Restovaná makrelová filátka na přepuštěném másle recept ...
Krok 1: Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Krok 2: Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy. Krok 3: Restujeme pomalu, díky přepuštěnému máslu se nám nebude nic přepalovat.
Podobné recepty jako Restovaná makrelová filátka na přepuštěném másle ...
Zapečené filé na másle recept
Krok 1: Kostky filé naskládáme do pekáčku a celé je poklademe plátky másla. Krok 2: Filé posolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a rovnoměrně rozprostřeme na okořeněné porce filé.
Podobné recepty jako Zapečené filé na másle
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má díky tomu ještě lahodnější chuť, která krásně ladí s rukolou a variací brambor. Krok 1: Tilápii rozkrojíme podélně, opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Před smažením.
Podobné recepty jako Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, šalotku na drobné kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve dáme máslo a na něm nejprve zesklovatíme cibuli, poté přidáme kostičky zeleniny a restujeme cca 3-4 minuty, přidáme sůl a pepř.
Podobné recepty jako Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a postupně opečte ryby. Na pánev je dávejte kůží dolů, poté je otočte. Postačí jim minuta až dvě z každé strany. Sledě podávejte s fazolovou kaší posypané mandlovými lupínky. Chuť můžete doladit trochou nasekaného rozmarýnu, červeným pepřem a pár kapkami citronu.
Podobné recepty jako Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Tilápie na másle a citronu
Oblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou šťávou. Nespornou výhodou je i to, že nemá ani kosti. Krok 1: Filety tilápie přepůlíme, získáme tak 6 kousků. Ty osušíme papírovou
Podobné recepty jako Tilápie na másle a citronu
Králík na másle a cibuli
Cibuli nasekáme nahrubo a posypeme králíka, přidáme lžíci másla. Podlejeme vodou a pečeme přikryté za občasného podlévání do měkka. Porce občas obrátíme. Takto připraveného králíka podáváme s jemnou bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Králík na másle a cibuli
Filety z aljašské tresky na másle
V pánvi na dobře rozehřátém másle s olejem filety opečeme po 3 minutách z každé strany. Podáváme s vařenými brambory, posypané nakrájenou natí a přelité výpekem. Zveřejněno 6. 3. 2024. Známá a velice rychlá příprava rybích filet. Pokud budete dělat kapra nebo jinou rybu nakrájenou na silnější díly,
Podobné recepty jako Filety z aljašské tresky na másle
Kapr na másle
Kapr na másle zase trochu jinak. Vyzkoušený a moc dobrý recept. Bude chutnat třeba s pečenými brambory.
Podobné recepty jako Kapr na másle
Rybí filé s máslovou omáčkou recept
Krok 1: Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté osolíme, opepříme a opečeme na másle. Udržujeme teplé. Krok 2: Ze tří lžic másla a tří lžic mouky upražíme bledou jíšku, kterou zalijeme vývarem, provaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vmícháme žloutky.
Podobné recepty jako Rybí filé s máslovou omáčkou
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Filety tresky překrájíme, každý na 2 kousky, pokapeme citronovou šťávou z obou stran a necháme v chladu cca 1 hodinu. Solamylem (udělá kůrčičku). Do rozehřáté pánve dáme olej a filety opečeme z jedné strany dozlatova cca 4 minuty, přidáme přepuštěné máslo, filety otočíme a opékáme z druhé strany.
Podobné recepty jako Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Jablka na másle a medu s ořechy
Tento bleskurychlý dezert provoní naši kuchyni. Připravíme ho z osvědčené kombinace jablek, medu a ořechů a provoníme ho perníkovým kořením a vanilkou. Podáváme s kopečkem naší oblíbené zmrzliny. Krok 1: Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. Ořechy nasekáme na menší k
Podobné recepty jako Jablka na másle a medu s ořechy
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
játra drůbeží, máslo, olej, koření hřebíček, cibulka jarní, sůl, pepř mletý. Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál.…
Podobné recepty jako Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Candát na másle a bylinkách recept
Candát nepotřebuje složité dochucování, nejchutnější je jednoduše na másle. Podáváme s různě upraveným bramborem a salátem podle chuti. Můžeme doplnit dipem a nezapomeneme na citrón, kterým si rybu na talíři každý dle chuti pokape.
Podobné recepty jako Candát na másle a bylinkách
Kapr na másle se smetanovou omáčkou recept
Krok 1: Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. Krok 2: Výpek zalijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povaříme. Základ na omáčku zahustíme moukou roz
Podobné recepty jako Kapr na másle se smetanovou omáčkou
Candát se zeleninou na másle a bylinkách recept ...
Krok 1: Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla. Promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku , osolíme, zakryjeme poklicí a krátce podusíme na skus. Krok 2: Současně
Podobné recepty jako Candát se zeleninou na másle a bylinkách ...
Amur pečený na másle s medvědím česnekem recept ...
Tuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v naší kuchyni tak oblíbený. Krok 1: Rybu omyjeme a osušíme. Krok 2: Porce ryby, které jsme nakrájeli na 2,5 cm široké podkovy pokape
Podobné recepty jako Amur pečený na másle s medvědím česnekem ...
Krevety na česneku a másle recept
Těšíte se na gurmánské zážitky z dovolené u moře? Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito!
Podobné recepty jako Krevety na česneku a másle
Candát a chřest na másle recept
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem. Chřest jídlu dodá svěžest a krásný vzhled. Krok 1: Nejprve očistíme chřest a odlomíme dřevnaté konce.
Podobné recepty jako Candát a chřest na másle
Růžovky na másle a kmínu recept
Krok 1: Houby zbavíme nožek, omyjeme je a necháme okapat. Krok 2: Každou houbu osolíme, posypeme drceným kmínem a lehce obalíme v mouce. Krok 3: Smažíme je na másle dorůžova Krok 4: Můžeme je konzumovat jen tak, bez ničeho, ale jsou skvělé i k bramborám, jako lehčí oběd. Houby zbavíme nožek, omyjeme
Podobné recepty jako Růžovky na másle a kmínu