Pečený bažant s masovou nádivkou
Bažantí maso je velmi jemné a má delikátní chuť. Tu ještě podtrhne lahodná nádivka z vepřového masa a vnitřností. Bažanta s nádivkou obalíme do plátků slaniny a pomalu pečeme v troubě doměkka.
Podobné recepty jako Pečený bažant s masovou nádivkou
BAŽANT PO ČESKU
Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena. Čtvrtky upečeného bažanta zdobíme játry a poléváme šťávou. Příloha: vařené brambory a brusinkový kompot. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako BAŽANT PO ČESKU
Bažant zapečený se sýrem (Kanada) recept
Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé. Opečené díly zv
Podobné recepty jako Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Bažantí paštika recept
Maso z bažanta, játra, cibuli a anglickou slaninu umeleme. Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny.
Podobné recepty jako Bažantí paštika
Bažant s jablky
Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny a položíme ho do připraveného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě (180°C) cca 45-60 minut (dle velikosti). Podléváme vínem a vývarem a přeléváme výpekem. Potom bažanta odklopíme, obložíme jablky, které jsme si připravili během pe
Podobné recepty jako Bažant s jablky
Pečený bažant recept
Jemné bažantí maso je zdravé a velmi chutné. Lidé ho jako pochoutku vyhledávají už po staletí. Stačí ho prošpikovat slaninou a upéct spolu s cibulí smaženou na másle. Poté si ho vychutnáme s rýží. Krok 1: Vykuchaného a očištěného bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme na pekáč.
Podobné recepty jako Pečený bažant
Bažant nadivoko
Oškubaného a vykuchaného bažanta, případně staženého z kůže, omyjeme a osolíme. Stehna a prsa prošpikujeme špekem a bažanta vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu, jablko a zbytek špeku nakrájíme na kostičky a rozmístíme kolem bažanta, část vložíme i do útrob.
Podobné recepty jako Bažant nadivoko
Bažant s nádivkou recept
Krok 1: Bažanta osolíme a okořeníme. Krok 2: Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme. Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu a nádivku. Krok 3: Pod bažanta dáme máslo a za občasného podlévání pečeme při 200°C nejdříve pod pokličkou, pozděj
Podobné recepty jako Bažant s nádivkou
Játrová paštika
Krok 1: Játra omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, po chvilce i játra a opékáme asi 5 minut, dokud nejsou játra měkká. Krok 2: Vložíme je do mísy, přidáme smetanu, rozměklé máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme pon
Podobné recepty jako Játrová paštika
Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou recept ...
Krok 1: Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Krok 2: Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Krok 3: Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Krok 4: Zbytek s
Podobné recepty jako Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou ...
Bažant s jemnou houbovou omáčkou recept
Krok 1: Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Krok 2: Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru,
Podobné recepty jako Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Bažant s jeřabinami
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami, které kromě zajímavé chuti dodají jídlu i pestřejší vzhled. Krok 1: Očištěného bažanta rozdělíme na čtvrtky a protkneme slaninou.
Podobné recepty jako Bažant s jeřabinami
Bažant na česneku a jablkách recept
Bažant má velmi jemné maso a je vyhledávanou lahůdkou. Protože je sušší, je třeba jej před pečením prošpikovat uzenou slaninou. Porce bažanta potřeme česnekem, poklademe anglickou slaninu a před dokončením přidáme jablka nakrájená na čtvrtky. Krok 1: Bažanta stáhneme z kůže a naporcujeme.
Podobné recepty jako Bažant na česneku a jablkách
Kuřecí játra na červeném víně a cibuli
Zkuste kuřecí játra vymazlit pečlivou přípravou a přidáním kvalitních přísad. Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce dostupné suroviny skvělé jídlo pro labužníky!
Podobné recepty jako Kuřecí játra na červeném víně a cibuli
Bažant s rozmarýnem recept
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme. Podlijeme horkou vodou
Podobné recepty jako Bažant s rozmarýnem
Jednoduchá paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater je opravdová lahůdka. Zajímavou chuť dotváří i jablka, slanina a nasekané ořechy. Na závěr paštiku zjemní trochu smetany. Ochutnejte tuto paštiku například s opečenou bagetou a jistě si pochutnáte. Krok 1: Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostičky.
Podobné recepty jako Jednoduchá paštika z kuřecích jater
Bažant dušený na jablkách recept
Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je bažant měkký,tak ho vyndáme a naporcujeme.
Podobné recepty jako Bažant dušený na jablkách
Bažant pečený na víně a divokém koření recept
Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list. Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a vývarem.
Podobné recepty jako Bažant pečený na víně a divokém koření
Bažantí prsa na jalovci recept
Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou. Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne.
Podobné recepty jako Bažantí prsa na jalovci
Omáčka z kuřecích jater s fazolemi
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s omáčkou chutnají dobře s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Podobné recepty jako Omáčka z kuřecích jater s fazolemi