Jitrnicový prejt
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Po
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Domácí prejt recept
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Není nutné ho plnit do střívek, stačí dozlatava upéct rozprostřený na plechu a všichni si pochutnají.
Podobné recepty jako Domácí prejt
Zapečený kupovaný prejt recept
Zabijačkové speciality se těší velké oblibě, připravte si dnes podle tohoto receptu zapečený prejt, spolu s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou večeři postaráno. Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme ji nadrobno. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej, na
Podobné recepty jako Zapečený kupovaný prejt
Buchty z cottage
Buchty nemusí nutně znamenat jen sladké jídlo, které nám přidá na kilech. Vyzkoušejte tyto pečené, povidly plněné, buchtičky, které jsou plné bílkovin. Hladké těsto je totiž z cottage sýru, vajíčka a mouky.
Podobné recepty jako Buchty z cottage
Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu
Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu
Bramboráky s prejtem a zelím
Horké bramboráky potíráme slabou vrstvou tmavého nebo světlého prejtu, zavineme nebo přehneme a teplé podáváme s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva. *Podávat můžeme i studené, pokrájené na malé roládky jako studené pohoštění. Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,… Nenechte si ujít sezónní in
Podobné recepty jako Bramboráky s prejtem a zelím
Domácí jaternicový prejt recept
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Podobné recepty jako Domácí jaternicový prejt
Prejt z mletého masa a jater recept
Krok 1: Játra rozmixujeme a dáme se všemi ingrediencemi do mísy. Pořádně prohněteme a dáme na 24 hodin uležet do lednice. Dáme zapéct na 20-25 min při teplotě 180°C.
Podobné recepty jako Prejt z mletého masa a jater
Staročeský prejt recept
Směs rozetřeme na plech vymazaný sádlem a vysypaný strouhánkou do asi dvoucentimetrové vrstvy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 st. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem, je výborný i studený.
Podobné recepty jako Staročeský prejt
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem recept
Mezitím si přichystáme prejt. Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme škvarky. Až začnou malinko pouštět tuk, přidáme cibuli, promícháme a cca 3 minuty smažíme. Dále přidáme nakrájený prejt, podlijeme 2 lžícemi vody a za občasného míchání ode dna necháme slabým varem prejt rozpustit.
Podobné recepty jako Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu) - recept: Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře.
Podobné recepty jako Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Panelákový prejt recept
Hotový panelákový prejt plníme do mikrotenových střev salámového průměru, přičemž oba konce zavážeme a dáme vychladit. Následující den konzumujeme za studena s pečivem nebo opečené na pánvi společně s dušeným kysaným zelím a vařeným bramborem.
Podobné recepty jako Panelákový prejt
Zelný prejt recept
Hustotu upravíme jako na normální prejt strouhankou. Krok 6: Pekáček VELMI silně vymažeme sádlem a běžně dáme péci do předehřáté trouby. Čerstvé zelí nakrájíme na co možná nejjemnější nudličky a přelijeme vařící vodou a necháme odkapat. Namočíme nakrájený rohlík v mléce (mléko není nutné - stačí vod
Podobné recepty jako Zelný prejt
Karbanátky z prejtu recept
Smícháme prejt s vejcem, zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky. Obalíme v strouhance a usmažíme.
Podobné recepty jako Karbanátky z prejtu
Prdelanka z nouze doma recept
Krok 1: Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který pořádně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalejeme vývarem z vepřových kostí. Pokud máte málo krup, uvařit je zvlášť, nebo rýži, každý, co má rád. Dosolíme, opepříme a přidáme majoránk
Podobné recepty jako Prdelanka z nouze doma
Rychlá prejtová polévka se zeleninou recept
Krok 1: Uvaříme si krupky nebo kroupy ve vodě se soli a slijeme je. Krok 2: Mezi tím si uvaříme žebra nebo jen kosti a do vývaru dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Krok 3: Pak přidáme rozmražený prejt, česnek, pepř, majoránku a zeleninu a rozmícháme dál pak prejt ve vývaru tak, aby nebyly ko
Podobné recepty jako Rychlá prejtová polévka se zeleninou
Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí recept ...
K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou.
Podobné recepty jako Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí ...