Tradiční francouzská cibulačka
Tradiční francouzská cibulačka - recept: Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme.
Podobné recepty jako Tradiční francouzská cibulačka
Francouzské bagety ze čtyř surovin recept
Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta. Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Podobné recepty jako Francouzské bagety ze čtyř surovin
Francouzské bagety recept
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept. Krok 1: Na zadělání těsta používáme robota nebo domácí pekárnu. Krok 2: Bez pekárny:
Podobné recepty jako Francouzské bagety
Francouzská cibulačka
Na suroviny i přípravu jednoduchá, v chuti ohromující. Francouzská cibulačka je ideálním jídlem pro chladné zimní dny, ale užijete si ji kdykoliv. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte teplotu.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka s tousty recept
Krok 1: Polévka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla na olivovém oleji. Osmahlou cibuli přesypat do hrnce, zalít vodou, přidat bujón, sůl, pepř a 15 minut vařit. Poté přilít víno a nechat přejít varem. Odstavit z plamene a okořenit provensálsk
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka s tousty
Francouzské karamelové kostky
Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v horké troubě upečeme. Krém: vodu smícháme s mlékem, 70 g cukru a vanilkovým cukrem, a uvaříme hustý pudink ze Zlatých klasů.
Podobné recepty jako Francouzské karamelové kostky
Francouzská cibulačka
Tentokrát recept na francouzskou klasiku v podobě delikátní cibulačky. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Dokonalý recept na francouzské rillettes z vepřového masa ...
Rillettes jsou vlastně masová pomazánka z vepřového masa, které je konfitované v sádle tak dlouho, až se v podstatě rozpadne. Přípravu nelze uspěchat a trvá to opravdu dlouho, ale výsledek je natolik geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova!
Podobné recepty jako Dokonalý na francouzské rillettes z vepřového masa ...
Francouzské fazole
Je to pracný recept, někomu se může zdát, že fazole se rozvaří, ale budete překvapeni! Jako příloha francouzská bageta, veka nebo pečivo. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Podobné recepty jako Francouzské fazole
Tříkrálový koláč ve francouzském stylu – Galette des Rois ...
Tradiční koláč Galette des Rois se ve Francii podává na poslední ze série vánočních svátků – na svátek Zjevení Páně, tedy na Tři krále 6. ledna, a dle tradice v sobě ukrývá fazoli. Osoba, která ve svém kousku koláče tuto fazoli objeví, se pro tento den stane symbolickým králem či královnou.
Podobné recepty jako Tříkrálový koláč ve francouzském stylu – Galette des Rois ...
Rillettes (rijet) recept
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Podobné recepty jako Rillettes (rijet)
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Misky, které jsou vhodné na zapékání, naplňte polévkou, navrch položte dva plátky švýcarského sýru a zapékejte cca 10 minut, dokud není sýr měkký. Polévku podávejte s křupavým opečeným chlebem nebo bagetou a nasekanou petrželkou. Masové kuličky v rajčatové omáčce z… Nenechte si ujít sezónní inspirac
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Domácí francouzská polévka recept
Oloupej česnek a nastrouhej sýr. Jasně kostičky chleba opečeného máš pořád v sáčku taky v mrazáku. Ten česnek rozmáčkni, nebo utři a dej do hrníčku na polévku, případně do talíře. Přidej špetku majoránky, vejce a to sádlo. Přelij vařícím vývarem. Zasypej sýrem a navrch dej ty kostičky chleba. Ozdob
Podobné recepty jako Domácí francouzská polévka
Francouzské palačinky recept
Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké. Krok 1: Všechny suroviny smícháme. Krok 2: Necháme 30 minut odlež
Podobné recepty jako Francouzské palačinky
Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Další klasický francouzský recept, který se podává výhradně jako dezert. Výhodou je, že nemusíte stát hodinu u plotny, než usmažíte kopec palačinek, každému postačí dvě. Crêpes mají být tenké a nadýchané, příliš mnoho těsta v pánvi celý efekt pokazí. Pravděpodobně si je zamilujete tak, že zjistíte,
Podobné recepty jako Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Ratatouille francouzská restovaná zelenina recept
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne harmonie chuti. Tato kombinace chutí a vůní vás opravdu dostane.
Podobné recepty jako Ratatouille francouzská restovaná zelenina
Kuřecí prsa po francouzsku recept
Šťavnatými kuřecími prsíčky v omáčce z výpeku a bílého vína podávanými se zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami, příjemně překvapíte každého strávníka. Jídlo je jednoduše připravené a přesto slavnostní. Vyzkoušejte! Krok 1: Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozkrojíme jako knihu (ale
Podobné recepty jako Kuřecí prsa po francouzsku
Francouzské brambory recept
Krok 1: Vymažeme pekáč a vrstvíme: kolieska v šupke varených zemiakov, osolíme a rozložíme 3 na kolieska narezané vajíčka, 1 nožičku na kolieska narezanej klobásky. Krok 2: Potom dáme opäť vrstvu zemiakov, kolieska ďalších 3 vajec a druhej kolbásy. Na vrch rozložíme plátky zemiakov.
Podobné recepty jako Francouzské brambory
Pravá francouzská brioška recept
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné. Krok 1: Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v domácí pekárně.
Podobné recepty jako Pravá francouzská brioška