Risotto con funghi
Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí sytá chuť parmazánu a másla s rafinovanou chutí lesních hub. Pro jeho přípravu použijte italskou rýži na risotto, která má vyšší obsah škrobu a díky tomu bude výsledný pokrm krásně krémový. Sušené houby nechte trochu nasát ve s
Podobné recepty jako Risotto con funghi
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela - recept: 10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte.
Podobné recepty jako Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Vyzkoušejte také hovězí na víně Barolo podle videoreceptu s Emanuelem Ridi
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb) recept
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb) Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí.
Podobné recepty jako Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Autentické špagety carbonara podle Emanuela recept
Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť. Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava. Krok 2: Mezitím přivedeme k varu vodu na špagety, dobře ji osolíme a když začne vřít, špagety do ní vsypeme.
Podobné recepty jako Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Hovězí po burgundsku
Hovězí po burgundsku - recept: Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku
Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Zimní měsíce si žádají jídla z jednoho hrnce, proto Šéf v posledním díle nové řady Šéfem za pár minut vykouzlil dušené hovězí s bramborem, karotkou a paprikami. Přílohy není třeba, je v jednom hrnci. Hřejivé jídlo, které k zimním měsícům patří. A jak Šéf podotýká: „Podobné kastroly hřejivého tepla s
Podobné recepty jako Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Torta alla gianduja nugátový dort recept
Zdroj: Emanuel Ridi - v pořadu TV Prima "S Italem v kuchyni" Na tento recept mně upozornil můj bratr, který tento dort už několikrát sám dělal a moc mu chutná.
Podobné recepty jako Torta alla gianduja nugátový dort
Hovězí po burgunsku
Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Hovězí po burgunsku
Omáčka z rajčat (sugo pomodoro) recept
Krok 1: Rajčata, celer, mrkev a oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky. Krok 2: V kastrole rozehřejeme olej, zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata, bazalku, za občasného míchání asi hodinu dusíme. Krok 3: Poté omáčku rozmixujeme, propasírujeme a necháme ještě 30 minut necháme
Podobné recepty jako Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)
Špagety po rybářsku recept
Recept podle Emanuela Ridi. Originální název Spaghetti alla pescatora. Já si většinou špagety trošku předvařím - tak dvě minutky, lépe se pak do pánve skládají. Podáváme nejlépe s dobrým bílým vínem :-)
Podobné recepty jako Špagety po rybářsku
Vepřový perkelt s nokedly
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a přidejte k cibulce. Osolte, opepřete a nechte orestovat. Papriky a rajče nakrájejte na kostičky. Přidejte k masu. Ochuťte vegetou. Nechte asi hodinu vařit
Podobné recepty jako Vepřový perkelt s nokedly
Pravé italské tiramisu recept
Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete. Krok 1: Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z
Podobné recepty jako Pravé italské tiramisu
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Fotografie k receptu Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb) Domů - Recepty - Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb) 1 / 7 Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb) Zpět na recept
Podobné recepty jako Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Sicilské arancini plněné masovým ragú a mozzarellou ...
Italské hospodyňky tak vymyslely způsob, kterak zbylé rizoto proměnit v jiné, stejně báječné jídlo! Ideální jídlo na večírek nebo na piknik – arancini jsou dobré i zastudena... Využijte zbylé přílohy k přípravě výborných jídel. Rýže, těstoviny i brambory si zaslouží druhou šanci!
Podobné recepty jako Sicilské arancini plněné masovým ragú a mozzarellou ...
Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání. 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení krásně rozpadat. Ideální přílohou je jemná bramborová kaše.
Podobné recepty jako Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky. osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké v
Podobné recepty jako Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Osso buco recept
Hovězí nebo telecí kližka s kostí (osso buco = kost s dírou) je vynikající na dušení. Zkuste skvělé osso buco po italsku, dušené v zeleninové omáčce s vínem a na závěr posypané bylinkami, kterými vytvoříte onu proslavenou tečku.
Podobné recepty jako Osso buco