Domácí klihový sýr podle mojí babičky
Domácí klihový sýr podle mojí babičky je chutný a výživný produkt, který si snadno připravíte sami. Začíná se čerstvým mlékem, které získáte z mlékomatu nebo od farmáře. Toto mléko se...
Dobrý domácí sýr - Retro
Dobrý domácí sýr je tradiční delikatesa, která se vyrábí z tvarohu. Nejprve se půl kilogramu tvarohu nastrouhá a osolí, poté se nechá odpočívat – v létě tři dny, v zimě pak celý t...
Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Tyto vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka jsou nadýchané, voňavé a plněné chutným džemem. Klíčem k jejich dokonalosti je dostatečný čas na vykynutí těsta, což zajistí,...
Dušená hovězí kližka s fazolkami podle Huga Hromase
Dušená hovězí kližka je maso, které si zaslouží větší pozornost, neboť při správné přípravě se z něj stává skutečná pochoutka. Tento kus masa je bohatý na šlachy, které se během dlouhé...
Pribináček domácí II.
Připravte si lahodný domácí Pribináček podle našeho receptu. Tento dezert vás potěší svou jemnou a krémovou chutí, kterou si zamilujete. Je skvělou volbou pro všechny mi...
Hovězí kližka na česneku a majoránce
Hovězí kližka je při správné a dlouhé přípravě výjimečně chutná a šťavnatá. Tento pokrm se připravuje s majoránkou a česnekem, přičemž maso se pomalu dusí v troubě, což mu dodává nezapomenu...
Výborné hrníčkové knedle
Připravte si lahodné hrníčkové knedle, které vás potěší svou chutí a snadnou přípravou podle našeho osvědčeného receptu....
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky je tradiční pokrm, který vyniká bohatou chutí a sytou konzistencí. Při jeho přípravě se nejprve na rozpuštěném sádle zpění cibule, která by měla...
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou je lahodné jídlo, které se připravuje z kostek masa, které se nejprve osmaží do zlatova na sádle. K masu se přidává jemn...
Jednoduchý chleba z kvasnic
Připravte si chutný chleba z kvasnic podle našeho jednoduchého receptu. Tento chléb je ideální pro každodenní konzumaci a jeho příprava je snadná a rychlá. Vytvořte si d...
Opravdu jablečný koláč
Tento jablečný koláč je ideální volbou pro všechny milovníky šťavnatých dezertů. S bohatou vrstvou smetany a množstvím čerstvých jablíček se stává perfektním podzimní...
Hovězí kližka na česneku s bramborovou roládou
Hovězí kližka na česneku s bramborovou roládou je lahodné jídlo, které kombinuje jemné kusy masa s bohatou chutí česneku. Maso se nejprve pečlivě nakrájí na větší kostk...
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Existuje mnoho způsobů, jak připravit štrúdl nebo závin. Tento recept vás provede jednoduchou cestou, jak udělat štrúdl z jogurtového těsta. Těsto je rychlé na přípravu a levné, což z...
Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo se opět stává populární součástí české kuchyně, a to s dobrým důvodem. Jeho využití je velmi rozmanité a tuk přispívá k bohaté chuti pokrmů. Tento recept na "Sádlo z trouby...
Krkonošský guláš
Krkonošský guláš je lahodné jídlo vyrobené z kvalitního hovězího masa, které je připravené na cibulovém základu. Tento voňavý guláš je oblíbený pro svou schopnost zahřát a zasy...
Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha
Tymiánová křidýlka, jak už název napovídá, jsou spojována se známým kuchařem Pohlreichem. Bez ohledu na to, zda je to pravda, je jasné, že kombinace česneku a tymiánu vytváří...
Likérové špičky s vaječným koňakem
Likérové špičky s vaječným koňakem jsou delikátní sladkostí, která přináší nejen chuťovou rozmanitost, ale i nádech elegance. Tyto nadýchané buflery představují základem pro laho...
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Karlovarské knedlíky jsou vynikajícím doplňkem k omáčkám, jako je svíčková nebo křenová. Tyto nadýchané knedlíky si můžete snadno připravit sami doma a obohatit tak svůj stůl o chutno...
Jednoduché domácí housky
Tento recept na jednoduché domácí housky je ideální volbou pro každého, kdo se chce pustit do pečení, i když nemá žádné předchozí zkušenosti. Housky jsou křupavé a chutné, pe...
Chléb bílý kmínový
Bílý kmínový chléb je lahodný pečivo, které se připravuje v domácí pekárně. Na jeho výrobu použijeme vodu, mouku, kmín, sůl a cukr, které smícháme a přidáme droždí. Tento chléb peč...