Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete. Pak maso promíchejte s 2 lžícemi hladké mouky, aby bylo ze všech stran obalené. Jakmile cibule zezlátne, opečte společně s ní i maso. Vše zalijte plechovkou vyloupaných rajčat a nechte pod pokličkou zhruba hodinu i víc dusit.
Podobné recepty jako Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak rozhodně nic nezkazíte. V kastrole rozehřejeme sádlo a na něm osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme za stálého míchání, až cibule získá světle hnědou barvu a trochu ztvrdne.
Podobné recepty jako Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová kaše nebo šťouchané brambory. (celý recept)
Podobné recepty jako Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí guláš
Plný talíř voňavého hovězího guláše, k tomu kousek chleba a půllitr piva – už se vám sbíhají sliny?
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
„Pro přípravu klidně použijte zadní hovězí nebo roštěnec. Tatarák nemelu na mlýnku. Dávám si s ním práci a krájím ho ručně, abych si mohl sám určit, jak moc bude směs hrubá. Nemám totiž v oblibě, když je maso na tatarák namleté moc jemně. Ztrácím v něm pak jeho kouzlo a tolik důležitou texturu.
Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
Hovězí pupek podle Pohlreicha
Hovězí pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba dodržet jen pár pravidel. Maso nakrájíme na plátky asi 1,5 až 2 cm. Z obou stran je osolíme a opepříme. Takto připravené plátky položíme na slaninou potřený rozpálený gril a krátce grilujeme po obou stranách.
Podobné recepty jako Hovězí pupek podle Pohlreicha
Hovězí líčka na víně recept
Hovězí líčka nepatří mezi maso, které by lákalo na pohled. Oblíbenou přípravu s červeným vínem proslavil v minulých letech Zdeněk Pohlreich. Jde vlastně o poměrně tradiční české jídlo, které se díky nové kuchařské vlně dostává zase na výsluní.
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně
Pohlreichova pórková polévka
Pohlreichova pórková polévka - recept: Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Hovězí guláš II. recept
Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibulí.
Podobné recepty jako Hovězí guláš II.
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha
A právě díky vysokému obsahu tuku jsou steaky neuvěřitelně šťavnaté a plné chuti, doslova se rozplývají na jazyku. Prémiové surovině sluší ta nejjednodušší úprava, která dá vyniknout právě chuti masa. Zdeněk Pohlriech sáhnul po českém wagyu hovězím mase a připravil ho na grilu s nevšední přílohou.
Podobné recepty jako Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Recept známého šéfkuchaře na hovězí roštěnky je inspirovaný švédskou kuchyní, a díky některým ingrediencím jako jsou například kapary nebo sardelová pasta, má velmi netradiční a zajímavou chuť.
Podobné recepty jako Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Znojemská hovězí pečeně
Maso prošpikujte slaninou nakrájenou na proužky (když bude slanina chvíli v mrazáku, půjde to pak snadněji). Maso můžete svázat provázkem, aby lépe drželo tvar. Hodně osolte a opepřete nejlépe čerstvě mletým pepřem ze všech stran.
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce recept
Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa. Pak vložíme na špalíčky mrkev a zalijeme vínem. Přidáme bobkový list, nové koření a nasekaný rozmarýn. Zalijeme vývarem a dáme vše do PH. Zapneme na 8 hodin na low. Pak po uplynutí doby přendáme do hrnce. Vedle na pánvi na másle o
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce
Netradičně dobrý tradiční tatarák
Tentokrát Zdeněk Pohlreich potěší všechny pravé masožravce a připraví klasický hovězí tatarák a na grilu k němu nezbytné topinky. Nic náročného, stačí dobře ochutit a máte hotovo.
Podobné recepty jako Netradičně dobrý tradiční tatarák
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si vybereme nějakou přílohu podle naší chuti. Z oleje, utřeného česneku, špetky pepře, špetky soli ušleháme marinádu. Přidáme ještě šalvěj, rozmarýn a bobkový list a naložíme do ní maso na 3 hod
Podobné recepty jako Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Hovězí roštěná recept
Hovězí roštěná Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.
Podobné recepty jako Hovězí roštěná
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
V druhém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich hovězí jazyk s lehkou přílohou z vařených brambor s kořenovou zeleninou. Jazyk je skvělá surovina, má příjemnou strukturu a jemnou chuť, která vynikne v této jednoduché úpravě trochu podobné přípravě Tafelspitzu.
Podobné recepty jako Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Maso nakrájejte na kostky velké asi 5 cm. 90 g slaniny a mrkev nakrájejte na malinké kostičky, asi 0,5 cm velké. Šalotku nakrájejte nadrobno. Troubu předehřejte na 160 ⁰C. Rozpalte velký hrnec (s kovovými uchy, který se dá dát do trouby) a vložte do něj 90 g pokrájené slaniny, za stálého míchání nec
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání. 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...