Chobotnice na cibuli
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a mírně orestujeme. Přidáme chobotnici a česnek, osolíme, opepříme, přidáme oregáno a pomalu dusíme, až jsou kousky chobotnice měkké.
Podobné recepty jako Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibulce
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, mírně orestujeme. Přidáme chobotnici a česnek, osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána, ztlumíme oheň a pomalu dusíme, až jsou kousky chobotnice měkké. Podáváme s bílým pečivem. Gril
Podobné recepty jako Chobotnice na cibulce
Chapadla chobotnice na česneku a citrusech
Chapadla z chobotnice tradičně na našem jídelníčku nenajdeme, ale pokud máte rádi mořské plody, jistě vám alespoň u moře neuniknou. Chapadla stačí podusit, aby pustila šťávu a pak je zlehka orestovat. S citrusy budou osvěžující pochutinou.
Podobné recepty jako Chapadla chobotnice na česneku a citrusech
Chobotnice po athénsku
Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
Podobné recepty jako Chobotnice po athénsku
Smažená chapadla chobotnice s humusem a s gremolatou
Z konzervované cizrny na sítu s vodou promnutím rukou lehce odstraníme slupky. Poté cizrnu přidáme do mixéru a mixujeme. Dle potřeby přidáváme vodu, až dosáhneme požadovanou konzistenci a podle chuti přidáme papriku a dosolíme. Vychladlá chapadla nakrájíme na kousky 5-7 cm, potřeme je prolisovaným č
Podobné recepty jako Smažená chapadla chobotnice s humusem a s gremolatou
Chobotničky recept
Přeneseme na plech a dotvarujeme – nerozválený kousek bulky tvoří hlavičku budoucí chobotnice, plát rozkrájíme na 5-8 „nohou“ a dáme je kousek od sebe. (Peču na fólii, těsto proto krájím kráječem na pizzu nebo stěrkou na těsto.)
Podobné recepty jako Chobotničky
Pečené chobotničky
Na pokrájené brambory a cibuli poklademe krátce povařené chobotničky a pečeme při teplotě 220 °C cca 30 minut. Pak chobotničky otočíme a pečeme ještě 20 minut. Každou porci na talři pokapeme limetkou nebo citronem a olivovým olejem. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Pečené chobotničky
Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu recept
Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené chobotnice restujeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme cca půl hodiny do měkka. Krok 2: Zvlášť opražíme lámané mandle, česnek a pórek a přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s nakrájeným rajčetem, pomerančem, pepřem, solí a oreganem. Dusíme další zhruba čtvrthod
Podobné recepty jako Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
chobotnice po řecku
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s odjadřincovanými rajčaty a pepřem, solí a oregánem. Dusíme doměkka.
Podobné recepty jako chobotnice po řecku
Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno ...
Krok 1: Cibuli nakrájíme nahrubo. Rajčata nasekáme. Krok 2: Chobotnici uvaříme doměkka v osolené vodě se lžící octa. Krok 3: Chobotnici nakrájíme na malé kousky, smícháme s cibulí, kapary a ochutíme. Krok 4: Na závěr přidáme nasekaná rajčata a necháme v chladu odležet.
Podobné recepty jako Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno ...
Dušená chobotnice
Chobotnice necháme z volna rozmrazit, nakrájíme na kousky. Cibuli, rajčata, papriku nakrájíme na plátky i s česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mírně zpěníme, vložíme maso z chobotnice.
Podobné recepty jako Dušená chobotnice
Kuřecí játra na cibulce recept
Krok 1: Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli. Krok 2: Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme játra a cibuli. Okořeníme, přidáme sojovou omáčku a necháme 5 minut dusit.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na cibulce
Grilované chobotnice
Takto připravené chobotnice grilujeme asi minutu z každé strany a v misce necháme asi 3 minuty odležet. Poté slijeme šťávu a chobotnice potřeme olejem s citronovou šťávou a posypeme sekanou bazalkou a petrželkou. Grilované chobotnice na rukolovém… Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Grilované chobotnice
Mladá cibulka v trojobalu recept
Krok 1: Cibuľu očistíme, umyjeme, odkrojíme časť vňate - ostane nám celkom asi 20 cm kus. Vysušíme na papierovej utierke. Krok 2: Obaľujeme - múka, vajce so soľou, strúhanka, potom ešte raz vajce a strúhanka. Krok 3: Vysmažíme pomaly vo vyššej vrstve oleja.Podávame napr. so zemiakovým pyré a tatársk
Podobné recepty jako Mladá cibulka v trojobalu
Smažené chobotnice
Chobotnice propláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka široká asi 1 cm. V míse smícháme všechny ostatní přísady a v této směsi kolečka chobotnic důkladně namočíme. na rozpáleném oleji chobotnice osmažíme (asi 1 minutu). Podáváme s kolečky citronu.
Podobné recepty jako Smažené chobotnice
Špagetové chobotnice
Špagetové chobotnice - recept: Párky nakrájíme na špalíčky které "propícháme" špagetami. Takto poupravené špagety vaříme dle návodu.Narazila jsem na tento způsob přípravy na
Podobné recepty jako Špagetové chobotnice
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do jater zapíchnuty aromatické hřebíčky. Po tepelné úpravě hřebíčky vyděláme a játra servírujeme. Krok 1: Drůbeží játra dobře prohlédneme
Podobné recepty jako Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Chobotničky ze špaget
-Až budete mít všechny kousky párků připravené, vložíme je do vroucí vody, a vaříme podle obalu na špagetách. Pokud jsou špagety už hotové, podáváme na talíř a zalijeme omáčkou, kečupem, čímkoliv :) a je HOTOVO ♥
Podobné recepty jako Chobotničky ze špaget