Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Vyzkoušejte prověřený recept na tradiční pochoutku, která umí vykouzlit úsměv na tváři :)
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Bramboráky
Bramboráky z jemně nastrouhaných brambor ochucené česnekem a ovoněné majoránkou jsou oblíbenou českou klasikou. Můžete si je dopřát samotné, se zelím nebo třeba jako přílohu k různým omáčkám. Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme.
Podobné recepty jako Bramboráky
Bramboráky recept
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pokud pustí hodně vody, část jí odlijeme. Krok 3: Ve vhodné míse brambory smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl. Krok 4: Je-li třeba, můžeme ještě leh
Podobné recepty jako Bramboráky
Křupavé bramboráky recept
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků. Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek oloupeme a také nastrouháme. Krok 2: Přidáme vejce,
Podobné recepty jako Křupavé bramboráky
Klasický bramborák recept
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Scedíme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a též prolisujeme. Přidáme mléko a smícháme s udělanou směsí. Potom přidáme škrob (je možné použít hladkou mouku - používám toto kvůli bezlepkové dietě), vejce, majoránku sůl, pepř a zamícháme.
Podobné recepty jako Klasický bramborák
Bramboráky (křupavé)
Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo st
Podobné recepty jako Bramboráky (křupavé)
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčicí apod. Připravíme si vhodnou pánev a kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky. Zakoupené brambory zbavíme slupky. Opláchneme ve vodě. V mixéru nastrouháme (nebo na ručním struhadl
Podobné recepty jako Bramborák
Klasický bramborák
Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho připravit i jako malé bramboráčky k masu. Brambory zbavíme slupky. Na struhadle rozstrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu a zalijeme trochou mléka. Vyklepneme dvě vajíčka. Česnek oloupeme a prolisujeme k
Podobné recepty jako Klasický bramborák
Rychlé bramboráky
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev nalijeme olej a dáme nastrouhané brambory, pořádně přitlačíme aby se brambory spojily, osolíme a opepříme. Bramborák otočíme, osolíme, opepříme, vymačkáme česnek a posypeme sýrem, případně poklademe šunkou. Hotovo:-)
Podobné recepty jako Rychlé bramboráky
Nejlepší bramboráky jaké znám recept
Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme. Dále přidáme mouku (dala jsem podle hustoty těstíčka aby nebylo ani moc řídké a ani moc husté tak akorát), majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme. Do pánve dáme t
Podobné recepty jako Nejlepší bramboráky jaké znám
Domací bramboračka recept
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše babičky, neodmyslitelně patří také pořádná porce sušených hub. Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody. Oloupeme a nakrájíme cibuli
Podobné recepty jako Domací bramboračka
Poctivá bramboračka z pomalého hrnce
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným jídlem. Krok 1: Houby namočíme do vody nejméně na 1 hodinu.
Podobné recepty jako Poctivá bramboračka z pomalého hrnce
Bramboračka jako od babičky recept
Krok 9: Přidáme nakrájené brambory a houby a vaříme do změknutí brambor. Krok 10: Dochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Krok 11: Zahustíme jíškou a můžeme podávat. Očistíme zeleninu a dáme vařit do změknutí, přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kos
Podobné recepty jako Bramboračka jako od babičky
Poctivá bramboračka recept
Krok 2: Zamícháme a minutku povaříme, potom zalijeme vroucí vodou, dáme koření: sůl, pepř, bobkový list, nové koření a drcený kmín, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, kterou nastrouháme nahrubo, aby se uvařila dříve než brambory a vaříme cca 10 minut. Nakonec přid
Podobné recepty jako Poctivá bramboračka
Šumavský bramborák recept
Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme najemno, včetně oloupaných stroužků česneku. Krok 2: K bramborům nakrájíme na maličké kostičky lovecký salám nebo ho hrubě nastrouháme. Krok 3: Do mísy přidáme jedno větší vejce, majoránku, osolíme, opepříme, přidáme hrubou mouku (jsou s ní křupavější - s moukou
Podobné recepty jako Šumavský bramborák
Dědův bramborák se zelím recept
Krok 1: Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme. Krok 2: Smícháme s vajíčkem, moukou, přidáme sůl, pepř, majoránku a rozmačkané stroužky česneku.
Podobné recepty jako Dědův bramborák se zelím
Rychlý bramborák recept
Připravené brambory dáme na pánev a uhladíme. Opečeme z jedné strany a otočíme (Pomohla jsem si talířem, ale i kdyby se placka rochu potrhala nevadí.). Rozšleháme vejce a smícháme s drobně nakrájenou šunkou a bylinkami. Lehce osolíme. Nalijeme na otočenou placku, posypeme sýrem a přikryjeme poklicí.
Podobné recepty jako Rychlý bramborák
Kynutý bramborák II. recept
Krok 1: Na oleji osmahneme cibuli dost do voňava, ke konci vložíme osmažit i kostičky bůčku a necháme prochladnout. Krok 2: Z vody, cukru, droždí a části odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme vzejít (asi 20 minut) a pak ho přidáme do mísy ke všem ostatním surovinám, včetně směsi z pánve.
Podobné recepty jako Kynutý bramborák II.
Klasická bramboračka recept
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená kombinace, která vám jistě zachutná. Krok 1: Nejprve předem do vody namočíme sušené houby.
Podobné recepty jako Klasická bramboračka
Bramborák z trouby recept
Brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme vodu. Rohlíky nakrájíme, namočíme v mléce a společně s vejci přidáme k bramborám. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Směs nalijeme do vymazaného pekáče, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme zakryté 30 minut poté odklopíme a pokl
Podobné recepty jako Bramborák z trouby