Džem ze žlutých blum recept
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě, neváhejte a připravte z nich výborný džem, jehož příprava není nijak zdlouhavá.
Podobné recepty jako Džem ze žlutých blum
Voňavý blumový džem
Blumy ani mirabelky nemají samy o sobě příliš výraznou chuť, zkuste je zkombinovat třeba s pomerančem. //* Zavařujte jenom opravdu kvalitní ovoce – nahnilé, pomačkané nebo plesnivé plody nemilosrdně vyhoďte.//
Podobné recepty jako Voňavý blumový džem
Džem ze žlutých blum
Džem ze žlutých blum? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Džem ze žlutých blum
Blumový džem
1) Blumy nakrájíme (pecky necháme) a dáme vařit. 2) Až trochu změknou tak je odstavíme a počkáme až trochu vychladnou. 3) Nyní můžeme propasírovat a zbavit je pecek. 4) Smícháme je s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. 5) Poté přidáváme želírovací cukr smíchaný s obyčejným. 6) Za stálého míchání
Podobné recepty jako Blumový džem
Čatní z červených blum
Teplé plníme do sklenic, uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Používá se jako výborný doplněk jídla a vhodně doplní i masové nebo kuřecí mísy, sýrové a zeleninové saláty. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Čatní z červených blum
Džem z citrusů recept
Citrusy pořádně vydrhneme kartáčkem v horké vodě. Odkrojíme "prdelky", a nakrájíme na co nejtenčí plátky (silné se nerozvaří). Posbíráme jadérka a zavážeme je do plátýnka. Nakrájenou směs zvážíme, dáme do mísy, přidáme jadérka a přilijeme vodu. 1.8 l na 1 kg směsi. Dáme na 24 hodin do chladu louhova
Podobné recepty jako Džem z citrusů
Koláč s blumami a pudinkovou smetanou recept
Krok 2: Na vrstvu těsta rozložíme odpeckované blumy pokrájené na ¼. Krok 3: Do 50ml mléka rozmícháme pudinkový prášek a vejce. Krok 4: Zbytek mléka spolu s cukrem, máslem a smetanou necháme přejít varem. Vypneme a směs necháme trochu schladnout, přibližně na 80°C.
Podobné recepty jako Koláč s blumami a pudinkovou smetanou
Lahodný džem z bezových květů
Nepropásněte krátkou chvíli, kdy kvete černý bez a využijte tu omamnou vůni a jemnou chuť jeho květů. Mohutné květenství drobných krémových kvítků má spoustu různých možností využití. Lze z nich připravit sirup nebo džem, ozdobit jimi dorty nebo je obalit v těstíčku a osmažit.
Podobné recepty jako Lahodný džem z bezových květů
Pečené blumy s fresh krémem recept
Blumy vložíme na 15 minut do trouby a pečeme na program gril při 200°C. Mezitím připravíme krém. Do misky dáme mascarpone, zakysanku, vanilkový cukr, extrakt a řádně vymícháme na hladký krém.
Podobné recepty jako Pečené blumy s fresh krémem
Kdoulový džem
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte kdoule a přidejte je společně s nastrouhanou kůrou z citronu k vodě s cukrem. Hotovou směs můžete ještě rozmixovat, aby byla jemnější.
Podobné recepty jako Kdoulový džem
Bezinkový džem (rosol) z květů recept
Bez černý je u nás velmi rozšířený. Využijte jeho voňavé květy na přípravu výborného džemu s jemnou chutí, kterou ještě doplníte citronem. Na přípravě není nic složitého a výsledek chutná skvěle. Krok 1: Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice.
Podobné recepty jako Bezinkový džem (rosol) z květů
Kořeněný mirabelkový džem recept
Krok 1: Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Krok 2: Obsah hrnce přivedeme k varu a ovoce rozvaříme za občasného promíchání na kaši asi 30 minut.
Podobné recepty jako Kořeněný mirabelkový džem
Džem z rakytníku
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček a slupek. Přijdete tak přibližně o 300 g ovoce, nicméně by měl zůstat asi 1 litr šťávy (tedy 900 g = 1 litr). Záleží na velikosti plodů.
Podobné recepty jako Džem z rakytníku
Pomerančový džem recept
Pomerančový džem je všestranný a osvěžující doplněk, který se skvěle hodí nejen na snídaňové toasty nebo pečivo, ale i jako sladká ingredience do dezertů, koláčů či marinád. Jeho výrazná citrusová chuť dokonale ladí s jemnými sýry, masem nebo dokonce v kombinaci s čokoládou. Krok 1: Pomeranče důklad
Podobné recepty jako Pomerančový džem
Džem z mišpulí DP recept
Krok 1: Mišpule oloupeme a vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky nejlépe hodně nepravidelné, ve výsledku je to efektivnější. Krok 2: Hodíme do pekárny, zalejeme vymačkanou šťávou z jednoho citronu a přidáme želírovací cukr. Zapneme pekárnu na program MARMELÁDA a můžeme si jít připravit skleničky.
Podobné recepty jako Džem z mišpulí DP
Pomerančový džem z domácí pekárny
Pomerančový džem z domácí pekárny - recept: Citron a pomeranče oloupat, očistit od bílé vrstvičky, rozdělit na dílky a pokrájet na cca 1 cm kousky. Vložit do nádoby pekárničky, přisypat cukr a
Podobné recepty jako Pomerančový džem z domácí pekárny
Chilli džem recept
Delikátní záležitost, jakou je sladce pálivý džem z chilli a paprik, nemůžete při zpracování úrody ze zahrádky opomenout. Příprava není složitá a podle našeho propracovaného receptu ji určitě zvládne i začátečník. Krok 1: Sklenice i víčka prolijte vroucí vodou (ideálně přímo z varné konvice) a necht
Podobné recepty jako Chilli džem
Džem z angreštu recept
Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektogelem vařit, cca 4 min.od doby varu. Krok 2: Necháme mírně zchladit a přidáme 4 lžíce rumu (dle chuti). Krok 3: Plníme do sklenic a otočíme je dnem vzhůru. Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektoge
Podobné recepty jako Džem z angreštu