Houby v oleji
Houby pečlivě očistíme, nakrájíme podle potřeby a chuti, osolíme, opepříme, dáme do čistých, suchých, skleniček a zalijeme olejem. Jak sbírat houby? Zavíčkujeme a odložíme na 4 a více týdnů na chladnější místo. Vydrží snad stále, je to neskutečná chuťovka.
Podobné recepty jako Houby v oleji
Hubník z Jizerek a Krkonoš recept
Krok 1: Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz pozn.). Rohlíky namočíme do trochy mléka. Krok 3: Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem.
Podobné recepty jako Hubník z Jizerek a Krkonoš
Nejchutnější houby v octě recept
Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti. Krok 1: Očištěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Krok 2: Houby dáme do velkého hrnce tak, aby byly do poloviny jeho výšky. Všechny suroviny na první nálev smícháme a houby jím zalijeme.
Podobné recepty jako Nejchutnější houby v octě
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Připravíme si 10 skleniček na zavařování, které máme předem umyté a víčka potřená francovkou. Všechny skleničky naplníme a zavřeme a dáme do hrnce s pokličkou zavařit na cca 20 minut. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osv
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařování hub
Houby na kyselo: nakrájené houby povařit v osolené vodě 5 min., během vaření sbírat pěnu, po uvaření slít a propláchnout, po vychladnutí plnit do skleniček, já dávám na dno jen kolečko cibule. Zalít vychladlým svařeným lákem (třeba jako na okurky) a sterilovat 15 min.
Podobné recepty jako Zavařování hub
Minutová drobenka i do zásoby recept
Krok 1: Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Krok 2: Do vyšší mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, skořici dle chuti a promísíme. Krok 3: K suchým surovinám přidáme změklé máslo a promícháme šlehačem s metličkami. Krok 4: Do minuty je vše hotovo s čistýma rukama.
Podobné recepty jako Minutová drobenka i do zásoby
Houbové rizoto III.
Do rizota využívám zásoby z letně-podzimních megasběrů a nejlépe mražené v cca 300 g množství (zmrazuji tzv. základ na smaženici: na tuku, cibuli, podušené houby, okořeněné drceným kmínem, solí, pepřem, (bílým v případě pravých hřibů)
Podobné recepty jako Houbové rizoto III.
Houbové domácí přípravky recept
Houbová sůl: potřebujeme 500 g jemně mleté soli, 50 g houbového prášku, 1 kávovou lžičku mletého pepře. Do suché soli vmícháme houbový prášek a pepř. Uchováváme v dobře uzavíratelných nádobách. Houbová sůl je vhodná ke kořenění masa a hlavně bifteků.
Podobné recepty jako Houbové domácí přípravky
Houbová omáčka ze sušených hub a smetany recept ...
Smetanová houbová omáčka ze sušených hub vás v chladnějších podzimních dnech skvěle zasytí. Můžete ji podávat ve verzi bez masa, ale klidně také s plátkem libového hovězího či vepřového masa. Servírujte nejlépe s domácím knedlíkem.
Podobné recepty jako Houbová omáčka ze sušených hub a smetany ...
Třikrát zavařování hub recept
Houby pokrájíme na plátky a dusíme doměkka, až se odpaří skoro všechna voda. Potom přidáme 2 lžíce koření a dusíme ještě asi 10 minut. Houby naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 100°C 2x po 24 hodinách. Vhodné do gulášů, polévek a pod. Krok 3: HOUBOVÝ SALÁT S OLIVAMI
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Kvašené houby východoslovenský recept od Juraje Horáka ...
Houby nakrájíme na cca 1 cm plátky a vaříme ve slané vodě 10 min. (lžíce soli na 1 l vody). Prudce ochladíme. Okapané houby smícháme s jednou nebo dvěma cibulemi nakrájenými na měsíčky a stroužkem česneku na tenké plátky. Natlačíme do sklenic a zalejeme studeným nálevem.
Podobné recepty jako Kvašené houby východoslovenský od Juraje Horáka ...
Houbové škvarky, houbové sádlo recept
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové škvarky, křupavé a plné chuti, jsou perfektní pochoutkou a houbové sádlo lze použít na pečivo nebo při vaření.
Podobné recepty jako Houbové škvarky, houbové sádlo
Mandlová houbová omáčka
Houbovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí a na finále také s mandlemi. Ty budou skvělým křupavým elementem směsi. Krok 1: Mražené nakrájené houby krátce povaříme a odstavím
Podobné recepty jako Mandlová houbová omáčka
Hříbky na zimu recept
Krok 1: Houby (hřiby, podhříbky, křemenáče, václavky, klouzky atd.) očistíme, pokrájíme na větší kusy (tak 3x3 cm) a povaříme cca 5 minut ve slané vodě. Krok 2: Pak několikrát propereme ve studené vodě, abychom je zbavili šlemu a necháme okapat na sítu. Krok 3: Naplníme jimi sklenice po okraj, zavíč
Podobné recepty jako Hříbky na zimu
Houbový bramborák
Máte rádi křupavé, dozlatova osmažené bramboráky? Pokud ano, vyzkoušejte i tuto výbornou verzi s osmaženou slaninou a lesními houbami. Houby dodají bramborákům ještě výraznější chuť a vůni.
Podobné recepty jako Houbový bramborák
Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou recept
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem, určitě nešlápnete vedle a skvělá večeře pro dva je rázem na stole. Krok 1: Sušené houby nejprve namočíme do vlažné vody, necháme stra
Podobné recepty jako Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou
Vývar do zásoby recept
Krok 1: Vezmeme největší hrnec, který doma máme a ten zcela naplníme kostmi. Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu (na 5 l hrnec dávám - 1 větší mrkev, 1 středně velkou petržel, 1/8 celeru), ale může být klidně i cibule, česnek, kukuřice... záleží co máte rádi).
Podobné recepty jako Vývar do zásoby
Cibulová jíška do lednice
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme mouku a smažíme cca 6-8 minut, neustále mícháme. Krok 2: Jíšku odstavíme a s občasným promícháním necháme vychladnout. Poté ji předěláme do uzavírací nádoby, nejlépe sklenice a uložíme v lednici. Vydr
Podobné recepty jako Cibulová jíška do lednice
Jíška do zásoby, na potom recept
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.
Podobné recepty jako Jíška do zásoby, na potom
Kuřecí vývar do zásoby
Mít po ruce v lednici připravenou sklenici silného kuřecího vývaru se vždy hodí. Poslouží jako základ pro různé omáčky, polévky nebo pod maso. S jeho delší přípravou vám pomůže pomalý hrnec. Doba tepelné úpravy jak vaření polévky, tak i zavařování. Bez 24 hodinové přestávky mezi sterilováním.
Podobné recepty jako Kuřecí vývar do zásoby