Vejmrda po staročesku recept
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně.
Podobné recepty jako Vejmrda po staročesku
Jihočeská kulajda recept
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub. Krok 1: Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a pokrájené houby.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda
Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. V kastrolu rozpusťte vrchovatou lžíci másla a přidejte ještě trochu
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Cibulačka po česku recept
Krok 1: Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme. Krok 2: Povaříme do změknutí cibule. Krok 3: Přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a částečně vyškvaříme. Krok 5: Přidáme nakrájený chléb a opečeme.
Podobné recepty jako Cibulačka po česku
Česká cibulačka
Česká cibulačka - recept: Všechnu cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, dáme na rozpálené sádlo a osmažíme dozlatova.Přidáme mouku, kmin, orestujeme a zalejeme vodou
Podobné recepty jako Česká cibulačka
Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky ...
Vyzkoušejte játrové knedlíčky do polévky, které chutnají jako od babičky! Játra očistěte a namelte nahrubo. Přidejte vejce, bylinky, propasírovaný česnek a najemno nasekanou cibuli. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku na zahuštění. Směs nechte 10 minut odpočívat. Pak
Podobné recepty jako Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky ...
Pravá jihočeská kulajda recept
Krok 1: Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a všleháme ji do polévky. Krátce povaříme. Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr. Do talířů dáme na hniličku uvařen
Podobné recepty jako Pravá jihočeská kulajda
Česká klasika: Vepřo knedlo zelo s pečeným bůčkem ...
Vepřo knedlo zelo je nestárnoucí poklad české kuchyně, který si čas od času rádi dopřejeme i dnes. Oblíbený nedělní oběd můžete připravit z různých kusů vepřového masa, my hlasujeme pro šťavnatý bůček s křupavou kůrkou doplněný vláčnými knedlíky s mlékem a sladkokyselým červeným zelím.
Podobné recepty jako Česká klasika: Vepřo knedlo zelo s pečeným bůčkem ...
Švej-žu-žu po česku
Pak smažíme na oleji jako minutku a hotové posypene drobně krájenou zelenou cibulkou, nebo pažitkou. Podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky a oblohou. Množství surovin lze měnit dle vlaství chuti. Tiramisu po česku III. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Švej-žu-žu po česku
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta recept
Česká kuchyně: Jak na ty nejlepší tvarohové knedlíky s jahodami? Pozor na mouku a hnětení!
Podobné recepty jako Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Klasické české kynuté koláče
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, všemožných plesech a jiných oslavách. Není divu, tato tradiční sladká pochoutka z české kuchyně baví svou rozmanitostí. Každý si vybere z náplně, která mu nejvíce chutná. A nebo vymyslí skvělou kombinaci hned několika z nich. Která je ta vaše nej?
Podobné recepty jako Klasické české kynuté koláče
Ovocné želé bonbony
Chybí vám jeden druh domácích bonbónů do vlastnoručně vytvořené dárkové kolekce pralinek? Vyzkoušejte tyto naše, podle osvědčeného receptu. Jsou z přírodního džusu a želatiny. Sladit je můžete, ale pokud je džus sladší, tak ani nemusíte. Krok 1: Do ovocné šťávy přidáme cukr, ale je ho možno vynechat
Podobné recepty jako Ovocné želé bonbony
Zelňáky
Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si výtečné zelňáky ihned zamilujete. Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín.
Podobné recepty jako Zelňáky
Játrová omáčka recept
Dobře připravená vepřová játra vás překvapí svojí jemnou chutí. Vyzkoušejte z nich připravit třeba játrovou omáčku, není to nijak složité. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Na rozpáleném o
Podobné recepty jako Játrová omáčka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl recept
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.
Podobné recepty jako Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Buchtičky se šodó z Cukrárny Myšák
Tento tradiční český pokrm slaví velký návrat a v poslední době ho můžete najít na jídelních lístcích mnoha vyhlášených restaurací a cukráren. Jedny z nejpovedenějších buchtiček připravují v pražské Cukrárně Myšák ve Vodičkově ulici. Pokud na ně máte chuť a cesta do Prahy je dlouhá, můžete si je ...
Podobné recepty jako Buchtičky se šodó z Cukrárny Myšák
Vepřová játra na cibulce recept
Připravte si poctivá játra na cibulce podle našeho receptu. Krok 1: Játra nakrájíme na plátky a obalíme v hladké mouce. Nesolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na rozpáleném oleji játra osmahneme a navrch rozložíme kolečka cibule. Až budou osmahnutá, tak otočíme spolu s cibulí a sm
Podobné recepty jako Vepřová játra na cibulce
Klasický jablečný štrúdl recept
Jablečný závin se dozajista peče v každé rodině. Typy použitých těst jsou různé, ovšem nejjednodušší je použít kupované listové těsto, s nímž vám příprava závinu zabere opravdu malou chvilku a úspěch je zaručen. Krok 1: Těsto rozdělíme na 3-4 stejně velké kousky, podle velikosti koupeného těsta.
Podobné recepty jako Klasický jablečný štrúdl
Srbské žebírko recept
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli barvě a chuti nahradili čerstvými paprikami. Kotlety nejčastěji servírujeme s rýží. Krok 1: Na pánvi rozpálíme sádlo. Kotlety zlehka na
Podobné recepty jako Srbské žebírko