Guláš nejlepší!!! recept
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.
Podobné recepty jako Guláš nejlepší!!!
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Guláš pravý hospodský recept
Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření.…
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Český hospodský guláš z hovězího masa
Použijete-li místo hovězího masa vepřové (a také několik nakrájených paprik a rajčat), vznikne prostě guláš vepřový – ovšem v Maďarsku vám ho podají jako tzv. perkelt, nejčastěji s noky nebo drobnými těstovinami.
Podobné recepty jako Český hospodský guláš z hovězího masa
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Hovězí guláš
Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku.
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Český guláš
Český guláš - recept: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,
Podobné recepty jako Český guláš
Staročeský guláš
Staročeský guláš - recept: Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme
Podobné recepty jako Staročeský guláš
Hovězí hospodský guláš recept
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a pořádné množství cibule. Druhý den, pořádně uleželý, bude guláš ještě lepší.
Podobné recepty jako Hovězí hospodský guláš
Guláš od mámy
Guláš od mámy - recept: Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme, to že se maso přichytává na dně
Podobné recepty jako Guláš od mámy
Hovězí guláš na český způsob recept
Krok 1: Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékame. Když se maso zatáhne, přidáme 5 lžiček polévkového koření a zalijeme maso horkou vodou tak, aby bylo ponořené. Dusíme je do poloměkka (asi 45 minut až 1 hodinu) a podle po
Podobné recepty jako Hovězí guláš na český způsob
Guláš recept
Bohatý cibulový základ je gró pokrmu a spolu se šťavnatými kousky masa a kořením dotváří tu pravou chuť guláše. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Krok 3: K osmahlé cibuli přidáme maso a orestujeme.
Podobné recepty jako Guláš
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky recept
Guláš má svoj pôvod v Maďarsku. Pastieri rožného statku, tzv. gylyási si varili toto jedlo a po nich je aj pomenované. Hlavnou koreninou v guláši je mletá červená paprika, dáva sa veľa cibule, peper, cesnak a často i paradajka a čerstvá paprika. Gulyási jedlo vôbec nezahusťovali.
Podobné recepty jako Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Staročeský guláš paní hostinské
Guláš nezahušťuji, je dostatečně hustý od dušené cibule ale kdo má potřebu zahustit nebo udělat větší množství omáčky může zahustit nastrouhaným chlebem nebo tmavou jíškou. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Stejnou hromádku jako je masa, nakrájíme nahrubo cibuli.
Podobné recepty jako Staročeský guláš paní hostinské
Zase takový hospodský guláš doma recept
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky. Rozpálíme sádlo a na středním plameni na něm pomalu opékáme všechnu cibuli se špetkou soli. Pěkně pomalu, mícháme a snažíme se docílit rovnoměrně opečené cibule, která má jednolitou zlatavou nebo zlatohnědou barvu. Krok 2: Když je cibule hotová, zaprášíme ji kmí
Podobné recepty jako Zase takový hospodský guláš doma
Můj guláš recept
Krok 1: Nakrájíme maso na kostky 3x3 centimetry, cibuli nahrubo, rajčata na malé kostičky (kdo chce oloupe,ale není to nutné), paprikove lusky na proužky, česnek oloupeme. Krok 2: Rozpustíme sádlo, vsypeme cibuli a pořádně promícháme. Dáme na nejvyšší plamen, přikryjeme poklicí a necháme 5-7 minut t
Podobné recepty jako Můj guláš
Davidův hovězí guláš z kližky recept
Krok 1: Den 1.: Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu.
Podobné recepty jako Davidův hovězí guláš z kližky
Guláš na jedničku
Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní. Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trocho
Podobné recepty jako Guláš na jedničku
Guláš na smetaně podle mého strejdy recept
Krok 1: Nejdříve oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou dáme do hrnce s rozehřátým olejem, k cibuli přidáme prolisovaný česnek a necháme zpěnit. Krok 2: Než cibule s česnekem zpění, připravíme maso, které nakrájíme na větší kostky (maso můžeme i odblanit).
Podobné recepty jako Guláš na smetaně podle mého strejdy
Jelení guláš babičky Aničky recept
Krok 1: Maso pokrájíme na větší špalíčky (asi po 40 g) a naložíme přes noc do vína (víno můžeme trochu zředit vodou, ale ne moc) a přidáme několik kuliček pepře, nového koření a 1-2 bobkové listy. Maso scedíme a necháme pečlivě okapat. Vínovou marinádu nevyléváme.
Podobné recepty jako Jelení guláš babičky Aničky