Smetanové brambory pana šéfkuchaře recept
Ve velké míse smícháme smetanu se solí a pepřem (případně další surovinou), nasypeme nastrouhané brambory a řádně promícháme. Poté směs vyklopíme na máslem vymazaný pekáč, zarovnáme a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C cca 90 minut.
Podobné recepty jako Smetanové brambory pana šéfkuchaře
Gratinované brambory se smetanou
Gratinované brambory jsou tak dobré, že je můžete servírovat i jako samostatný pokrm, ale původně je to luxusní příloha, která se skvěle hodí třeba ke steaku. Pro odlehčení servírujte ještě s trochou zeleného salátu, který celému jídlu dodá svěžest.
Podobné recepty jako Gratinované brambory se smetanou
Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Zapečené (gratinované) brambory se smetanou - recept: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Po té vkládáme na máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť osolíme a opepříme, přidáme trochu.
Podobné recepty jako Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Smetanové brambory recept
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do pekáče, nebo zapékací mísy, posolíme, popepříme, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Okořeněné brambory dáme do rozpálené trouby na cca 10 minut. Občas můžeme promíchat.
Podobné recepty jako Smetanové brambory
Brambory na smetaně recept
Aź jsou brambory měkké tak podlejeme smetanou. Na tuto várku bohatě stačí 250 ml smetany. Na více porcí je lepší 500 ml. Pokud by jste raději méně smetany, tak bude stačit i klidně 250 ml. Hlavně musí být obyčejná ne ke šlehání nebo na vaření. Potom by smetana nabobtnala a mohla by vytéct z mísy. To
Podobné recepty jako Brambory na smetaně
Frankfurtská polévka smetanová
Výborná, rychlá polévka. Na základě starších komentářů jsem společně s párkem orestovala a uvařila i brambory a nakonec přidala česnek. Smetana polévku krásně zjemnila, ale i bez smetany chutnala báječně.
Podobné recepty jako Frankfurtská polévka smetanová
Zapečené brambory se šlehačkou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek, sůl, pepř, popř. položíme osolené a opepřené plátky masa. Další vrstva opět brambory, česnek, sůl, pepř. Takto pokračujeme dokud nedojdou brambory.
Podobné recepty jako Zapečené brambory se šlehačkou
Zapečené brambory se smetanou recept
Zbyly vám uvařené brambory ve slupce? Výborně! Máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné a skromné, leč velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je večeře ze zužitkovaných přebytků. Stačí jen doplnit zeleninovým salátem.
Podobné recepty jako Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory s masem a se smetanou recept
Zapečené maso s bramborem a smetanou patří mezi oblíbené klasické víkendové obědy, ať už od maminky nebo babičky. Jednoduché na přípravu a nikdy nezklame. Krok 1: Mísu, ve které běžně zapékáte, vymažte sádlem. Krok 2: Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno formy.
Podobné recepty jako Zapečené brambory s masem a se smetanou
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou recept ...
Sytý oběd nebo večeře, které hravě připravíte z toho, co máte zrovna doma - to jsou zapečené brambory! Přidejte do nich uzené maso, zalijte je smetanou a šoupněte do trouby. Za půl hodinky vytáhnete pekáč plný skvělého jídla.
Podobné recepty jako Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Přidejte s restovanou zeleninou a bramborami do vývaru k masu a vařte 15 minut, až brambory změknou. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou nebo vinným octem. Boršč rozdělte do mističek a každou porci ozdobte kopečkem zakysané smetany a kouskem čerstvého kopru.
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem recept ...
Brambory zapečené různými způsoby jsou mezi lidmi všeobecně oblíbené. Podle tohoto receptu je zapékáme se smetanou a kuřecím masem, které jsme zabalili ve slanině. Šťavnaté a lehce pikantní zapečené brambory nám jistě zachutnají.
Podobné recepty jako Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem ...
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše naskládat do pekáčku a upéct v troubě.
Podobné recepty jako Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Brambory se smetanou recept
Brambory i cibuli vložíme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme smetanou se strouhaným sýrem a kořením. Zapečeme dozlatova. Na talíři posypeme nasekanou petrželí.
Podobné recepty jako Brambory se smetanou
Vídeňský bramborový salát se smetanou recept
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnut. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na tenká půlkolečka (použila jsem fialovou), okurky na plátky nebo kostičky. Majonézu dobře promícháme se zakysanou smetanou.
Podobné recepty jako Vídeňský bramborový salát se smetanou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na každý den. Při servírování ozdobte talíř s polévkou orestovanými hříbky. Krok 1: Nejprve připravíme kuřecí vývar, jako základ na brambo
Podobné recepty jako Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou recept
Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum nádobí i práce. Díky smetaně jsou brambory jemné, maso šťavnaté a celý pokrm krásně zlatavý.
Podobné recepty jako Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Gratinované brambory z Francie recept
Gratinované brambory jsou velmi oblíbenou a nenáročnou přílohou. Plátky brambor proložené sýrem, zalité smatanou a zapečené. Gratinované brambory z Franci se hodí k přírodně pečenému masu nebo zelenině. Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na tenké plátky a pod tekoucí vodou opereme.
Podobné recepty jako Gratinované brambory z Francie
Francouzské brambory naší rodiny recept
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme se směsí, trochou pepře, solí, nakrájenými vejci a špetkou majoránky. Dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a dáme péct na 200°C. Krok 3: Mezitím rozšleháme zbylá vejce s trochou mléka a solí, a když brambory začnou zlátnout (c
Podobné recepty jako Francouzské brambory naší rodiny
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule. Krok 1: Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vo
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha