Boule alkoholická
Boule alkoholická - recept: Ovoce do boule volíme dle chuti, může být čerstvé, které je do boule lepší, či kompotované. Nakrájíme na menší kousky např. pomeranč, ananas, broskve.
Podobné recepty jako Boule alkoholická
Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem ...
Podobné recepty jako Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
BOWLE rady jak ji správně připravit
BOWLE - rady jak ji správně připravit. Autor receptu: Hrabča (510 receptů) Množství: neuvedeno. Obtížnost: Snadné. Příprava: neuvedeno. Vaření: 20 min. Speciální kritéria: neuvedeno. (0 hlasů) Ohodnotit recept.
Podobné recepty jako BOWLE rady jak ji správně připravit
Silvestrovská bowle
Suroviny. kompotované ovoce (např. ananas a mandarinka) 2 ks. rum 3 lžíce. cukr krystal cca 2 lžíce (podle sladkosti ovoce) sekt (brut či demi dle vaší chuti) 1 láhev. led cca 15 kostek. mražené maliny (na ozdobu, pokud chcete)
Podobné recepty jako Silvestrovská bowle
Kadlíkova masová konzerva recept
Kadlíkova masová konzerva. Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.
Podobné recepty jako Kadlíkova masová konzerva
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče recept
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna, budete mít boule za ušima. My pro vás máme recept na jeho verzi knedlo zelo vepřo.
Podobné recepty jako Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Pravý segedínský guláš
g máslo. Postup přípravy receptu. 1. Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento postup opakujeme min. 2x. 2. Mezitím na drobno nakrájíme cibuli, kysané zelí zbavíme šťávy (šťávu ale nevyhazujeme) a
Podobné recepty jako Pravý segedínský guláš
Hrníčkový perník 1.
Perník je výborný, těsto není suché a je vláčné. Místo zavařeniny zkuste třeba po domácku vyrobený krém: do 1 uvařeného, vychlazeného pudingu vmícháme cca půl kostky rozměklého másla. Dosladíme podle chuti, nejlépe vanilkovým cukrem. Šleháme dokud krém nezačne dělat "vlnky".
Podobné recepty jako Hrníčkový perník 1.
Azu po tatarsku originál recept
Azu po tatarsku - originál. "Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme. Podáváme se špagetami, hranolky, nebo chlebem. 4,8 (16×)
Podobné recepty jako Azu po tatarsku originál
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Pečeme v mírné troubě asi 20 minut (zkusíme špejlí). Po upečení pocukrujeme. 3. Je moc dobrá, krásně nadýchaná, jen není pravda, že dlouho vydrží jako čerstvá, obvykle se sní během jednoho odpoledne. RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort.
Podobné recepty jako Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. 4,9 (431×) Ohodnotit. Eliza.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kuřecí špízy 3 barev výtečné!
Po hodině maso vyndáme, nakrájíme obě papriky na kousky cca 3 cm, cibuli rozkrojíme podélně od stopky dolů a rozdělíme na jednotlivé dílky. Poté střídavě napichujeme nejdříve cibuli, maso a papriky, končíme opět cibulí. Z tohoto množství vytvoříme 5-6 špízů. Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě
Podobné recepty jako Kuřecí špízy 3 barev výtečné!
Pařížské rohlíčky od naší babičky recept
Pařížské rohlíčky od naší babičky. Tento recept mám po svojí babičce a ráda se o něj s vámi podělím. Pařížské rohlíčky jsou klasika z voňavého oříškového těsta a spolu s lahodným máslovým krémem tvoří opravdu nebesky dobré cukroví. Nakonec celé namáčíme do čokolády.
Podobné recepty jako Pařížské rohlíčky od naší babičky
Prdelačka recept
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje. Krok 1: Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Krok 2: Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a z
Podobné recepty jako Prdelačka
Bílý chléb dokonalý
1. V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH, světlá kůrka. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. 2. Výsledkem je chléb velice podobný
Podobné recepty jako Bílý chléb dokonalý
Hamburgerové bulky recept
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak dobře, že ji opravdu dojíme celou, do posledního drobečku.
Podobné recepty jako Hamburgerové bulky
Jablková žemlovka
1. hrnek cukr. Postup přípravy receptu. 1. Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem, skořicí (nebo skořicovým cukrem). Namočené rohlíky pokládáme do vymazaného pekáče. Poklademe na rohlíky jablka a opět rohlíky...
Podobné recepty jako Jablková žemlovka
Zelňačka recept
Zelňačka. Polévka je grunt a zejména v chladných zimních měsících přijde vhod. Není nic lepšího než pořádná zelňačka doplněná bramborem nebo masitou klobásou. Životabudič, na který není potřeba žádná exotická přísada. Přesto, nebo právě proto, je stálicí jídelníčků.
Podobné recepty jako Zelňačka
Domácí hamburgerové bulky recept
Domácí hamburgerové bulky. Léto je ten správný čas pro zahradní a grilovací party. A na takových přese nesmí chybět domácí hamburgery. K tomu taky patří křupavé dozlatova upečené bulky, které zvládne připravit každý. Pak už jen připravit skvělou náplň dovnitř.
Podobné recepty jako Domácí hamburgerové bulky
Pečený candát s máslovou zeleninou recept
Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje. Necháme asi hodinku odpočinout. Troubu rozpálíme na 180 °C a candáta pečeme asi 30-40 minut. V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleni
Podobné recepty jako Pečený candát s máslovou zeleninou