Antidietní žebra recept
Krok 1: Žebra vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, posolíme, popepříme a bohatě posypeme drceným kmínem a přikryjeme. Asi po 1 a půl hodině odklopíme a dopékáme do zlatavé barvy. Krok 2: Po upečení servírujeme dle přiložené fotky. Chleba namáčíme ve výpeku.
Podobné recepty jako Antidietní žebra
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Recept na pečená vepřová žebra je ideální jídlo, které připravíte i pro větší počet strávníků. Pak už můžete sedět a věnovat se živé zábavě u piva s přáteli. A to zejména v případě, že je budete chystat na grilu. Stejně vynikajícího výsledku ovšem dosáhnete i přípravou v troubě.
Podobné recepty jako Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Dančí maso na kořenové zelenině recept
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa. Umožní vám to recept na daňčí maso na kořenové zelenině. Krok 1: Maso pečlivě odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Dančí maso na kořenové zelenině
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí, že nejlepší maso mají kusy do tří let věku. U starší zvěře je maso houževnatější a hůře stravitelné. Zvěřinu je dobré připravit si den předem a maso naložit, například do oleje.
Podobné recepty jako Dančí medailonky
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem guru českých kuchařů, Zdeňkem Pohlreichem, láká nejen křupavou kůrčičkou, ale také nádhernou kořeněnou vůní. Maso omyjeme, osušíme a očistíme. Poté osolíme a opepříme. Cibuli očis
Podobné recepty jako Vepřová žebra podle Pohlreicha
Daněk v trávě
Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem. Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat.
Podobné recepty jako Daněk v trávě
Pečená vepřová žebra recept
Krok 1: Vepřová žebírka osolíme z každé strany a rozmístime na plech. Krok 2: Potom připravíme marinádu na potření. Do mističky dáme kari, sójovou omáčku, kečup, olej a prolisovaný česnek. Vše pomícháme a potřeme žebírka z každé strany. Krok 3: Když máme žebírka potřená a připravená, tak na vrch dám
Podobné recepty jako Pečená vepřová žebra
Marinovaná pečená vepřová žebra
Pečená žebra jsou skvělou pochoutkou nejen na oběd, ale také na oslavu nebo třeba k pivu. Jednotlivé kousky žeber jsou nejprve uvařené s kořením doměkka. Následně je namarinujeme a upečeme na kůrčičku. Krok 1: Žebra nasekáme na menší kousky.
Podobné recepty jako Marinovaná pečená vepřová žebra
Pikantní medová žebra recept
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Podobné recepty jako Pikantní medová žebra
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber - recept: Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme.Na lžíci másla si osmažíme hrubě.
Podobné recepty jako Zelňačka z uzených žeber
Pečená vepřová žebra Long time recept
Krok 1: Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Krok 2: Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno. Krok 3: Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí. Krok 4: Položíme do pekáče (který mírně potřeme slunečnicovým olejem) kůží nahoru a posypeme kořením na .
Podobné recepty jako Pečená vepřová žebra Long time
Bizoní žebra marinovaná, pečená recept
Krok 1: Žebra omyjeme, podél kostí nařežeme na jednotlivé porce (dle velikosti a množství masa 3-4 žebra na porci) a naložíme do marinovacího nálevu na minimálně 12 hodin. Žebra musí být potopena, aby se nálev vstřebal rovnoměrně. Krok 2: Po 12 hodinách žebra vyjmeme, lehce usušíme, zabalíme jednotl
Podobné recepty jako Bizoní žebra marinovaná, pečená
Roláda z daňčí plece recept
Krok 1: Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářsk
Podobné recepty jako Roláda z daňčí plece
Žebírka recept
Krok 1: V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme. Krok 2: Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet.
Podobné recepty jako Žebírka
Žebra s uzeným masem a česnekem recept
Krok 1: Žebra rozdělíme na menší části. Ty dáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli, rozebraný česnek, na kostky pokrájenou krkovici, sójovou omáčku a mletou papriku. Směs do masa vmasírujeme a necháme den odležet v lednici. Občas maso otočíme. Krok 2
Podobné recepty jako Žebra s uzeným masem a česnekem
Žebírka dušená na zelenině (nejen) z remosky recept ...
Zeleninu a žampiony pokrájíme na větší kusy, vložíme do remosky o průměru cca 25 cm a mírně osolíme. Můžeme ji také lehce okořenit kořenící směsí. Krok 2: Na zeleninu rozložíme žebírka, která pokapeme olejem nebo rozpuštěným sádlem remosku zaklopíme, zapneme a bez podlití (zelenina pustí vody dost)
Podobné recepty jako Žebírka dušená na zelenině (nejen) z remosky ...
Marinovaná žebírka pečená s bramborami recept
Když žebra změknou, pekáč odkryjeme a dopečeme do zlatova. Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.
Podobné recepty jako Marinovaná žebírka pečená s bramborami
Uzená žebra prostě jen uvařená recept
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Podobné recepty jako Uzená žebra prostě jen uvařená
Zelňačka z uzených žeber recept
Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do něj vařit brambory. Když máme brambory dostatečně uvařené (jsou brzy), přidáme na menší kousky překrájené a vymačkané zelí (zelnou šťávu nevyléváme).
Podobné recepty jako Zelňačka z uzených žeber
Uzená žebra pečená s dýní recept
Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak. Přiklopíme a pečeme 30 minut.
Podobné recepty jako Uzená žebra pečená s dýní