Mrkev dušená s hráškem recept
Dušená mrkev bývala pro mnoho lidí strašákem ze školní jídelny. Pokud ji však připravíte, tak aby místo rozměklé hmoty byla křupavá mrkev se sladkým hráškem, strávníci změní názor. Dobře uvařená se stane skvělou přílohou k masu i jen k bramborám.
Podobné recepty jako Mrkev dušená s hráškem
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Ano, dušená mrkev je vynikající, ale já při přípravě dušené mrkve používám tento postup: Nejprve na másle nechám zkaramelizovt lžičku moučkového cukru (na 3 menší mrkve) a dále je postup jak uvádíte.
Podobné recepty jako Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem
Do měkké zeleniny vmíchat lžičku/lžíci kečupu (ne víc, slouží jen jako dochucovadlo). Odstavit, zakápnout citrónovou šťávou, dosolit, příp. dle chuti i lehce dosladit. Podávat jako zeleninovou přílohu k vařeným bramborám či bramborové kaši ke smaženým jídlům, dušenému masu, volskému oku. Nenechte si
Podobné recepty jako Dušená mrkev s hráškem
Dušená mrkev recept
Domácí dušená mrkev se dá připravovat kdykoli během roku, což je její velká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, nebo jako přílohu k masu. Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Kadlíkova dušená mrkvička s hráškem recept
Krok 1: Tak jsme v podvečer kecali s dcerou, o mém dětství. A vzpomenul jsem, jak do mně matka násilím rvala dušenou mrkev s hráškem, a já se bránil. Mnohdy jsem byl ke konzumaci této stravy donucen fyzickým násilím.
Podobné recepty jako Kadlíkova dušená mrkvička s hráškem
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si tak připravíme velmi zdravý oběd nebo večeři. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vysoké pánvi rozpustíme polovinu másla a mrkev na něm za stálého míchání krátce osmah
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Dušená krůta s hráškem a mrkví recept
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrášek a vaříme cca 5 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a povaříme. Podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.
Podobné recepty jako Dušená krůta s hráškem a mrkví
Dušená mrkev recept
Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi. Mrkev očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme na kousky, aby při vaření nevznikla kaše. V hrnci ji zalijeme tak, aby byla pon
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Dušená mrkev
Prostě nakrájím mrkev, osolím, lehce podliji a uvařím v mikro. Než je hotová (což je za chvíli), připravím si na sporáku klasickou jíšku (tu chemickou zatím nějak nemusím), do ní uvařenou mrkvičku, případně trošku rozředit a provařit. Ochutit a dobrou chuť! :-))
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Mrkev dušená s hráškem fotografie 3
Domů - Recepty - Mrkev dušená s hráškem. 1 / 5 Mrkev dušená s hráškem Zpět na recept
Podobné recepty jako Mrkev dušená s hráškem fotografie 3
Dušená mrkev II.
Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.
Podobné recepty jako Dušená mrkev II.
Dušená mrkev jinak recept
Krok 1: Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme na nudličky. Krok 2: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krok 3: Poté vmícháme mrkev a krátce jí orestujeme. Podlijeme džusem a na povrch rozdrobíme bujón. Krok 4: Promícháme a jakmile se mrkev začne vařit, tak přiklopíme poklicí. Přikry
Podobné recepty jako Dušená mrkev jinak
Mrkev dušená s hráškem fotografie 5
Fotografie k receptu Mrkev dušená s hráškem Domů - Recepty - Mrkev dušená s hráškem 1 / 5 Mrkev dušená s hráškem Zpět na recept
Podobné recepty jako Mrkev dušená s hráškem fotografie 5
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Zeleninu podle tvrdosti (kedlubna, mrkev) dáme do rendlíku s 10 g kouskem másla a podlijeme 100 ml vody (nebo dle potřeby), necháme zvolna dusit cca 4-5 minut a přidáme ostatní zvolenou zeleninu. Pokud přidáváme batát, dáme ho ale jako první.
Podobné recepty jako Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Vařená (či dušená) mrkev
Ideální je míti mrkev orestovanou a cibuli do zlatova naráz. Poté přidáme (koření dle chuti) třeba půl kávové lžičky kari, lžičku sladké červené papriky, dále pak dle chuti. Opepříme, osolíme a zalijeme horkou vodou (nemusí to plavat) a dusíme(v mém případě vaříme). Je třeba ochutnávat, a tak vyladi
Podobné recepty jako Vařená (či dušená) mrkev
Dušená mrkev se smetanou recept
Krok 1: V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Krok 2: Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, přidejte kmín a duste do poloměkka. Před koncem varu přidejte tymián a smetanu. Nechte vyvařit smetanu do zhoustnutí. Krok 3: Dochuťte prolisovaným česnekem
Podobné recepty jako Dušená mrkev se smetanou