Jitrnice – rozpis na 10 kg
U nás se co já pamatuju vždycky do jitrnic dávala takzvaná prasečí buchta. Upekla se jen z 1 kg. hrubé mouky, kostky droždí a napůl mléko, napůl voda. Upéct a nechat ztvrdnout. Poté namočit.Až těsně před výrobou.
Podobné recepty jako Jitrnice – rozpis na 10 kg
Jitrnice se slabou krustou z mouky, bylinek a uzené ...
Jitrnice obalíme v mouce (solamylu) s drcenými bylinkami a smíchané s uzenou paprikou. Jitrnice položíme na plech s pečícím papírem, plech s jitrnicemi malinko pokapeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů do slabé křupavé krusty.
Podobné recepty jako Jitrnice se slabou krustou z mouky, bylinek a uzené ...
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice jsou klasickou pochoutkou, která nesměla chybět na žádné zabijačce. Různé druhy vepřového masa, žemle, česnek a voňavé koření dohromady utvoří směs, na níž si pochutná každý labužník. Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1
Podobné recepty jako Domácí jitrnice
Jitrnicový prejt
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Po
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Jitrnice recept
Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte? Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlí
Podobné recepty jako Jitrnice
Moravská jitrnice
Umeleme i syrová vepřová játra a nožičky nebo kůže spolu s česnekem již na menších očkách. Přidávám také tak 1 větší cibuli usmaženou na sádle. Vše pořádně promísíme a podle potřeby ještě rozředíme vývarem a plníme do střev, nebo do pytlíku na tlačenku.
Podobné recepty jako Moravská jitrnice
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem recept
Krok 1: Nejdříve uděláme zelí: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji. Krok 2: Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do zrůžovění cibule. Krok 3: Přidáme 1 lžičku hladké mouky a chvilku smažíme, až je jíška světle narůžovělá. Pak přidáme kysané zelí, cukr a trochu vody. Dus
Podobné recepty jako Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za stálého míchání necháme nasucho osmažit dozlatova. Když je jitrnička osmažená dokřupava zalijeme jí rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci, která necháme
Podobné recepty jako Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Moravské jitrnice recept
Dajda: Na Moravě se dělají jelita koupová, do jitrnic se semele to co zbyde po udělání tlačenek a přidá se tzv mozaika z jemně nakrájeného tuku (z ovaru). Do jitrnic se na Moravě nedává žádná buchta ani žemle, to je výsada chudších Čech.
Podobné recepty jako Moravské jitrnice
Jitrnicový rozpek recept
Vem tu cibuli, rozkrájej na drobno a na sádle ji opeč do sklovata - to je, nesmí červenat. Míchej tu cibulku a mezi tím vytáhni špejle z těch jitrnic a nakrájej je na kolečka asi půl cm silná. Vypij hrnek studené vody, to aby tě přešla chuť na tu jitrnici, do huby nestrkej, nebylo by co na tu pánev.
Podobné recepty jako Jitrnicový rozpek
Smaženky z jitrnic
Smaženky z jitrnic - recept: Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé.
Podobné recepty jako Smaženky z jitrnic
Kopretinové jitrnice recept
Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Krok 2: Poprášíme kari kořením a přidáme na kostičky pokrájené jablko. Krok 3: Zamícháme a do kastrolu vytlačíme obsah jitrnic. Krok 4: Zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, přidáme majoránku a osmažíme. Krok 5: Na talíři posypeme strouhaným
Podobné recepty jako Kopretinové jitrnice
Bílá buchta recept
Je to velmi šťavnatá (mokrá) buchta a splnil se mi s ní sen. Já ji upekla a ona za chvíli zmizela! Recept jsem dostala od Haničky -kolegyně v práci a ona ho dostala mailem.
Podobné recepty jako Bílá buchta
Jitrnicová polévka recept
Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami osmažené žemle.
Podobné recepty jako Jitrnicová polévka
Žemlovka z jitrnic se zelím recept
Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka. Nakrájíme si druhou cibuli, zpěníme jí na oleji, přidáme vymačkané jitrnice tak, aby byly na kaši.
Podobné recepty jako Žemlovka z jitrnic se zelím
Polévka s jitrnicí dle samotáře Rermora recept
Po cca 30 minutách je přidáme do polévky. Po dalších cca 20 minutách přidáme propláchnuté uvařené kroupy a na kousíčky naporcovanou jitrnici. Necháme dál mírně vařit. Asi za 10 minut přidáme prolisovaný česnek a vaříme ještě cca 8 minut. Můžeme ještě přisolit či jinak dochutit.
Podobné recepty jako Polévka s jitrnicí dle samotáře Rermora
Mramorovaná pánská buchta recept
Krok 1: Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou. Krok 2: Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a překrájíme, oloupeme větší množství česnekových stroužků. Krok 3: A klademe do pekáče střídavě oba prejty a zelí.
Podobné recepty jako Mramorovaná pánská buchta
Domácí jaternicový prejt recept
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Podobné recepty jako Domácí jaternicový prejt