Houbový bramborák
Houbový bramborák Máte rádi křupavé, dozlatova osmažené bramboráky? Pokud ano, vyzkoušejte i tuto výbornou verzi s osmaženou slaninou a lesními houbami.
Podobné recepty jako Houbový bramborák
Nejlepší bramboráky jaké znám recept
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Podobné recepty jako Nejlepší bramboráky jaké znám
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Vyzkoušejte prověřený recept na tradiční pochoutku, která umí vykouzlit úsměv na tváři :)
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Bramboráky
Bramboráky z jemně nastrouhaných brambor ochucené česnekem a ovoněné majoránkou jsou oblíbenou českou klasikou. Můžete si je dopřát samotné, se zelím nebo třeba jako přílohu k různým omáčkám. Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme.
Podobné recepty jako Bramboráky
Dědův bramborák se zelím recept
Krok 1: Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme. Krok 2: Smícháme s vajíčkem, moukou, přidáme sůl, pepř, majoránku a rozmačkané stroužky česneku.
Podobné recepty jako Dědův bramborák se zelím
Bramborák s uzeninou
Bramborák s uzeninou - recept: Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme na kostky nadrobno nakrájenou klobásu, vejce, přimícháme mouku, sůl, pepř a majoránku.Vše dobře
Podobné recepty jako Bramborák s uzeninou
Bramboráky se zelnou směsí recept
Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a sůl dle chuti, jemně pokrájený gothaj (můžeme vynechat) a vše dobře promícháme.
Podobné recepty jako Bramboráky se zelnou směsí
Sedlácká bramboračka
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směsku. Nejprve namočte sušené houby do litru horké vody.
Podobné recepty jako Sedlácká bramboračka
Bramborák POHODA recept
Dozlatova usmažené bramboráky najdeme ve stánku s jídlem na každé pouti. Bramborák, zvaný pohoda, v ústech krásně křupne a vy ucítíte chuť majoránky, česneku a brambor. Připravit je zvládnete během půlhodiny.
Podobné recepty jako Bramborák POHODA
Bramboráky se zelím recept
Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni, která umí z několika základních surovin vykouzlit lahodné jídlo za pár korun. Pokud ale k bramborám přidáte i kysané zelí, výsledná chuť vás dostane do kolen. Ze zelí slijeme šťávu a pak nakrájíme na co nejjemnější kousky - po vyklopení z pytlíku nechá
Podobné recepty jako Bramboráky se zelím
Šumavský bramborák recept
Dozlatova smažené bramboráky lákavě voní česnekem a majoránkou. Šumavský bramborák přece jen voní malinko jinak - k česneku a majoránce se přidává ještě vůně drobně krájeného a osmaženého kořeněného loveckého salámu, který je vmíchán do těsta. Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme najemno, včetně ol
Podobné recepty jako Šumavský bramborák
Klasický bramborák recept
Krok 1: Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Scedíme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a též prolisujeme. Přidáme mléko a smícháme s udělanou směsí. Krok 2: Potom přidáme škrob (je možné použít hladkou mouku - používám toto kvůli bezlepkové dietě), vejce, majoránku sůl, pepř a zamícháme.
Podobné recepty jako Klasický bramborák
Bramborák plněný žampionovou směsí a hermelínem recept ...
Krok 1: Nejprve udelame bramboraky. Nastrouhame brambory pul na hrubem a pul na jemnem struhadle, pridame vajicka, hladkou mouku, nastrouhany/prolisovany cesnek, spetku chilli, sul a hodne majoranky. Osmahneme na oleji a dame stranou. Krok 2: Pote pripravime smes. Cibule pokrajime na pulkolecka, olo
Podobné recepty jako Bramborák plněný žampionovou směsí a hermelínem ...
Bramborák á la milaaano recept
Krok 1: Nejdříve oloupeme a nastrouháme na struhadle brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Krok 2: Upečeme klasický bramborák, nejlepší je péct na co největší pánvi, aby byl bramborák co největší a co nejtenčí (pro snadnější pozdější přehýbání).
Podobné recepty jako Bramborák á la milaaano
Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“ recept
Tradicne v ceske kuchyni: z varenych brambor, tomu se rika bramborova placka. Ze syrovych brambor, ci alespon 50:50, je bramborak. Nezavadejte nejake nove nazvy.
Podobné recepty jako Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
MORAVSKÉ BRAMBORÁKY s UZENÝM MASEM recept
Krok 1: Oškrábeme brambory. Očistíme česnek, který nakrájíme na drobné plátky. Oloupeme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Krok 2: Oškrabané brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 3: Na pánev dáme trošku oleje, který rozehřejeme.
Podobné recepty jako MORAVSKÉ BRAMBORÁKY s UZENÝM MASEM
Kynutý bramborák II. recept
Bramborák je moc dobrý teplý i studený, podávaný se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Podobné recepty jako Kynutý bramborák II.
Bramboráky s kysaným zelím recept
Nastrouháte brambory, přidáte mouku, sůl, vajíčka, pepř, trouchu mléka, zelí a smíchate dohromady. Smažíte na oleji, nebo na sádle.
Podobné recepty jako Bramboráky s kysaným zelím
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou recept
Krok 4: Bramboráky podáváme s jablečnou omáčkou. Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme na jemném struhadle, polovinu na hrubém struhadle. Vymačkáme z nich v dlaních tekutinu a přendáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vejce a nakonec mouku.
Podobné recepty jako Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a zeleninu dát podle toho, kterou doma máte.
Podobné recepty jako Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí