Česnek naložený v oleji a soli recept
Léta si připravuji česnek nakládaný v soli a oleji a ušetřilo mi to spoustu práce v kuchyni, navíc tím získávám výborný a lahodný česnekový olej. Při vaření pak stačí sáhnout do lednice, otevřít skleničku s naloženým česnekem a je to. Používám jak v teplé, tak i ve studené kuchyni.
Podobné recepty jako Česnek naložený v oleji a soli
Česnekové sádlo
Mezitím rozehřejeme na pánvičce sádlo, vmícháme česnek se solí a za stálého míchání necháme krátce zpěnit. Hotové nalijeme do skleniček s víčkem a uložíme do lednice. Je to výborné na dochucení polévek, na topinky nebo jen na samotný krásně měkký chleba.
Podobné recepty jako Česnekové sádlo
Nakládaný česnek od kamarádů z Asie
Krok 1: Oloupeme česnek, nakrájíme ho na 1 mm plátky. Krok 2: Vhodíme do vody s 1 lžící cukru a 1 lžící soli. Necháme nakrájený ve vodě alespoň 12 hodin. Občas zamícháme, jinak zmodrá. Krok 3: V mezičase připravíme nálev. Na menším plameni zahřejeme vodu, přidáme cukr, sůl, pepř a nakonec rýžový oce
Podobné recepty jako Nakládaný česnek od kamarádů z Asie
Česnek naložený v oleji a soli fotografie 2
Fotografie k receptu Česnek naložený v oleji a soli Domů - Recepty - Česnek naložený v oleji a soli 1 / 2 Česnek naložený v oleji a soli Zpět na recept
Podobné recepty jako Česnek naložený v oleji a soli fotografie 2
Česnečka po česku
Česnečka po česku - recept: Brambory nakrájíme na malé kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme česnek, který rozmačkáme nožem a hodně osolíme. Do vařicí vody přidáme
Podobné recepty jako Česnečka po česku
Česnek v tuku recept
Krok 1: Do vlažného tuku vmícháme pomletý česnek se solí a dáme do sklenic.
Podobné recepty jako Česnek v tuku
Sůl s medvědím česnekem
Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrmy. Na jaře se přímo nabízí, abyste sůl obohatili o bylinku medvědí česnek. Její chuť je štiplavá a dodá pokrmům říz. (celý recept)
Podobné recepty jako Sůl s medvědím česnekem
Naložená zelenina v soli
Po zvážení zeleniny navážíme sůl, 1/3 váhy zeleniny. Rukou zeleninu promícháváme a přisypáváme sůl a aromat. Směs musí být dobře promíchaná. Nakonec natlačíme do meších čistých sklenic, upěchujeme, uzavřeme čistými víčky a dáme do lednice, kde vydrží dlouho. TIP: Zelenina v soli - oblíbené recepty
Podobné recepty jako Naložená zelenina v soli
Česneková pasta nesterilovaná II. recept
Máte velkou úrodu česneku? Jestli ano, určitě ho chcete v co nejlepší kondici uchovat na zimní období. Což takhle ho uložit do soli bez sterilace? Práce při zpracování bude odměněna zásobou štiplavého domácího česneku ve spíži.
Podobné recepty jako Česneková pasta nesterilovaná II.
Česnečka z Vysočiny
1. ks vejce. 1. špetka sůl. 1. špetka pepř mletý. Postup přípravy receptu. 1. Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujon a česnek. Před dovařením brambor přidáme rozkvedlané vejce. Vaříme ještě minutku, dochutíme sol
Podobné recepty jako Česnečka z Vysočiny
Česnečka za minutku recept
Tuto česnečku dělám, když vařím brambory jako přílohu. Vývar nevylévám, ale použiji na polévku. Krok 2: Takže klasicky uvařím brambory v osolené vodě, vývar sliji do hrnce a pár brambor k němu přidám. Do bramborového vývaru nasypu trošku kmínu, prolisuji asi 4 stroužky česneku (dle chuti víc či méně
Podobné recepty jako Česnečka za minutku
Bílá krémová česnečka recept
Česnek utřeme se čtyřmi špetkami soli. Máslo necháme zpěnit a zasypeme hladkou moukou. Usmažíme žlutou jíšku, do které vmícháme utřený česnek a jakmile zavoní, přilijeme mléko.
Podobné recepty jako Bílá krémová česnečka
Voňavý česnekový bůček
Naučte se, jak připravit voňavý česnekový bůček, který se vaří, prošpikuje a zabalí do alobalu na šest dní. Recept je obtížný, ale nabízí mnoho koření a chutí.
Podobné recepty jako Voňavý česnekový bůček
Medvědí česnek v ochuceném oleji recept
Medvědí česnek v ochuceném oleji Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.
Podobné recepty jako Medvědí česnek v ochuceném oleji
Vylepšená česnečka recept
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně skladovat a zpracovat, abychom tento malý zázrak co nejlépe uchovali a využili v kuchyni
Podobné recepty jako Vylepšená česnečka
Mořská sůl s medvědim česnekem. recept
Sůl ochucená aromatickým medvědím česnekem je výborná například na ochucení pečeného masa, do polévky nebo do nádivek. Díky sušení si můžete užít skvělou vůni medvědího česneku i mimo jeho sezónu.
Podobné recepty jako Mořská sůl s medvědim česnekem.
Česneková pasta recept
Pokud jste si letos vypěstovali vlastní česnek nebo máte zásobu kvalitního, vyzkoušejte tento recept na česnekovou pastu. Její příprava je opravdu snadná, rychlá a zaručí vám, že všechny vlastnosti česneku zachováte v nejvyšší možné jakosti.
Podobné recepty jako Česneková pasta
Hovězí na česneku recept
V receptu najdeme naprosto dokonalou kombinaci dušeného hovězího masa, českého česneku a přiměřeného množství hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme obvykle s knedlíkem, ale chutnat nám bude i s těstovinami.
Podobné recepty jako Hovězí na česneku
Česnekové máslo recept
Krok 1: V misce utřu máslo, po lžičkách přidávám rajčatový protlak, v závěru to nejlepší - prolisovaný česnek, nešetřím, promíchám - vše. Chutná na všech druzích pečiva, lze mazat i slané sušenky, hodí se k dochucení jiných pokrmů.
Podobné recepty jako Česnekové máslo