Čalamáda bez zavařování recept
Čalamáda bez zavařování je rychlá a jednoduchá varianta klasické zeleninové směsi, která nevyžaduje dlouhý proces konzervování. Tato svěží a křupavá pochoutka kombinuje jemně nakrájené zelí, papriku, mrkev a cibuli, vše naložené v pikantním nálevu z octa a koření.
Podobné recepty jako Čalamáda bez zavařování
Čalamáda dle babičky recept
Snadná sladkokyselá čalamáda bez zavařování je hotová do druhého dne a můžete ji konzumovat hned. Je plná vitamínů a navíc v ní zužitkujete přebytky zeleniny. V lednici vydrží několik měsíců a chutná výtečně.
Podobné recepty jako Čalamáda dle babičky
Čalamáda moc dobrá recept
Čalamáda moc dobrá Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
Čalamáda
Máte nadbytek zeleniny? Naložte si domácí čalamádu. Jde o směs pikantní přílohové zeleniny, která se hodí nejen ke grilovanému masu. kg zelenina cukety, papriky, mrkev, fazolky, cibule… Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny
Podobné recepty jako Čalamáda
Houbová čalamáda II. recept
Pokud jste přinesli košík plný hub a nevíte, jak je upotřebit, vyzkoušejte připravit houbovou čalamádu, po které můžete bez obav sáhnout i v zimních měsících. Čalamáda skvěle chutná samotná, ale hodí se také jako příloha k masu.
Podobné recepty jako Houbová čalamáda II.
Čalamáda recept
Do této čalamády zužitkujete veškeré přebytky zeleniny ze zahrádky. Sladkokyselá čalamáda má skvělé využití jako příloha k masu, nebo jako alternativa ke kyselým okurkám. Vyzkoušejte ji a zpracujte letní úrodu.
Podobné recepty jako Čalamáda
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat. Zeleninu najemno nakrájíme, mrkev nastrouháme.
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Čalamáda recept
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na chutnou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo jako náplň do svačinových baget. Krok 1: Mrkev nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Podobné recepty jako Čalamáda
Čalamáda velmi chutná
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy po ruce skvělou a zdravou přílohu k pokrmům.
Podobné recepty jako Čalamáda velmi chutná
Čalamáda z cuket a paprik
Čalamáda z cuket a paprik má opravdu všestranné využití, perfektně se hodí do burgerů, sendvičů nebo ke grilovanému masu. Chuť letní zeleniny si tak můžete užít i v zimních měsících.
Podobné recepty jako Čalamáda z cuket a paprik
Čalamáda, jak ji dělám já recept
Krok 1: Vše pokrouhat na malé plátečky, kostičky jak chcete. Krok 2: Vše smíchat, nandat do sklenic, pořádně zatlačit do sklenic, ale pozor, bez puštěné šťávy ze zeleniny. Krok 3: Zalít horkým nálevem a zavíčkovat. Krok 4: Zavařuju na 20 minut.
Podobné recepty jako Čalamáda, jak ji dělám já
Flamendrova čalamáda recept
Tato originální příloha dodá vašim pokrmům nádech orientálního vaření a skvěle doplní nejen grilovaná jídla, ale i studené mísy či obložené bagety nebo sendviče. Dobrá čalamáda, která spojuje svěžest křupavých okurek s jemnou sladkostí cibule.
Podobné recepty jako Flamendrova čalamáda
Babiččina čalamáda recept
Všechny suroviny očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 2: Zeleninu promícháme a naplníme do čistých lahví. Zalijeme vlažným nálevem a sklenice zavážeme celofánem. Krok 3: Čalamáda se musí nechat alespoň 14 dní uležet. Pak už můžeme ochutnávat. Je příjemně pikantní.
Podobné recepty jako Babiččina čalamáda
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky recept
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření.
Podobné recepty jako Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.) recept
Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.) Krok 1: Zeleninu pomeleme na masovém mlýnku a v širokém kastrolu ji osmahneme na oleji. (Rajčata jsem přidala jako poslední.) Krok 2: Během krátké doby zelenina pustí šťávu. Přidáme zbytek všech surovin a za občasného promíchání pomalu vaříme - odpařujeme př
Podobné recepty jako Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.)
Čalamáda z cukety a patizonu recept
Vychutnejte si křupavou čalamádu z cukety a patizonu, která spojuje svěžest letní zeleniny s dokonale vyváženým sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masům, grilovaným pokrmům, nebo těstovinám. Cuketu a patizon oloupeme, zbavíme jadřinců a a spolu s paprikami a cibulí nak
Podobné recepty jako Čalamáda z cukety a patizonu
Čalamáda DEKO
Krok 1: Zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Osolíme, promačkáme a dáme asi na půl hodiny do chladu odpočinout. Mezitím, si připravíme nálev podle návodu na sáčku přípravku Deko. Krok 3: Zeleninu namačkáme do čistých vymytých sklenic, zalije
Podobné recepty jako Čalamáda DEKO
Čalamáda od Mazláka
Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu, na studené mísy nebo jako rychlá svačinka. Výborná je i k pečeným masům. Krok 1: Veškerou zeleninu nakrouháme. A to včetně zelí a c
Podobné recepty jako Čalamáda od Mazláka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je dochucena octem, cukrem a kořením, což jí dodává nezaměnitelnou sladkokyselou chuť.
Podobné recepty jako Čalamáda Proč vymýšlet složitosti