Králík podle dědečkova chalupářského receptu
Krok 1: Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet.
Podobné recepty jako Králík podle dědečkova chalupářskéhou
Moravský králík recept
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do dokonalé zlaté krustičky. Krok 1: Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme.
Podobné recepty jako Moravský králík
Králík na divoko se zakysanou smetanou recept
Krok 1: Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Krok 2: Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme na jemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme. Králičí maso prošpikujeme klínky Lopenické slaniny. Prošpikované králičí maso vydatně posolíme, opepříme.
Podobné recepty jako Králík na divoko se zakysanou smetanou
Králík na divoko
Králíka rozporcujeme a odblaníme. Protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, okořeníme divokým kořením a potřeme česnekem. Na pekáč dáme sádlo, navrch nasekanou cibuli. Vložíme králičí maso, trochu podlijeme a upečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme a důk
Podobné recepty jako Králík na divoko
Králík na smetaně, podle mě recept
Krok 1: Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev, petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti.
Podobné recepty jako Králík na smetaně, podle mě
Domácí králík na smetaně
Krok 1: Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme a jemně opepříme. Krok 2: Do pekáče dáme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme porce králíka, koření, na větší kusy nakráje
Podobné recepty jako Domácí králík na smetaně
Králík Dáša podle Valerie Zawadské
V tomto receptu je králík marinovaný v olejové směsi česneku, cibule a koření. Po dvou dnech marinování jej upečeme a z výpeku uděláme omáčku. Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, kečup, paprikovou pastu, vodu, olej a tymián. Promícháme.
Podobné recepty jako Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Labužnický králík recept
Krok 1: Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrt kolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. Krok 2: Připravíme nálev smícháním všech ingrediencí, zalijeme připravené maso, pekáč přikryjeme alobalem a dáme do druhého dne
Podobné recepty jako Labužnický králík
Králík na česneku a hořčici recept
Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale kombinace jemného masa s výraznou omáčkou je prostě neodolatelná. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Paličku česneku rozdělíme na stroužky a oloupeme. Jednu polovinu stroužků nasekáme, druhou polovinu nastrouháme naje
Podobné recepty jako Králík na česneku a hořčici
Králík téměř dietní recept
Krok 1: Ve vlažné vodě necháme nabobtnat vypeckované švestky a rozinky. Krok 2: Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
Podobné recepty jako Králík téměř dietní
Dobře naložený králík recept
Porce: Dle velikosti králika a bůčku. Krok 1: Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na masitých místech a uložíme cca na 24 hod. do chladna. Zbylou drť a česnekovou vodu užije
Podobné recepty jako Dobře naložený králík
Králík na hořčici recept
Králíka naporcujeme, potřeme hořčicí, osolíme a v pekáčku vymazaném máslem dáme péct. Během pečení podléváme horkou vodou, králíka potíráme máslem a před dopečením i citrónovou šťávou se špetkou strouhané kůry.
Podobné recepty jako Králík na hořčici
Králík na zelí recept
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček s masem doplňte vhodnou přílohou a sváteční oběd může začít. Krok 1: Králíka naporcujeme dle počtu osob, osolíme - mírně, opepříme
Podobné recepty jako Králík na zelí
Béřovický králík recept
Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme. Krok 2: Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso,
Podobné recepty jako Béřovický králík
Pečený králík podle babičky recept
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík a zelí. A taky jedno orosené na dobré trávení. Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme pekáč s víkem.
Podobné recepty jako Pečený králík podle babičky
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Králík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou tři čtvrtě hodinu. Znatelná je též úspora elektrické energie při přípravě. Krok 1: Propláchneme bulgur ve studené vodě. Zalijeme ho v
Podobné recepty jako Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Králík načerno recept
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Podobné recepty jako Králík načerno
Králík na divoko s hruškou recept
Úžasný sváteční králík na divoko s hruškou podlévaný červeným vínem vás překvapí netradiční kombinací chutí. Slaninou špikované králičí maso s tymiánovými bramborami na cibulce a hruška naplněná šípkovým džemem budou ozdobou vaší slavnostní tabule. Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Podobné recepty jako Králík na divoko s hruškou
Králík pečený na zelenině a pivu recept
Králíka pořádně v marinádě vykoupeme a dáme do druhého dne do lednice. Dvě hodiny před pečením králíka vytáhneme z lednice do pokojové teploty. Mrkev a žampiony nakrájíme na kousky. Do připraveného pekáče dáme králíka i s marinádou, přidáme mrkev a žampiony a podlijeme pivem.
Podobné recepty jako Králík pečený na zelenině a pivu
Králík nadivoko recept
Krok 1: Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalijeme marinádou. Krok 2: Přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme 48 hodin marinovat v lednici. Poté pečeme pod alobalem asi hodinu, pak odkryjeme a pečeme, až nám králí
Podobné recepty jako Králík nadivoko