Guláš s hráškem
Guláš s hráškem - recept: Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,
Podobné recepty jako Guláš s hráškem
Jíška do zásoby, na potom recept
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.
Podobné recepty jako Jíška do zásoby, na potom
Jesenický závitek z vepřové kýty
Poté závitky vyjmeme a dáme stranou. Šťávu vysmahneme na tuk. Do tuku zarestujeme rajčatový protlak, přidáme 1 lžíci jíšky a podlijeme vývarem. Metličkou promícháme a provaříme. Jak udělat rajčatový protlak Doladíme dle chuti, solí nebo špetkou cukru, dle kyselosti protlaku.
Podobné recepty jako Jesenický závitek z vepřové kýty
Hukvaldský vepřový závitek
Mírně nebo dle chuti zahustíme jíškou (nebo solamylem). Podáváme s bramborovou kaší nebo dle chuti s vařenými bramborami či rýží. Dva plátky kýty mezi fólií naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na malé pánvičce na lžičce másla uděláme míchaná vajíčka a do mírně zchladlých vmícháme okapaný hrá
Podobné recepty jako Hukvaldský vepřový závitek
Hrachová polévka II.
Nejlépe chutná s osmaženými kousky slaniny, případně se k ní hodí i chlebové krutony. Hrách si propereme a necháme přes noc namočený ve vodě. Přidáme zeleninu a necháme vařit do měkka. Do hladka rozmixujeme, nalijeme znovu do hrnce, ochutíme masoxem, solí a chvilku povaříme. Polévku zahustíme jíškou
Podobné recepty jako Hrachová polévka II.
Anglická gulášová polévka
Pak polévku dle vlastní chuti a potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody nebo jíškou. Provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a podáváme. Podávat můžeme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Anglická gulášová polévka
Letní rychlý guláš, zahuštěný hraškou recept
Vše zrudka orestujeme a poté přidáme kostičky pokrájených brambor, žampiony, pokrájené na menší kousky a vše promícháme, podlijeme vývarem a podusíme doměkka na cca 10 minut. Nakonec osolíme, dochutíme, zahustíme hraškou podle návodu, ještě krátce povaříme a podáváme s pečivem.
Podobné recepty jako Letní rychlý guláš, zahuštěný hraškou
Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Pak vývar zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou, kterou rozmícháme v malém množství studeného vývaru nebo vody. Vše ještě krátce provaříme, případně ještě dle chuti dosolíme, dopepříme. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Jíška
Jíška. Jíška je směs tuku a mouky, v níž se jednotlivá zrnka mouky díky tuku oddělí, a proto se s ní snadno zahušťuje. Na nízkém plameni v rendlíku rozpusťte 50 g másla. Přisypte 40 g hladké mouky a míchejte vařečkou nebo metlou. Pár minut za stálého míchání opékejte tak, aby mouka začala pěnit a zl
Podobné recepty jako Jíška
Zeleninová polévka se žampiony, zahuštěná hraškou recept ...
Krok 1: Mrkev a celer pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kurkumu a pepř a vaříme doměkka. Krok 2: Nakonec přidáme povařit plátky hnědých žampionů a hrášek. Zahustíme Hraškou, rozmíchanou ve vodě a d
Podobné recepty jako Zeleninová polévka se žampiony, zahuštěná hraškou ...
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky - recept: Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené.
Podobné recepty jako Houbové roštěnky
Cibulová jíška
Cibuli zpěnímeí na másle a pak přidáme k zapražení mouku. Cibulová jíška? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Cibulová jíška
Brokolicová polévka mírně zahuštěná
Tato jemná brokolicová polévka nabízí lahodnou kombinaci zeleninové chuti a krémového vzhledu. Díky brokolici je polévka bohatá na vitamíny a minerály, zatímco mírné zahuštění dodává pokrmu plnost bez ztráty lehkosti.
Podobné recepty jako Brokolicová polévka mírně zahuštěná
Dušené maso se žampiony
Nakonec zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou či solamylem rozmíchaným v malém množství vývaru, ještě krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí (lze i sojovou omáčkou) a pepřem a podáváme. Podávat můžeme s rýží, bramborem, kaší, gnocchi, těstovinami nebo knedlíkem. Před podáváním můžeme posy
Podobné recepty jako Dušené maso se žampiony
Guláš pravý hospodský recept
Přidáme jíšku na zahuštění. Krok 8: Přidáváme sůl, pepř a kmín (mletý i celý - a to dle chuti), česnek (cca 5 minut před koncem vaření), majoránku (cca 2 minuty před koncem vaření). Krok 9: Guláš odstavíme a po vychladnutí necháme nejméně 24 hodin v lednici.
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Dušené maso s hráškem
Nakonec přidáme krátce k masu podusit i hrášek (nerozdusit!), pak omáčku zahustíme trochou hladké mouky (nebo solamylu) rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše ještě společně krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou, bramborovo-hráškovou kaší
Podobné recepty jako Dušené maso s hráškem
Zásmažka Jíška recept
Bílá zásmažka se smaží jenom několik minut a používá se na př. na Bešamelovou a krémové omáčky. Žlutá zásmažka še používá na omáčky se základem z bílého vývaru. Neexistuje univerzální jíška! Zjednodušeně řečeno, jíšky se připravují pražením mouky na omastku. Druhy jíšek jsou ale různé, každá se ...
Podobné recepty jako Zásmažka Jíška
Česnekovo-houbový guláš
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky. Pak přidáme krátce orestovat pokrájenou slaninu. Dále přidáme připravené houby, rozetřený česnek, drcený kmín a vývar dle potřeby.
Podobné recepty jako Česnekovo-houbový guláš
Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou - recept: Pokrájené cibule, špek a olej dáme do hrnce a osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a za občasného promíchání
Podobné recepty jako Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Kešu pěna s rybízovým přelivem
Lahodná jemná pěna z kešu ořechů a kokosové smetany zalitá rybízovým přelivem chutná opravdu skvěle. Příprava je velmi jednoduchá a dezert je osvěžující a lehký, takže ho oceníte i v teplých dnech. Krok 1: Nejprve necháme namočit kešu ořechy na ideálně 3-6 hodin. Ořechy krásně změknou a půjdou snadn
Podobné recepty jako Kešu pěna s rybízovým přelivem