Krenex recept
Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Vodu převaříme. Krok 2: Křen očistíme, nakrájíme na kolečka a opatrně ho umixujeme s
Podobné recepty jako Krenex
Krenex 3-2-1 recept
Objevte intenzivní chuť domácího krenexu, který spojuje sílu čerstvého křenu a octa, a tím dodá vašim pokrmům jedinečnou ostrost. Toto tradiční dochucovadlo s pikantním nádechem je ideální k uzeninám, grilovanému masu nebo klobásám.
Podobné recepty jako Krenex 3-2-1
Domácí křenex
Domácí křenex? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Domácí křenex
Křenové bramboráčky plněné syrečkem
Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají menší překvapení – malý olomoucký tvarůžek! Brambory oškrábejte a nastrouhejte – polovinu nahrubo (pro nadýchaný objem) a polovinu najemno (pro dobrou soudržnost).
Podobné recepty jako Křenové bramboráčky plněné syrečkem
Křen do skleničky
Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme do malých skleniček od přesnídávek (z množství jsou 3 a půl sklenky) a uložíme do lednice, kde nám tato směs vydrží až 1 rok. Podáváme ke všemu k čemu
Podobné recepty jako Křen do skleničky
Jablečný křen II.
Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a uzavřeme. Podáváme k vařenému masu nebo k uzenině. Takto připravený jablečný křen vydrží několik týdnů bez sterilizace.
Podobné recepty jako Jablečný křen II.
Křenová pasta křenex
Křenová pasta - křenex? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Křenová pasta křenex
Křenová omáčka recept
Krok 1: Do vroucího osoleného mléka vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Krok 2: Povaříme, dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Krok 3: Nakonec vmícháme buď nastrouhaný křen nebo Krenex. Krok 4: Podáváme s knedlíkem a vařeným nebo uzeným masem.
Podobné recepty jako Křenová omáčka
Křenovka s uzeným
Na oslavu 100 let od vzniku Československa? Pak sáhněte po čerstvém křenu a připravte si oblíbenou křenovku s uzeným masem! Uzenou krkovici dejte v celku vařit do velkého hrnce s poklicí společně s pyramidkou koření na vývar. (Můžete použít tlakový hrnec.)
Podobné recepty jako Křenovka s uzeným
Křenová pomazánka recept
Krok 1: Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, Krenex, majolku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
Podobné recepty jako Křenová pomazánka
Křenová omáčka s pečenými knedlíky
Křenovou omáčku můžete podávat jak k vařenému hovězímu nebo uzenému masu, ale i k pečené kachně nebo huse, případně vepřové kotletě. Nejvhodnější jsou k ní klasické knedlíky – nebo vyzkoušejte efektní pečený knedlík připomínající nadýchané buchty.
Podobné recepty jako Křenová omáčka s pečenými knedlíky
Křenová omáčka recept
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd. Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, k němu přisypeme hladkou moukou. Promícháme a chvíli necháme opražit. Vznikne jemná a světlá máslová jíška, kterou zalijeme c
Podobné recepty jako Křenová omáčka
Křenová omáčka
Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí. Oblíbenou přílohou jsou také natvrdo vařená vejce. Z másla a hladké mouky usmažíme v kastrole zlatavou jíšku. Zalijeme ji hovězím vývarem a dobře rozmícháme.
Podobné recepty jako Křenová omáčka
Jablečný křen recept
Jablka křen krásně zjemní a je to výborná pochoutka třeba k uzenému masu. Na Moravě to nesmí chybět u žádné zabíjačky. Podáváme ke grilovaným masům, uzeninám, pečeným kolenům apod. Krok 1: Jablka oloupeme, jemně nastrouháme a přes sítko trochu vymačkáme šťávu. Krok 2: Křen oloupeme a jemně nastrouhá
Podobné recepty jako Jablečný křen
Výborná křenová omáčka recept
Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná. Maso dáme do papiňáku (tlakový hrnec) s 400 ml vody vařit, bez soli a koření. Než se maso uvaří, do hrnce dáme olej a zahřejeme, přidáme mouku a připravíme jíšku. Může se zakvedlat do smetany, ale právě u křenové omáčky je lepší jíška.
Podobné recepty jako Výborná křenová omáčka
Domácí křenová pasta
Křenová pasta je skvělé pálivé dochucovadlo, které se hodí k masu, uzeninám, nebo abychom dodali říz salátu. Stačí smíchat nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej, směs naplnit do skleniček a sterilovat. Křen nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Podobné recepty jako Domácí křenová pasta
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte!
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Jablkový křen recept
Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat. Podáváme k ovaru, párkům a jiné oblíbené uzenině. Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme, křen očistíme a nastrouháme. Vše v míse promícháme s octem. Cukr svaříme ve vodě na sirup a ještě hor
Podobné recepty jako Jablkový křen
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky. osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci