Řízky z patizonu
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Patizony nakrájíme na centimetrové plátky a osolíme je z obou stran. Chvíli je necháme stát
Podobné recepty jako Řízky z patizonu
Patizonové řízky
Jo, patizon je skvela zelenina, i kdyz trochu opomijena. Delame z ni tyto klasicke rizky, nebo i v ruznych obmenach - obalovane s korenim, cesnekem, v testicku, vyborny je i duseny na cesneku a kari. Vhodny i do zapekanych pokrmu. Presto, ze vypada trochu jako UFO, je vynikajici v ruznych upravach!
Podobné recepty jako Patizonové řízky
Patizon s česnekovými bramborami recept
Smažené řízky z patizonu s česnekovými bramborami s koriandrem se budou skvěle k víkendovému obědu. Patizon je krásně šťavnatý a křupavý a netradičně ochucené vařené brambory k němu krásně pasují.
Podobné recepty jako Patizon s česnekovými bramborami
Zeleninové řízečky cuketa a patizon recept
Krok 1: Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Krok 2: Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky. Krok 3: Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka pro
Podobné recepty jako Zeleninové řízečky cuketa a patizon
Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem recept
Omytý patizon nakrájíme na plátky asi 1 cm silné (já krájela neloupaný i s pecičkami, ale někdo slupku okrajuje i pecičky dává pryč), poté jednu…
Podobné recepty jako Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem
Patizoňáčky bramboráky z patizonu
K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku) dle potřeby. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na rozpálenou pánev z trochou oleje. Lžící hromádky trochu zploštíme
Podobné recepty jako Patizoňáčky bramboráky z patizonu
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky - recept: Patizon a sýr nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve
Podobné recepty jako Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou ...
Krok 1: Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku. Osolíme, opepříme. Zahustíme moukou. Krok 2: Na plech vystlaný pečícím papírem klademe malé kopečky, které lžičkou zpl
Podobné recepty jako Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou ...
Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu vody nebo vývaru (50 ml) a patizonové kostky osolíme. Na ně pak naskládáme porce osoleného a okořeněného kuřete, plátky másla a zaklopíme.
Podobné recepty jako Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Karbanátky nebo sekaná s patizonem - recept: Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře.
Podobné recepty jako Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Pečený patizon s bramborovou kaší
Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v troubě. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory. Krok 1: Patizon oloupeme a nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky. Semena není potřeba vydlabávat.
Podobné recepty jako Pečený patizon s bramborovou kaší
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo.
Podobné recepty jako Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Pařížský telecí řízek
Z očištěné telecí kýty nakrájíme řízky, mírně naklepeme, okraje nakrojíme, osolíme, namáčíme v těstíčku a ihned smažíme do zlatova. Při podávání pokapeme řízek citronem. Podáváme s bramborem.
Podobné recepty jako Pařížský telecí řízek
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a smetany s vajíčky. Chuť pokrmu doplní také zakysané zelí.
Podobné recepty jako Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizon rychle a chutně
Během smažení patizon dle chuti dochutíme pepřem, kmínem nebo tymiánovými lístky. Poté k patizonu přisypeme na nudličky pokrájenou slaninu, nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou cibuli a dále smažíme do změknutí patizonu a cibule na skus.
Podobné recepty jako Patizon rychle a chutně
Křupavý patizon z trouby recept
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého patizonu ukryté v křupavém trojobalu vylepšeném sýrem si zamilujete!
Podobné recepty jako Křupavý patizon z trouby
Patizon jako peříčko recept
Krok 1: Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Krok 2: Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou. Krok 3: Na pánvi tvoříme lívanečky, placičky či "palačinky" a smažíme z obou stran na středním ohni dozlatova.
Podobné recepty jako Patizon jako peříčko
Patizon na pivu s těstovinami recept
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě nezklame. Krok 1: Houby spaříme v hrnci s horkou vodou. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Krok 2: Patizon očistíme, oloupeme a nakrájí
Podobné recepty jako Patizon na pivu s těstovinami
Patizon po mexicku recept
Krok 1: Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu. Krok 2: Směs: na trošce tuku zpěníme cibul
Podobné recepty jako Patizon po mexicku
Kuřecí špízy ze stehenních řízků recept
Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa ke grilování. Ze šťavnatých stehenních řízků můžeme připravit snadné špízy. Kousky masa nakořeníme a potřené směsí z majonézy, limety a sweet chilli omáčky grilujeme dozlatova. Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky vhodné k napichování na špejli
Podobné recepty jako Kuřecí špízy ze stehenních řízků