Domácí bujón do zásoby recept
Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a zároveň omezit plýtvání. Krok 1: Vezmi hrnec 5 a více litrů. Kosti oper řádně ve studené vodě a dej do hrnce.
Podobné recepty jako Domácí bujón do zásoby
Domácí bujón recept
Krok 1: Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu. Krok 2: Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml
Podobné recepty jako Domácí bujón
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková omáčka z hovězího masa - recept: Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso
Podobné recepty jako Okurková omáčka z hovězího masa
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou, na hovězí vývar. Hovězí maso omyjeme, rozkrájíme, přidáme omyté řídké kosti (nikoli morkové), zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme do varu.
Podobné recepty jako Bujón čili hovězí vývar
Hovězí vývar se žloutkem
Připravíme hovězí vývar (nebo bujón z jedné kostky silného hovězího masoxu). Během přípravy vývaru vezmeme dva větší hrnečky nejlépe miskovitého tvaru, oddělíme si dva žloutky a dáme po jednom do každého hrnečku. Do každého hrnečku nasypeme cca 1/2 lžíce čerstvé petrželky nebo pažitky a přidáme po š
Podobné recepty jako Hovězí vývar se žloutkem
Jednoduchá rajská omáčka
Nejoblíbenější česká omáčka, která voní po letních rajčatech. Vyzkoušejte jednoduchý recept na klasiku českých jídelen. Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
Podobné recepty jako Jednoduchá rajská omáčka
Rajská omáčka recept
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky. Krok 1: Nejprve uvaříme maso doměkka - vložíme do vroucí vody, osolíme a zvolna vaříme. Poté vývar odložím
Podobné recepty jako Rajská omáčka
Hovězí kližka na rajčatech,s kuskusem-óda pro papiňák recept ...
Krok 1: Slaninu nakrájíme na delší, širší nudličky a dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám lépe špikovalo maso. Krok 2: Rajčata ostrým nožíkem nařízneme do kříže, vložíme do hlubší misky, nebo kastrůlku a zalijeme vařící vodou. Po minutě ochladíme, slupku sloupneme a rajčata nařežeme na menší kousky
Podobné recepty jako Hovězí kližka na rajčatech,s kuskusem-óda pro papiňák ...
Rajská omáčka s hovězím masem recept
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo těstoviny.
Podobné recepty jako Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská omáčka s hovězím masem recept
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám bude chutnat. Krok 1: Mrkev, celer, petržel a cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
Podobné recepty jako Rajská omáčka s hovězím masem
Jednoduchá rajská s rýží podle mamky recept
Krok 1: Na másle usmažíme tmavou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody a vyšleháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme kostku bujónu, opět vyšleháme metličkou a provaříme. Pak do polévky přidáme uvařenou rýži a necháme krátce povařit. Krok 2: Poté přidáme rajského protlaku tolik, aby polévka chytla b
Podobné recepty jako Jednoduchá rajská s rýží podle mamky
Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem recept
Krok 1: Začneme tím, že dáme do DP vyrobit těsto na knedlíky - viz. níže. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V širokém kastrolu na oleji a másle zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme, zalijeme vřící vodou do roviny, přidáme pyramidku, bujón a dusíme do měkka (~80min.).
Podobné recepty jako Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem
Rajská omáčka recept
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je s domácím houskovým knedlíkem a hovězím masem.
Podobné recepty jako Rajská omáčka
Bujon (vývar) s vejcem recept
Tuto jednoduchou polévku připravíte ze dvou surovin a příprava zabere jen okamžik. Žloutek zalitý kvalitním hovězím vývarem vás zahřeje a posílí vaše tělo. Proto je vhodný i v případě nemoci.
Podobné recepty jako Bujon (vývar) s vejcem
Rajská omáčka habunda recept
Rajskou omáčku podáváme s těstovinami, (knedlíkem) a s masovými kuličkami, sekanou nebo vařeným hovězím masem. Jaké maso použijete, je na vás (hovězí zadní kýta k tomu bude ideální).
Podobné recepty jako Rajská omáčka habunda
Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání. 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Má játrová omáčka recept
Krok 1: Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájená kuřecí játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme hovězí bujón a sójovou omáčku, zalijeme vodou a zamícháme. Krok 2: Přidáme máslo, povaříme a zahustíme jíškou. Je dobrá s hranolky.
Podobné recepty jako Má játrová omáčka
Výborná rajská omáčka recept
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami, jiný s plněnými paprikami, některým chutná jedině s plátkem masa. Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Výborná rajská omáčka
Hovězí maso s nevšední chutí recept
Hovězí maso v pomalém hrnci je dokonalým pokrmem pro ty, kteří hledají bohatou a hlubokou chuť s minimální námahou. Pomalu vařené hovězí maso se v kombinaci s aromatickým česnekem a pikantním zázvorem stává neuvěřitelně měkkým a šťavnatým.
Podobné recepty jako Hovězí maso s nevšední chutí