Poctivý domácí boršč
Receptů na boršč je spousta, asi jako na naši svíčkovou :) Jde jen o to, najít si ten správný, který vám bude vyhovovat chutí i konzistencí. O ten svůj oblíbený se s námi podělila Karolína, domácí kuchařka. Vyzkoušíte?
Podobné recepty jako Poctivý domácí boršč
Poctivý boršč
Poctivý boršč - recept: V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený
Podobné recepty jako Poctivý boršč
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
„Moje celoživotní láska. Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umění. Je dobrý jak teplý, tak zastudena. Vždycky boršče udělejte větší hrnec, uvidíte, že vám nezůstane.“
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Můj domácí boršč
Krok 1: Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody. Krok 2: Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, klobásy na kolečka a veškeré koření a přilijeme kečup. Promícháme. Necháme uvařit do měkka.
Podobné recepty jako Můj domácí boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa - recept: Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou
Podobné recepty jako Boršč bez masa
Jednoduchý boršč postup krok po kroku recept
Krok 1: Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm. Krok 2: Takto vaříme 40 min. Jakmile se začne tvořit pěna, tuto (např. jemným sítkem) vysbíráme a vyhodíme.
Podobné recepty jako Jednoduchý boršč postup krok po kroku
Klasický ruský boršč recept
Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař. Krok 1: Použijeme hrnec o objemu 2-2,5 litru. Krok 2: Základem je správně uvařený vývar. Hovězí s kostí umyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
Podobné recepty jako Klasický ruský boršč
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjemně zahřeje. (celý recept)
Podobné recepty jako Ruský boršč
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem - recept: Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak.
Podobné recepty jako Boršč s jehněčím masem
Variace na domácí boršč recept
Klasický boršč se podává se zakysanou smetanou, tu si může každý přidat dle vlastní chuti, Já ji nepoužívám, ale každý si dá dle svého rozmaru :) Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Podělte se o fotky uvařeného receptu! Nejdříve připravíme vývar.
Podobné recepty jako Variace na domácí boršč
Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Ukrajinský boršč Ingredience: • 400-500 g hovězího vepřového masa př. kostí a uzená žebra • sůl • lžíce másla • lžíce sádla • 1 cibule • Ocet • cukr • 2 mrkve • 1 petržel • plátek celeru • 500 g kapusta (zelí) • 4 brambory • bobkový list • nové koření • pár zrnek pepře • 250 g červené ...
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Rychlý boršč recept
Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme koření (v sítku na koření nebo sterilním obvaze) a sůl. Zalijeme vodou, přidáme všechny tři druhy masa vcelku a dáme vařit. Po dvaceti minutách přidáme na nudličky pokrájené zelí a pokrájené brambory. Když je maso skoro měkké, pokrájíme ho také na
Podobné recepty jako Rychlý boršč
Ruský boršč
Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borščem je ale červená řepa, která polévce dodá tu správnou chuť. Maso vložíme do hrnce a zalijeme cca 2,5 l vody, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu. Pomalu vaříme (asi 2 hod), až bude maso měkké. Nyní pokračujeme v přípravě zeleniny ...
Podobné recepty jako Ruský boršč
Boršč z kysaného zelí (Dělená strava podle LK zvířata ...
Krok 1: Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme. Krok 2: V hrnci orestujeme cibuli do sklovata, přidáme protlak a lžičku papriky, zarestujeme, zalijeme vývarem.
Podobné recepty jako Boršč z kysaného zelí (Dělená strava podle LK zvířata ...
Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Nakrájené maso, zeleninu, okurky, brambory na menší kostky vložíme společně s nastrouhanou uvařenou řepou, překrájeným kysaným zelím do přecezeného vývaru. Necháme vše společně prohřát, na závěr přidáme najemno pokrájený kopr. Dle potřeby osolíme. Bořšč by měl být zahuštěn masem, zeleninou a ostatní
Podobné recepty jako Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Rychlá zeleninová polévka, na způsob boršče, bude hotová během půl hodiny a příjemně zahřeje i zasytí. Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na proužky. Krok 2: Zeleninu přendáme do hrnce, přidáme protlak, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
Podobné recepty jako Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Ukrajinský boršč II.
Tento recept téměř doslova odpovídá postupu, jak vařím boršč já, a tak jsem potěšena že je od mistra ukrajinské kuchyně a tedy "pravý". Jen místo rajčat dávám protlak, ale ty rajčata jsou určitě "pravější". Nejlepší je z obou mas, ale i jen z vepřového kolena je výborný, můžete přidat trochu masoxu
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč II.
Zeleninový boršč recept
Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a koření. Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme nakrájíme na kostičky a mimo řepy na oleji 15 minut restujeme. Krok 2: Přidáme bobkový list, n
Podobné recepty jako Zeleninový boršč
Pravý ukrajinský boršč recept
Proto neexistuje žádný univerzální "pravý" recept na ukrajinský, nebo ruský boršč. Jedno mají ale všechny recepty společné - vaří se z čerstvých surovin, rozhodně tam nepatří nic sterilovaného, ani řepa. Za svůj život jsem jedla různé boršče vařené ukrajinci , každý byl jiný a ne všechny mi chutnali
Podobné recepty jako Pravý ukrajinský boršč
Zimní punč z bílého vína
Zimní punč zahřeje doma u knížky nebo venku s přáteli na adventních trzích. Kombinace jablečného džusu, bílého vína a ovoce dochutí také směs zimního koření. Krok 1: Chemicky neošetřený bio citron omyjeme a nakrájíme na tenké čtvrtky. Jablko rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřinec a z každé čtvr
Podobné recepty jako Zimní punč z bílého vína