Hubník nasladko recept
Jak připravit tradiční hubník? Kouzlete se sušenými houbami a se starším pečivem
Podobné recepty jako Hubník nasladko
Hubník z Jizerek a Krkonoš recept
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou slaninu. Houbový nákyp se peče v troubě dozlatova. Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je
Podobné recepty jako Hubník z Jizerek a Krkonoš
Hubník recept
Krok 1: Nakrájíme čerstvé nebo mražené houby a minimálně dvakrát je řádně propláchneme. Krok 2: Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a dusíme do měkka přibližně 25 minut. Krok 3: Podušené houby s cibulí přendáme do mísy, přidáme vejce, utřený česnek se solí, majoránku a namočen
Podobné recepty jako Hubník
Podkrkonošský hubník – nákyp se sušenými houbami
Hubník patří mezi lidová jídla, která se v Krkonoších zachovala a stále se vaří. Jednoduchý nákyp ze staršího chleba se sušenými houbami se připravuje po celý rok, ale tradičně se podává i o Vánocích. Nejprve předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
Podobné recepty jako Podkrkonošský hubník – nákyp se sušenými houbami
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník - recept: Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,
Podobné recepty jako Krkonošský hubník
Hubník z Jizerek a Krkonoš
Hubník z Jizerek a Krkonoš - recept: Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz.
Podobné recepty jako Hubník z Jizerek a Krkonoš
Hubník pro Rakousko
Hubník pro Rakousko - recept: Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější.
Podobné recepty jako Hubník pro Rakousko
Hubník.
Houbovou směs dáme do mísy, přidáme rozšlehané žloutky, prolisovaný česnek, jemně nasekanou petrželku a vymačkané rohlíky. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Směs vložíme do pekáčku vymazaného olejem a vysypaného strouh
Podobné recepty jako Hubník.
Podkrkonošský hubník
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé hříbky a česnek.
Podobné recepty jako Podkrkonošský hubník
Vánoční hubník
Vánoční hubník? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Vánoční hubník
Krkonošský houbovec
Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm. Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřát
Podobné recepty jako Krkonošský houbovec
Šumavský hubník
Houby namočíme na půl hodiny a uvaříme doměkka. Rohlíky rozlámeme, zalijeme mlékem, přisypeme krupici, houby s trochou vývaru a osmaženou cibulku s česnekem. Hmotu nalijeme do vymazaného pekáčku zvolna upečeme dozlatova. Podáváme s kysaným zelím teplé nebo studené. Nenechte si ujít sezónní inspirace
Podobné recepty jako Šumavský hubník
Hubník moji maminky
Hubník moji maminky - recept: Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z hub. Vše nalejeme na rozpálený
Podobné recepty jako Hubník moji maminky
Jahelný hubník recept
Krok 1: Rýži společně s jáhlami uvaříme v mléce, dokud nevznikne mazlavá kaše. Mléko přiléváme po troškách k rýži a jáhlám. Krok 2: V druhém hrnci si uvaříme houby ve vodě, kterou osolíme a opepříme. Krok 3: Do misky dáme uvařenou kaši a povařené houby. Krok 4: Namačkáme do směsi česnek a dochutíme
Podobné recepty jako Jahelný hubník
Hubník s anglickou slaninou recept
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme sníh. Krok 2: Směs hub a slaniny promícháme s navlhčenými rohlíky, žloutky, zahustíme krupičkou a strouhankou.
Podobné recepty jako Hubník s anglickou slaninou
Skoro sekaná z hub recept
Do vlažné houbové hmoty vmícháme mleté maso a dobře promísíme. Smícháme namočené rohlíky s vajíčkem s houbovo masovou hmotou a dobře promísíme. Dosolíme česnekovou pastou a přidáme trochu další majoránky. Je-li hmota řídká, zahustíme strouhankou. Vymažeme sádlem pečící nádobu, do které vytvarujeme h
Podobné recepty jako Skoro sekaná z hub
Zelníky nasladko
Zelníky nasladko Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají.
Podobné recepty jako Zelníky nasladko