Zavařené jídlo na dovolenou
Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo. Např. guláš, roštěnou... děláme
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Zavařené maso recept
Nejčastěji se zavařuje ovoce, zeleninu nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené maso je šťavnaté, příprava je snadná, ale má svá pravidla. Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min st
Podobné recepty jako Zavařené maso
Zavařené vepřové maso recept
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme a zavíčkujeme. Krok 2: Sterilujeme při 100 °C asi 2,5 hodiny. Krok 3: Maso je výborné jak za studena, tak i ohřáté, třeba s bramborem.
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Zavařené maso na dovolenou
Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C. Je to rychlá příprava, a maso je výborné i po studenu. K obědu stačí maso jen ohřát a dochutit podle vlastní chuti. Jako příloha je vhodné cokoliv. Taky je dobré mít i několok sklenic doma, pro rychlý oběd. Nenechte si ujít sezónní inspirace a rec
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Po zavaření můžeme sklenice nechat v hrnci klidně i vychladnout. Pokud budeme zavařovat v hrnci určeném na sterilizaci, budeme sterilovat zhruba při 90 stupních cca 35 minut, dle velikosti sklenic.
Podobné recepty jako Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Strouhaná jablíčka k zavaření recept
Jak naložit s bohatou úrodou jablek? Kromě uskladnění ve sklepě je můžeme velmi jednoduše nastrouhat a zavařit do sklenic. V zimě pak stačí otevřít sklenici a můžeme se hned pustit do přípravy voňavého jablečného štrúdlu. Krok 1: Jablka očistíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Podobné recepty jako Strouhaná jablíčka k zavaření
Jahody podle starého receptáře
Jak plnit zavařovací sklenice Poté je znovu zalijeme horkým a převařeným roztokem, ve kterém byly v předešlém dni. Sklenicím dobře otřeme okraje, zavíčkujeme je a sterilujeme při 80-85 °C 15-20 minut, podle velikosti sklenic.
Podobné recepty jako Jahody podle staréhoáře
Zavařené hrušky
Hrušky se musí oloupat a nakrájet na měsíčky a vykrájet jadřince. Pak je skládáme do zavařovacích skleniček. Vodu s 30-35 g cukru necháme projít varem varem a tímto nálevem upravené ovoce zalijeme Pak uzavřeme sklenice víčky a sterilizujeme při teplotě 85 °C 25 minut. Do nálevu se může přidat i skoř
Podobné recepty jako Zavařené hrušky
Zavařené fazolky
Zavařené fazolky - recept: Fazolkové lusky nakrájíme a ve slané vodě povaříme, asi 5 minut. Do každé sklenice dáme větvičku kopru a naložíme fazolky. Z vody, ve které se fazolky.
Podobné recepty jako Zavařené fazolky
Třikrát zavařování hub recept
Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a sterilujeme ve vařící vodě 30 minut. Tuto sterilaci provádíme ještě 2x, vždy po 24 hodinách. Polotovar vydrží 4 roky. Steriluji celkem jen dvakrát a nikdy se mi houby nezkazily a vydržely, jen nevím jestli 4 roky, tak dlouho jsem je ve špajzu nikdy neměla
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi 3 lžíce na 400 ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to "uhňácejte" - neměly by tam být vzduchové bubliny. Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit.
Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařené domáci klobásy na pozdní léto recept
Krok 1: Sklenice i víčka dobře umyjeme a osušíme. Krok 2: Čerstvě vyuzené klobásy, pokud jsou ještě ohebné, urovnáme natěsno do sklenic. Množství se liší podle toho, jak jsou velké a silné. Přidáme 2-3 lžíce vody a uzavřeme víčkem. Krok 3: Sterilizujeme 45 minut na teplotu 90 °C. Druhý den to opakuj
Podobné recepty jako Zavařené domáci klobásy na pozdní léto
Zavařování v myčce recept
Jak zavařovat v myčce nádobí Spustíme nejdelší program - většinou je na 70 °C a necháme ho proběhnout celý včetně oplachů. Pak sklenice vyndáme, otočíme víčkem dolů asi na 10 minut a pak necháme normálně vystydnout a uložíme.
Podobné recepty jako Zavařování v myčce
Zavařování hub
Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme hladinu vody, měla by být těsně pod víčka a doléváme vařící vodou třeba z varné konvice. Při vytahování víčko mírně povolíme a upustíme trochu vzduchu a ihned zpět zatáhneme.
Podobné recepty jako Zavařování hub
Jeřabinová zavařenina recept
Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a suchých sklenic. Můžeme sterilizovat, jestli chceme prodloužit životnost. Zv
Podobné recepty jako Jeřabinová zavařenina
Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recept
Většinou zavařuji ovoce a zeleninu nebo hříbky po menších částech a je škoda na pár skleniček zahřívat troubu. Tento způsob používám už přes 30 let a jsem spokojená. Jen se nesmíte bát papiňáku! Jsou tady 2 príma recepty na zavařování, které přidávám do podobných receptů:-) Nevyhovuje vám tento rece
Podobné recepty jako Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci)
Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období recept ...
Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se
Podobné recepty jako Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období ...
Zavařené václavky recept
Jak zavařit václavky: S kořením a zeleninou chutnají výtečně a Jednoduchý postup zvládne podle návodu každý
Podobné recepty jako Zavařené václavky
Zavařování ořechových jader recept
Sklidili jste letos hodně ořechů a přemýšlíte, jak je uskladnit, aby vám co nejdéle vydržely? Zkuste je zavařit. Vydrží déle než 1 rok a to bez nejmenší změny chuti. Vyzkoušet můžete zavařování v hrnci, horkovzdušné troubě, myčce nebo na sucho v mikrovlnce.
Podobné recepty jako Zavařování ořechových jader