Čočkový dhal
Tento pokrm se jí napříč jižní Asií a je přímo nabitý vlákninou, která udělá dobře hlavně našemu zažívání. Dhal je chutné, syté a zajímavě kořeněné jídlo, které zachutná všem, kdo mají rádi orientální kuchyni. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme hořčičná semínka a asi minutu je restujeme, do
Podobné recepty jako Čočkový dhal
Čočkový dhál
Čočkový dhál je oblíbený luštěninový pokrm pocházející z Indie. Skvěle zasytí a navíc si na něm pochutnají i vegetariáni. Podávat jej můžete s čerstvým koriandrem, rýží nebo plackami naan. Určitě si ho oblíbíte nejenom pro jeho snadnou přípravu!
Podobné recepty jako Čočkový dhál
Čočkový dhal recept
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý bílkovinami a vlákninou.
Podobné recepty jako Čočkový dhal
Čočkový dhál
Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty. Následně přidejte všechno koření – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchejte se zeleninou.
Podobné recepty jako Čočkový dhál
Indická čočka (DALHAB) recept
Uvařte si indický čočkový dhal. Tohle jídlo voní kořením a zvládnete je připravit snadno doma!
Podobné recepty jako Indická čočka (DALHAB)
Indická čočka dhal
Indická čočka dhal - recept: Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji.Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu.
Podobné recepty jako Indická čočka dhal
Indický dhál z červené čočky z pomalého hrnce
Tradiční indický pokrm dhál je důkaz, že správná kombinace koření vykouzlí z obyčejných surovin nezapomenutelnou delikatesu. Zeleninu můžete obměňovat podle momentální úrody nebo zásob v ledničce. Dhál podávejte s hnědou rýží, kuskusem nebo indickým chlebem naan. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájej
Podobné recepty jako Indický dhál z červené čočky z pomalého hrnce
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept - recept: Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody (včetně vyprání). 10 minut po.
Podobné recepty jako Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní
Čočkový dhal fotografie 2
Fotografie k receptu Čočkový dhal. Dom ů - Recepty - Čočkový dhal. Zpět na recept. Čočkový dhal petram petram Předchozí Následující 2 z 2. Předchozí ...
Podobné recepty jako Čočkový dhal fotografie 2
Indický dhal z červené čočky recept
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozpustíme ghí, necháme rozvonět římský kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Podobné recepty jako Indický dhal z červené čočky
Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní recept ...
Krok 1: Namočit čočku na 2 hodiny. Namočit kroupy 2,5-12 hodin, po namočení 2x vyprat ve studené vodě. Krok 2: Vyprat čočku v namočené vodě, slít vodu přes sítko, dát vařit do studené vody (320 ml). Solit po začátku varu. Vařit 10 minut. Krok 3: Současně se začátkem vaření čočky dát vařit vodu na kr
Podobné recepty jako Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní ...
Dhal z červené čočky a brambor recept
Na oleji orestujeme dozlatova pokrájenou cibuli. Přidáme zázvor, římský kmín, bramboru, slitou čočku, česnek, pískavici a rajčatový protlak a zalijeme vodou. Vaříme, až než změkne čočka i brambora. Poté zjemníme smetanou nebo mlékem, osolíme a dochutíme kari pastou a chili. Vmícháme lístky koriandru
Podobné recepty jako Dhal z červené čočky a brambor
Dhal z červené čočky s dýní recept
Krok 1: Římský kmín, hořčičné semínko a chilli papričku nasypeme do rozehřátého oleje a půl minuty opékáme. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a opékáme ještě asi minutu. Takto připravený základ (nazývaný v Indii tadka nebo tarka) zasypeme propláchnutou čočkou a dýní a zalijeme vod
Podobné recepty jako Dhal z červené čočky s dýní
Dhal z červené čočky recept
Uvařte si indický čočkový dhal. Tohle jídlo voní kořením a zvládnete je připravit snadno doma!
Podobné recepty jako Dhal z červené čočky
Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty recept
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma, které pro intenzivnější chuť opečeme na oleji. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem či plackami.
Podobné recepty jako Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty
Dal Makhani (indické národní jídlo) recept
Krok 1: Do většího hrnce dáme 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky, 1/2 hrnku (cca 125 g) červených indických fazolí. Krok 2: Přidáme 0,3-0,5 lžičky středně pálivého chilli (pudru). Zalijeme 5 hrnky vody, přiklopíme pokličkou a necháme přes noc (nebo až 24 h) máčet.
Podobné recepty jako Dal Makhani (indické národní jídlo)
Čočkový salát do sklenice s kozím sýrem a řepným dresinkem
Lahodný a vydatný salát z černé čočky připravíme do sklenice, díky tomu si ho můžeme vychutnat i mimo domov. Černá čočka dobře ladí s kozím sýrem a řepou. Všechny chutě propojíme zálivkou z řepy, smetany a balzamikového octa. Krok 1: Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme ji dle návodu na ob
Podobné recepty jako Čočkový salát do sklenice s kozím sýrem a řepným dresinkem