Bábovka "babiččina"
Bábovka "babiččina" je tradiční sladký dezert, který se vyznačuje jemnou chutí a vláčnou strukturou. Při přípravě se žloutek, změklá Hera a cukr důkladně utřou do hlad...
Domácí punč od Radušky
Domácí punč od Radušky je osvěžující nápoj, který se připravuje kombinací pomerančového a jahodového džusu. Tento chutný punč se hodí na různé příležitosti a potěší nejen na letních...
Žemlovka jako od babičky
Žemlovka jako od babičky je klasický pokrm, který potěší nejen jako sladký oběd, ale i jako lahodný dezert k nedělnímu kafíčku. Tento recept vás přenese zpět do dětství...
Jednoduché a křehké šlehačkové cukroví z 5 surovin
Tento recept na šlehačkové cukroví je ideální volbou, pokud hledáte jednoduchý a chutný dezert. S pouhými pěti surovinami vytvoříte tradiční a lahodné kousky, které si získají srdce každ...
Svíčková na smetaně II.
Svíčková na smetaně II. je vynikající pokrm, který vás potěší svou jemnou chutí a bohatou omáčkou. Tento recept vám umožní připravit lahodné jídlo, které je ideální pro slavnostní...
Brokolicová polévka bez smetany
Připravte si lahodnou brokolicovou polévku bez smetany podle našeho receptu. Tato výživná polévka je jednoduchá na přípravu a plná chuti, ideální pro všechny, kteří hledají zdravou va...
Milionová polévka z kořenové zeleniny s vejcem a krupičkou
Milionová polévka z kořenové zeleniny s vejcem a krupičkou je vynikající jídlo, které si zamilujete. Je rychle připravitelná, vyžaduje jen několik běžných surovin a zvládne ji op...
Rakouské linecké cukroví
Rakouské linecké cukroví je lahodné a křehké vánoční pečivo, které si získává srdce mnoha milovníků sladkostí. Tento pokrm se vyznačuje nádhernou vůní vanilky a jeho jemná str...
Jelitová polévka (Prdelačka)
Jelitová polévka, známá také jako Prdelačka, je vynikající pokrm, který si můžete připravit podle našeho receptu. Tato tradiční polévka je oblíbená pro svou jedinečnou chuť a sytost, kt...
Domácí limoncello – italský citronový likér zvládnete snadno vyrobit sami
Limoncello je tradiční italský citronový likér s osvěžující chutí, ideální jako digestiv. Jeho příprava je jednoduchá, vyžaduje pouze čtyři základní suroviny a trochu času...
Pařížské rohlíčky od naší babičky
Pařížské rohlíčky jsou tradičním sladkým pečivem, které se vyznačuje voňavým oříškovým těstem. Tyto lahodné zákusky jsou oblíbené pro svou křehkost a jedinečnou chuť,...
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo je tradiční pokrm, který má dlouhou historii a vyznačuje se svou nutriční hodnotou a vynikající chutí. Tento starobylý recept, který si zachovává svou...
Halászlé – maďarský rybí kotlík
Halászlé, tradiční maďarský rybí pokrm, je známý jako kotlíkový recept, který zahrnuje různé druhy ryb. Kombinace dravých ryb, jako jsou sumec, štika, candát, spolu s kaprem a línem, je kl...
Základní linecké těsto
Linecké cukroví patří k nejoblíbenějším vánočním specialitám. Toto jemné těsto se vyznačuje vůní vanilky a má charakteristický máslový podtón. Jeho příprava je jednoduchá a výsledkem jsou...
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bavorské špecle jsou chutnou a oblíbenou přílohou, která se často objevuje i v českých domácnostech. Příprava tohoto speciality není příliš složitá, ale vyžaduje určitou dovednost...
Cuba Libre – jednoduchý recept na ikonický drink s pohnutou minulostí
Cuba Libre je víc než jen rum s kolou; je to ikonický koktejl, který si získal popularitu a proslavil kubánský rum na celém světě. K přípravě tohoto vynikajícího drinku jsou...
Domácí slazené kondenzované mléko (Salko)
Domácí slazené kondenzované mléko, známé také jako Salko, je oblíbenou pochoutkou, kterou si oblíbily téměř všechny generace. V dětství jsme ho zažívali především jako sladký...
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Drůbeží játra restovaná na másle s cibulí a hřebíčkem představují klasické pojetí přípravy jater, které je mnohým známé. Tento recept však zahrnuje drobnou, ale zásadní...
Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo se opět stává populární součástí české kuchyně, a to s dobrým důvodem. Jeho využití je velmi rozmanité a tuk přispívá k bohaté chuti pokrmů. Tento recept na "Sádlo z trouby bez m...
Svíčková omáčka:
Svíčková omáčka patří mezi nejznámější české omáčky a každý má svůj oblíbený recept, který považuje za ten pravý. Tento recept přináší trochu netradiční přístup, ale i tak si zachovává char...