Cizrnová kaše s jogurtem (falešný hummus), základní recept ...
Krok 1: Namočit cizrnu na 6-12 hodin. Kratší čas postačí pro nasáknutí vody. Krok 2: Vařit v hrnci asi 35 minut. Výhodnější je uvařit v tlakovém hrnci 25 minut (lepší na 2. stupeň). Jedlá soda při vaření je zakázaná. Uvařená cizrna váží asi 260-270 g (ze 150 g).
Podobné recepty jako Cizrnová kaše s jogurtem (falešný hummus), základní ...
Cizrnová kaše
Cibuli pokrájenou nadrobno osmahneme na trošce olivového oleje. Cizrnu vyjmeme z plechovky a ohřejeme (např. v mikrovlnce). V hrnci rozpustíme lžíci másla a přidáme cizrnu a teplé mléko. Ručním mixérem rozmixujeme. Pokud je kaše moc hustá, můžeme přidat více mléka nebo vody.
Podobné recepty jako Cizrnová kaše
Cizrnová kaše recept
Krok 1: Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římským kmínem. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu a trochu vody. Krok 2: Cizrnu přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce tahini, česnek, citronovou šťávu a pepř. Krok 3: Podáváme jako předkrm. Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římsk
Podobné recepty jako Cizrnová kaše
Cizrna z jihu Čech (příloha) recept
Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky a asi 2 minutky společně restujeme. Pak přidáme hladkou mouku, uděláme si jíšku. Přisypeme uvařenou cizrnu, promícháme, přilijeme asi 1 dcl vody a 10 minut provaříme. Dochutíme rozemnutou majoránkou a rozm
Podobné recepty jako Cizrna z jihu Čech (příloha)
Cizrna po Valašsku
Cizrna po Valašsku - recept: Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka, osolíme těsně před dokončením. Smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím.Můžeme posypat
Podobné recepty jako Cizrna po Valašsku
Nastavovaná kaše, která nám chutná nejvíc recept
Nastavovaná kaše s kroupami, provoněná majoránkou a česnekem s osmaženou cibulí, je vydatnou přílohou třeba k opečenému uzenému masu, volskému oku nebo ji můžeme konzumovat samostatně. Chutná výtečně a tak i plný hrnec zmizí rychlostí blesku.
Podobné recepty jako Nastavovaná kaše, která nám chutná nejvíc
Tradiční kaše, uzené, okurka netradičně recept
Krok 1: Nejprve dáme upéct česnek do trouby předehřáté na 220-250°C. Česnek svrchu seřízneme tak, abychom obnažili všechny stroužky, poklademe kouskem másla a zabalíme celý do alobalu. Pečeme cca 45 minut, až je na omak měkký. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
Podobné recepty jako Tradiční kaše, uzené, okurka netradičně
Pečená cizrna recept
Připravte skvělou pečenou cizrnu, kterou můžete ochutit vaším oblíbeným kořením. Krok 1: Plechovku s cizrnou slijeme, propláchneme vodou a osušíme např. papírovou utěrkou. Krok 2: Vsypeme do misky a vmícháme uzenou papriku. Krok 3: Vše pořádně promícháme tak, aby se cizrna v koření pěkně obalila.
Podobné recepty jako Pečená cizrna
Lahodná cizrna s česnekem
Na troše olivového oleje osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájená rajčata, veškeré uvedené koření, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 minut. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Ještě horké smícháme s uvařenou cizrnou a podáváme. Vhodnou přílohou je celozrnné pečivo, volské oko, kyselá okurka
Podobné recepty jako Lahodná cizrna s česnekem
Cizrna na kari recept
Cizrna na kari Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření.
Podobné recepty jako Cizrna na kari
Hrachová kaše od Jitky recept
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou, podle toho kdo co má rád.
Podobné recepty jako Hrachová kaše od Jitky
Hanácká kaše
Kaše odpradávna tvoří základ našeho jídelníčku. Jedná se zpravidla o obilovinu uvařenou v mléce nebo ve vodě. Tato hanácká kaše je z mléka, vajec a krupice, solená a na ozdobu posypaná opečenou slaninou a cibulí.
Podobné recepty jako Hanácká kaše
Kaše černé oko recept
Krok 1: Fazole přes noc namočte (proti nadýmání se mi osvědčila trocha jedlé sody - při namáčení). Vodu pak vyměňte a fazole uvařte zcela do měkka. Krok 2: Mačkadlem na brambory rozmělněte fazole s ostatními ingrediencemi (všeho trochu, přibližně, do požadované hustoty).
Podobné recepty jako Kaše černé oko
Kaše z červené čočky s nádechem Indie recept
Na lžíci oleje jsem osmahla cibulku, podlila vařící vodou a vsypala balíček červené čočky. Přidala jsem koření, majoránku a po 10minutách vaření jsem přidala nakrájený párek a šunku. Nechala chvíli povařit a podávala. Zveřejněno 14. 2. 2011.
Podobné recepty jako Kaše z červené čočky s nádechem Indie
Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Jedná se o jídlo ze starověku - mohlo jít o jídlo gladiátorů, legionářů. Lze kombinovat i s čočkou, cizrnou nebo fazolemi (nejsou ze starověku). Hlavní výhodou kaše ze šrotu je doba na jídlo 30-35 minut. V porovnání jídlo ze samotných krup může být až 55 minut. Rozdíly v zažití: kroupy - lepší chuť
Podobné recepty jako Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji recept
Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj. Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj.
Podobné recepty jako Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji
Hustá kaše z červených fazolí recept
Krok 2: Mezitím na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme sůl a kmín, zalijeme kefírem, přidáme rozkvedlaná vejce a povaříme asi 10 min. Krok 3: Přidáme pálivou papriku, uvařené červené fazole, trošku vody a vše rozmixujeme. Kaše je hutná, sytá a dobrá. Červené fazole přes noc namočíme ve vodě,
Podobné recepty jako Hustá kaše z červených fazolí
Ranní kaše pohanková recept
Krok 1: Vodu v hrnci uvedeme k varu, vsypeme do něj pohanku, povaříme tři minutky, přiklopíme poklicí a necháme vodu do pohanky vsáknout. Krok 2: Mezitím si na malé kousíčky nakrájíme meruňku a pár datlí, které před podáváním vmícháme do kaše.
Podobné recepty jako Ranní kaše pohanková
Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka
Bramborová kaše může být "majstrštyk", když ji ale umíte vymazlit. Zkuste to třeba podle šéfkuchaře Radka Kašpárka. Připravená kaše bude vonět a chutnat po škvařeném másle a použít ji můžete jako přílohu ve spoustě receptů.
Podobné recepty jako Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka