce recept
Uvaříme a oloupeme křepelčí vajíčka (vaříme 2 max. 3 minuty, vajíčka opatrně během vaření obracíme, aby žloutek zůstal uprostřed). Mleté kuřecí maso smícháme s natěmi, hořčicí a zázvorem. Podle chuti osolíme. Každé vajíčko zabalíme do mletého masa a potom obalíme v klasickém trojobalu.
Podobné recepty jako Skotská křepelčí vejce
Avokádová křepelčí vejce
Krok 1: Uvaříme vejce natvrdo (4 minuty). Po uvaření ihned zchladíme ve studené vodě. Oloupeme skořápku a omyjeme vejce od zbylých částeček skořápek. Krok 2: Vejce rozřízneme podélně na polovinu a opatrně vyjmeme žloutky, které dáme do misky. Krok 3: Ke žloutkům přidáme zbylé ingredience a vše rozmi
Podobné recepty jako Avokádová křepelčí vejce
Zelená čočka s křepelčím vejcem
Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, dolijte ji. Křepelčí vajíčka uvařte ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníte praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky.
Podobné recepty jako Zelená čočka s křepelčím vejcem
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Vynikající a originální chuťovka, kterou si jistě všichni oblíbí. To jsou křepelčí vajíčka pečená v košíčku ze směsi brambor, česneku, petrželky a tymiánu. Nesmí chybět ani strouhaná gouda a pažitka na ozdobu.
Podobné recepty jako Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Retro lahůdka: Domácí ruské vejce
To by vás asi k jeho reinkarnaci nenaladilo, ale když sáhnete pro vejce pod domácí slepičku, do domácí majonézy na vlašáček zamícháte dobrý olej, pro čerstvý rohlíček skočíte do rodinné pekárny, získá tahle klasika mnohem sympatičtější image. Často se podává na větších sešlostech, například na Silve
Podobné recepty jako Retro lahůdka: Domácí ruské vejce
Nakládaná křepelčí vajíčka recept
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i dekorativní. Sklenice s barevně lákavým obsahem se může stát vítaným jedlým dárkem.
Podobné recepty jako Nakládaná křepelčí vajíčka
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Hotové maso ve vlastní šťávě se hodí jako rychlá večeře s chlebem a salátem, ale je skvělé například do rizota, do omáček na těstoviny nebo do masových pomazánek. Lze z něj ale připravit i omáčku, stačí orestovat cibuli a houby, lehce zaprášit moukou, podlít trochou vývaru a přidat naložené maso.
Podobné recepty jako Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Křepelčí mls recept
Krok 1: Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (cca 2 minuty) a po vychladnutí oloupeme. Krok 2: Do misky dáme pomazánkové máslo, hořčici, vaječné žloutky, sůl, pepř a petrželovou nať. Všechny suroviny smícháme do celistvé žloutkovo-hořčicové hmoty. Krok 3: Uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka opatrně přep
Podobné recepty jako Křepelčí mls
Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko recept
Ideálně uvařit vajíčko na měkko, středně tzv. na hniličku nezvládne mnoho z nás. Přidávám návod, jak sobě na snídani, svým hostům tuhle radost nepokazit a ještě se pobavit. Jak správně skladovat vejce, aby se nezkazila Doporučuji vařit vajíčka od počátku ve studené vodě, uspoří se tím i energie. Nen
Podobné recepty jako Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko
Jednoduchá kulajda recept
Krok 1: Dáme vařit houby a brambory spolu s kořením a solí. Krok 2: Samostatně uvaříme vajíčka natvrdo. Po uvaření je vychladíme a oloupeme. Krok 3: Když jsou brambory téměř měkké, zalejeme smetanou s rozmíchanou moukou. Pozvolna provaříme alespoň 15 minut. Krok 4: Přidáme kopr, dochutíme octem.
Podobné recepty jako Jednoduchá kulajda
Česnečka s křepelčími vejci recept
Krok 1: Brambory na kostky uvaříme v osolené vodě. Krok 2: Přidáme majoránku a sádlo. Krok 3: Oddělíme si z křepelčích vajec žloutky a bílek smíchaný s normálním vajíčkem vmícháme do polévky. Krok 4: Potom přidáme žloutky a opatrně promíchneme, aby se neroztrhly. Krok 5: Do hotové polévky přidáme pr
Podobné recepty jako Česnečka s křepelčími vejci
Domácí majolka 1,2,3... recept
Krok 1: Celé vejce dáme do vyšší nádoby, přilijeme 200 ml oleje,1 PL octa ,1/2 lžičky hořčice, sůl a pepř. Krok 2: Vezmeme tyčový mixér a ušleháme majolku. Trvá to cca 10 vteřin. Krok 3: Majolka je hotová. Můžeme přidat i na jemno nakrájenou okurku a cibuli (tatarka). Je možné i dochutit podle sebe.
Podobné recepty jako Domácí majolka 1,2,3...
Zavářka (drobení) do polévky recept
Pokud vaříte polévku a marně se doma snažíte najít nudle a do obchodu máte daleko, nabízíme Vám jednoduché řešení. Vyrobte si polévkové drobení, které je opravdu snadné, rychle a potřebujete k němu jen vejce a mouku.
Podobné recepty jako Zavářka (drobení) do polévky
Štrůdl podle mé babičky recept
Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu. Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo. Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.
Podobné recepty jako Štrůdl podle mé babičky
Eintopf oběd z jednoho hrnce
Když se polévka vaří, musíme hlídat, aby nám pěna nevzkypěla na sporák. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, jen brambory a cibuli necháme vcelku. Vše vaříme společně asi 60 minut.
Podobné recepty jako Eintopf oběd z jednoho hrnce
Vepřové maso ve vlastní šťávě recept
Nejprve jej s kořením uvaříme v pomalém hrnci a poté, ve sklenicích, zavaříme. Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, kůže na čtverečky. Krok 2: Přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vaříme v pomalém hrnci 8 hodin na Low.
Podobné recepty jako Vepřové maso ve vlastní šťávě
Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já
Krok 1: Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm. Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno čtverec kůže, naplníme masem, opět dáme čtverec kůže, lžíci převařené vody, lžičku sádla a
Podobné recepty jako Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já
Jablečný štrúdl z domácího těsta recept
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem". Do mísy prosejeme mouku a uděláme v ní důlek. Rozmícháme vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu (n
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl z domácího těsta