Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Maso nakrájejte na kostky velké asi 5 cm. 90 g slaniny a mrkev nakrájejte na malinké kostičky, asi 0,5 cm velké. Šalotku nakrájejte nadrobno. Troubu předehřejte na 160 ⁰C. Rozpalte velký hrnec (s kovovými uchy, který se dá dát do trouby) a vložte do něj 90 g pokrájené slaniny, za stálého míchání nec
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání. 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Hovězí na burgundský způsob recept
Krok 1: Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte. Krok 2: Rozpalte olej na pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova.
Podobné recepty jako Hovězí na burgundský způsob
Burgundské dušené hovězí
Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku, bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu. Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zh
Podobné recepty jako Burgundské dušené hovězí
Hovězí bourguignon
Vynikající hovězí po burgundsku pochází, jak už název napovídá, z Francie. Maso dušené na červeném víně s rajčatovou omáčkou, zeleninou a žampiony má výraznou chuť a zasytí i ty nejhladovější strávníky.
Podobné recepty jako Hovězí bourguignon
Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky
Dušené maso s rýží, to je klasika českých hospod. I takto zdánlivě obyčejné jídlo si ovšem zaslouží kvalitní maso! V Lokále U Bílé kuželky ho připravují z hovězího krku a na hovězím loji. Zkuste to taky – podle receptu Jakuba Nováka.
Podobné recepty jako Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky
Chilli con carne s čokoládou, rýží a kukuřičnými ...
V kastrolu si rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Pak přidejte papriku, česnek, chilli, čerstvou chilli papričku, sladkou papriku, skořici a římský kmín, opékejte tři minuty a pak přidejte mleté hovězí maso.
Podobné recepty jako Chilli con carne s čokoládou, rýží a kukuřičnými ...
Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky Boeuf bourguignon
Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon. Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/6x7l
Podobné recepty jako Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky Boeuf bourguignon
Hovězí maso na pepři
Hovězí maso na pepři - recept: Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme.
Podobné recepty jako Hovězí maso na pepři
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.) recept
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu nebo doma na grilovací pánvi - pokaždé si pochutnáme. Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passat
Podobné recepty jako Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší ...
Krok 1: Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple, třeba pod alobalem. Krok 2: Do výpečku po mase vložíme kostičky slaniny, nasekanou cibuli a stejně velké kostičky mrkve.
Podobné recepty jako Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší ...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky recept
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.
Podobné recepty jako Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě recept
Líčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech. Dušená líčka se zeleninou a kořením vás nadchnou. Líčka můžeme dopředu naložit na 2 dny do rychlosoli Praganda. Není to podmínka, al
Podobné recepty jako Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením ...
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením skvělé.
Podobné recepty jako Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením ...
Hovězí maso na pepři
Krok 1: Hovězí maso umyjeme, uvaříme ve slané vodě. Měkké maso nakrájíme na plátky. Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme plátky masa a drcený pepř. Chvilku dusíme, podléváme polévkou a posléze zahustíme rozmíchanou vodou s moukou. Provaříme. Krok 3: Příloha jsou smažené bram
Podobné recepty jako Hovězí maso na pepři
Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou ...
Křehké a jemné hovězí maso s vůní česneku je skvělý oběd i báječná večeře pro rodinu i blízké. A jak udělat z kousku hovězího delikátní záležitost? Naložte ho a upečte podle tohoto jednoduchého receptu.
Podobné recepty jako Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou ...
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí recept
Krok 1: Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku na prúžky. Opečieme na tom naklepané plátky mäsa, osolíme, okoreníme štipkou čierneho korenia, podlejeme vodou a dusíme. Krok 2: Keď je mäso skoro mäkké, pridáme ružičky, ak sú veľké, prekrojené na polky a dusíme do mäkka.
Podobné recepty jako Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
Hovězí po tyrolsku
Masové kostky opečené na cibulce necháte pomalit a poté je doplníte smetanovou omáčkou. Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji do zlatova. Odložíme stranou a na stejné pánvi opečeme kousky osoleného a opepřeného hovězího masa, aby se pěkně zatáhlo po všech stranách.
Podobné recepty jako Hovězí po tyrolsku
Hovězí plátky ve vlastní šťávě recept
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě.
Podobné recepty jako Hovězí plátky ve vlastní šťávě