Domácí zeleninový bujón
Pokud nemáte v úmyslu přidat je k ostatní zelenině do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a zároveň omezit plýtvání. Dochutíte jím polévky, rizoto, omáčky a zeleninové směsi. Navíc víte, že váš výrobek je zcela přírodní, bez přidaných látek zvýrazňujících chu
Podobné recepty jako Domácí zeleninový bujón
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky. Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte. Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle.
Podobné recepty jako Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Domácí bujón recept
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu. Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.
Podobné recepty jako Domácí bujón
Domácí bujón do zásoby recept
Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a zároveň omezit plýtvání. Krok 1: Vezmi hrnec 5 a více litrů. Kosti oper řádně ve studené vodě a dej do hrnce.
Podobné recepty jako Domácí bujón do zásoby
Zeleninový bujon v prášku
Připravte si doma zdravý bujon do polévky. Postačí vám k tomu zbytky kořenové zeleniny co doma najdete. Můžete ale použít i mrkvovou nať, listy z ředkviček a kedluben, nebo také košťály.
Podobné recepty jako Zeleninový bujon v prášku
Kuskusové lečo s houbami recept
Krok 1: Kuskus připravíme podle návodu a místo soli dáme zeleninový bujón, který se nám ve vařící vodě rozpustí a my jen promícháme vidličkou a dáme plátek másla. Krok 2: Na pánvičce s olejem si osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a bílé části lahůdkové cibulky, pak přidáme papriku, houby a rajče
Podobné recepty jako Kuskusové lečo s houbami
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce opečeme na tuku. Vložíme listy zelí a bazalky, přidáme odkrojené košťály a podlijeme vodou, přidáme Knorr Bohatý bujón a pod pokličkou asi 5 minut povaříme. Listy zelí vyjmeme a zeleninový fond tyčovým mixérem rozmixujeme.
Podobné recepty jako Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob - recept: Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na.
Podobné recepty jako Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Zeleninová polévka od Aničky recept
olej olivový, mrkev, pórek, brokolice, hrášek, květák, lusky fazolové, brambory, česnek, mouka hladká, bujón zeleninový
Podobné recepty jako Zeleninová polévka od Aničky
Veganská svíčková s robi plátkem
Všechnu zeleninu z popisku nakrájíme a vysypeme na plech vymazaný olejem. Necháme péct v troubě, podléváme vodou, přidáme zeleninový bujón a koření. Po změknutí zeleniny vyndáme koření, a obsah z plechu vysypeme do hrnce. Přidáme rostlinnou smetanu a rozmixujeme. Dle chuti zakápneme citrónem.
Podobné recepty jako Veganská svíčková s robi plátkem
Sójové nudličky se sladkokyselou dýní (Dělená strava podle ...
Prim hrály olivy, ryby a víno, dezerty se připravovaly i z fazolí. K receptu nejsou žádné komentáře. Nudličky vaříme 15 minut bez poklice v litru vody spolu se zeleninovým bujónem. Scedíme.Dýni opláchneme, nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájenou…
Podobné recepty jako Sójové nudličky se sladkokyselou dýní (Dělená strava podle ...
Vegetariánské delikátní rizoto recept
Přidáme všechnu zeleninu a nakrájené houby, koření a bujón. Trochu podlijeme a dusíme 15 minut. Poté vše smícháme. Smícháme všechny sušené houby a zalijeme vroucí vodou, minimálně 1 l, aby byly houby ponořené i po nabobtnání. Necháme ve vodě 1 hodinu. Vodu nevylívat! Rýži dáme do hrnce, přidáme 770
Podobné recepty jako Vegetariánské delikátní rizoto
Rajská omáčkazeleninová recept
Rajská omáčka"zeleninová" Krok 1: Papriky zbavíme jadřinců, důkladně opláchneme a nařežeme na větší kusy. Krok 2: Opláchnutá rajčata i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Krok 3: Mrkev očistíme a nakrájíme také na větší kusy, cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na čtvrtiny a do jedné z nich napícháme hř
Podobné recepty jako Rajská omáčkazeleninová
Kuřecí játra se zeleninou
Krok 1: Játra si odblaníme a nakrájíme na drobné nudličky. Na oleji zpěníme cibulku a poklademe játra. Přidáme zeleninový bujón, koření, zeleninu. Krok 2: Dusíme dokud játra nejsou měkká. Poté jemně zaprášíme hladkou moukou a nalijeme 2 lžíce kečupu. Krok 3: Promícháme a podáváme s bramborovými plac
Podobné recepty jako Kuřecí játra se zeleninou
Segedín z jednoho hrnce alias eintopfsegedi recept
Krok 1: Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titanového) kastrolu. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrobovou moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu. Krok 3: Smažíme a promícháváme asi 10 minut.
Podobné recepty jako Segedín z jednoho hrnce alias eintopfsegedi
Zeleninové ragú a jáhlové krokety recept
Přisypeme jáhly, zalijeme 500 ml vody a přidáme gelový bujon. Na velmi mírném ohni vaříme doměkka. Do chladné jáhlové kaše přidáme vece, muškátový oříšek, petrželovou nať, případně dosolíme. Z této hmoty tvoříme v navlhčených dlaních šištičky, které pak smažíme na rozpáleném tuku ze všech stran ...
Podobné recepty jako Zeleninové ragú a jáhlové krokety
Vepřová plec po moravsku
Recept na vepřovou plec v zeleninové omáčce s kořením adžika. Měkké vepřové maso, spolu s omáčkou, můžeme podávat s hranolkami, rýží či bramborovou kaší. Omáčku nemixujeme, díky čemuž jsou v hotovém pokrmu patrné kousky sterilované zeleniny a točeného salámu. Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a lehce
Podobné recepty jako Vepřová plec po moravsku
Zeleninová polévka s vločkami recept
Zalijeme vodou, přidáme všechnu zeleninu, vločky, bujon, koření a necháme vše vařit 30-45 minut, aby všechna zelenina změkla. Dochutíme solí, vegetou, můžeme přidat na konec pokrájenou zelenou petrželku.
Podobné recepty jako Zeleninová polévka s vločkami
Chutný zeleninový krém recept
Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostičky a v litru a půl vařící vody s přidáním zeleninového bujónu uvaříme doměkka. Část zeleniny odebereme stranou, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět, přidáme plátek másla, zelené bylinky, prohřejeme, dle pot
Podobné recepty jako Chutný zeleninový krém
Zeleninový krém :) recept
Do hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek, cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut. Po pěti minutách přidáme 1200 ml vody a přikryjeme pokličkou a čekáme až do změknutí zeleniny. Po té zeleninu rozmixujeme a přidáme bujón, sůl, pepř a necháme
Podobné recepty jako Zeleninový krém :)