Dušená šrucha zelná portulák (Portulaca oleracea) recept ...
Samotná rastlina sa plazí po zemi. Lístočky ochutnaj, majú príjemnú sviežu skoro "ovocnú" chuť. Portulák je aj iný - čo je okrasná rastlina v záhrade a kvitnúca farebnými kvetmi, má odpornú horkú chuť. Nezameniť!
Podobné recepty jako Dušená šrucha zelná portulák (Portulaca oleracea) ...
Fotografie k receptu Dušená šrucha zelná portulák ...
Fotografie k receptu Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea) Domů - Recepty - Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea) 1 / 4 Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea) Zpět na recept magdalenka magdalenka magdalenka ...
Podobné recepty jako Fotografie ku Dušená šrucha zelná portulák ...
Dušená šrucha zelná portulák (Portulaca oleracea) fotografie 2 ...
Fotografie k receptu Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea) Domů - Recepty - Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea) Zpět na recept
Podobné recepty jako Dušená šrucha zelná portulák (Portulaca oleracea) fotografie 2 ...
Játra dušená po česku
Játra dušená po česku - recept: - cibuli nakrájíme na kostičky- osmahneme dozlatova- přidáme nakrájená játra a slaninu- opepříme, okmínujeme- podlijeme vodou- můžeme dusit v tlakovém
Podobné recepty jako Játra dušená po česku
Kuřecí dušená játra
Kuřecí dušená játra - recept: Na oleji na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme čistá nakrájená játra, pepř a kmín a opékáme. jakmile jsou játra opečená, vyndáme
Podobné recepty jako Kuřecí dušená játra
Okurkovo šruchový salát recept
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Podobné recepty jako Okurkovo šruchový salát
Dušená mrkev II.
Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.
Podobné recepty jako Dušená mrkev II.
Salát z kukuřice a šruchy zelné recept
Krok 1: Nazbierame šruchu - mladé rastliny, alebo výhonky, preberieme, odstránime nečistoty. Hrubé stonky odstránime. Krok 2: Namočíme do studenej vody - odmočí sa prípadná hlina, piesok. Necháme odkvapkať, prekrájame. Krok 3: Kukuricu zbavíme nálevu, zmiešame s pokrájanou šruchou.
Podobné recepty jako Salát z kukuřice a šruchy zelné
Cuketa dušená jako příloha
Cuketa dušená jako příloha - recept: Cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek. Cukety nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Trochu podlejeme vodou a pod pokličkou.
Podobné recepty jako Cuketa dušená jako příloha
Salát ze šruchy a rukoly recept
Šrucha zelná je málo známá listová zelenina, výborná do salátů i na chleba
Podobné recepty jako Salát ze šruchy a rukoly
Salát ze šruchy zelné a cibule recept
Krok 1: Cibuľu pokrájame, presolíme a necháme odstáť, zmäkne a je jemnejšia. Krok 2: Šruchu nazbierame v čistom prostredí, namočíme do studenej vody, viackrát vodu vymeníme. Krok 3: Použijeme mladé koncové výhonky, prekrájame ich a pridáme k cibuli. Pokvapkáme citrónom a olejom. Cibuľu pokrájame, pr
Podobné recepty jako Salát ze šruchy zelné a cibule
Zelný salát se šruchou recept
Šrucha zelná je málo známá listová zelenina, výborná do salátů i na chleba Znojemský nálev dá křupavým okurkám tu nejlepší chuť. Důležitý je voňavý kopr, pikantní křen i další nezbytné ingredience
Podobné recepty jako Zelný salát se šruchou
Salát ze šruchy zelné, okurek a rajčat recept
Krok 1: V čistom prostredí nazbieranú šruchu namočíme do vody, umytú preberieme, zbavím tvrdých stoniek, prekrájame na menšie kúsky. Krok 2: Umyjeme a pokrájame uhorku aj paradajky. Krok 3: Suroviny s citom osolíme, pokvapkáme citrónom a zakvapneme olivovým olejom. Krok 4: Necháme v chlade odstáť.
Podobné recepty jako Salát ze šruchy zelné, okurek a rajčat
Dušená mrkev recept
Domácí dušená mrkev se dá připravovat kdykoli během roku, což je její velká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, nebo jako přílohu k masu.
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Zelňačka podle starýho Habany recept
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť. Krok 1: Ze zelí vymačkáme nálev (uschováme bokem), zelí překrájíme a dáme vařit.
Podobné recepty jako Zelňačka podle starýho Habany
Salát ze šruchy recept
Šruchu dobre umyjeme, necháme okapať - len mladé výhonky a listy. Cibuľu nakrájame na "céčka", osolíme a necháme odstáť. Umyté paradajky pokrájame, tak isto pažítku. Cibuľu, šruchu, pažítku a paradajky pokvapkáme citrónom a olejom, okoreníme, zľahka premiešame.
Podobné recepty jako Salát ze šruchy
Zelná polévka s klobásou recept
Zelná polévka s klobásou Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod.
Podobné recepty jako Zelná polévka s klobásou
Bramborový salát se šruchou II
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát osvěží a dodá mu také omega-3 mastné kyseliny.
Podobné recepty jako Bramborový salát se šruchou II
Dušená kapusta jako od maminky recept
V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Kapustu omyjeme a nakrájíme na nudličky, které přidáme do hrnce s cibulkou, podlijeme vodou, doplníme zeleninovou kostkou a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Na pánvi na oleji opečeme na silnější plátky nakrájené uzené a podáváme k dušené kapustě
Podobné recepty jako Dušená kapusta jako od maminky
Dušená játra na cibulce v odlehčené variantě
Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra. Krok 2: Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné. Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut. Krok 3: Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku.
Podobné recepty jako Dušená játra na cibulce v odlehčené variantě