Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek - recept: Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na
Podobné recepty jako Babiččin gjuvec na pátek
Gjuvec na pátek od Airan recept
Baklažán a cuketu narežeme na kocky, cibuľu na mesiačiky, paradajky na kocky, papriku na pásiky. Krok 2: Na plech dáme zemiaky s cibuľou, jemne osolíme, polejeme olejom a dáme do rúry na 180 °C na 15 minút zapiecť. Krok 3: Potom pridáme narezané fazuľky a opäť vložíme na 15 minút do rúry, pridáme cu
Podobné recepty jako Gjuvec na pátek od Airan
Babiččin rychlý jogurtový koláč recept
Krok 1: Jogurt, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do hladka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme ušlehaný sníh z jednoho bílku. Krok 2: Do vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a poklademe ovocem podle chuti (jahody, ostružiny, atd). Posypeme drobenkou. Pečeme asi
Podobné recepty jako Babiččin rychlý jogurtový koláč
Babiččin vaječný koňak bez vaření
Babiččin vaječný koňak bez vaření si připravíme rychle a snadno doma. Pro milé návštěvy, pro savnostní okamžiky, nebo jen tak, k odpolední kávě. (celý recept)
Podobné recepty jako Babiččin vaječný koňak bez vaření
Gjuvec na pátek od Airan fotografie 5
Fotografie k receptu Gjuvec na pátek od Airan Domů - Recepty - Gjuvec na pátek od Airan 1 / 6 Gjuvec na pátek od Airan Zpět na recept
Podobné recepty jako Gjuvec na pátek od Airan fotografie 5
Obyčejný guláš z babiččiných receptů
Zkusíme, jestli je maso měkké a podle potřeby ještě necháme dusit. Když je hotové dle našich představ, přidáme prolisovaný česnek, promnutou majoránku a necháme odkryté provařit, aby guláš nezkysl. Podle tohoto receptu dělám guláš hodně let, má krásnou barvu a není potřeba ničím zahustit.
Podobné recepty jako Obyčejný guláš z babiččinýchů
Babiččin slaný závin recept
Krok 1: Celé brambory uvaříme. Posléze oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Z listového těsta vyválíme placku (placky), tenké jako na štrůdl. Pomažeme tenkou vrstvou hořčice. Poklademe bramborové plátky a osolíme a opepříme. Krok 3: Vezmeme zbytky upečeného kuřete nebo kachny a nebo jak jsem psal
Podobné recepty jako Babiččin slaný závin
Babiččin domácí štrůdl recept
Krok 1: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vařečkou promícháme a pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme chvíli uležet v chladu. Krok 2: Dále oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Z jablek vymačkáme v ruce šťávu. Krok 3: Těsto
Podobné recepty jako Babiččin domácí štrůdl
Zeleninová balkánská směs s fazolemi recept
Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na plech brambory s cibulkou, olejem a solí zapéct tak zhruba na 15 minut při 200°C, pak přidáme lilek a cuketu, za dalších 15 minut přidáme rajčata s pa
Podobné recepty jako Zeleninová balkánská směs s fazolemi
Jablkový koláč z křehkého těsta Pellico
Vzpomínka na babiččin jablečný koláč vás přiměje i k trošku pracnějšímu přenášení připraveného těsta na plech. Výsledek bude famózní. Jablíčka, skořice, vanilkový cukr a křehké těsto v tomto koláči je totiž ta nejlákavější podzimní výzva.
Podobné recepty jako Jablkový koláč z křehkého těsta Pellico
Babiččin chlebíček recept
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme, přidáme pokrájené ovoce a ořechy a pořádně vmícháme. Krok 2: Rukama vyválíme dlouhé a tenké válečky, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Pečeme na 180°C asi 15 minut. Krok 4: Před podáváním krájíme na plátky.
Podobné recepty jako Babiččin chlebíček
Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Zpět na recept. Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec) 1974andrea 1974andrea Předchozí Následující 1 z 2. Předchozí ...
Podobné recepty jako Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Ljutenice podle Airaniny babičky recept
Ljutenica je tradiční balkánská ochucovací pasta připravená ze zralé plodové zeleniny. Dochucená je do pikantní chuti podle vlastní úvahy připravujicího kuchaře. Výborná chuťovka k masu, sýrům či k dochucení zeleninových jídel.
Podobné recepty jako Ljutenice podle Airaniny babičky
Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec) recept ...
Recept mám od souseda, jehož maminka žila v Bulharsku. Název džuveč vznikl od slova gjuvec, což vlastně znamená hliněná nádoba, miska, ve které se jídlo připravuje, peče. (Je toho opravdu hodně, plný pekáč, tak si množství surovin upravte. Zeleninu nemusíte dávat všechnu, fazolky nebo cuketu můžete
Podobné recepty jako Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec) ...
Mazanec podle babičky recept
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním nezapomeňte posypat moučkovým cukrem, bude chutnat ještě lépe. Krok 1: Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trošku cuk
Podobné recepty jako Mazanec podle babičky
Babičky štrúdl jednoduchý a rychlý recept
Krok 1: Mléko a moučkový cukr dáme do hrnečku a necháme mírně ohřát na ploténce, hrneček odstavíme a přidáme kvasnice. Krok 2: Naváženou mouku dáme do mísy, přidáme sůl, žloutek, trošku citronové šťávy, heru, všechno zamícháme a přidáme kvasnice s mlékem. Vařečkou zpracujeme, když je těsto moc řídké
Podobné recepty jako Babičky štrúdl jednoduchý a rychlý