Nilský okoun v kabátku z cornflakes recept
Filet z okouna, potřeme olivovým olejem a posolíme hrubozrnnou solí a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Mezitím si dáme do igelitového sáčku cca 4 polévkové lžíce cornflakes (kukuřičných lupínků) a 1 polévkovou lžíci slunečnicových semínek. Tuto směs ručně rozdrtíme na jemnější strukturu. Rozkl
Podobné recepty jako Nilský okoun v kabátku z cornflakes
Mánkova pomazánka z kapřích jiker recept
Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a nadrobno nakrájenou kůru z citronu naloženého v soli. Ochutíme pepřem, solí a rozmělníme na pastu. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce?
Podobné recepty jako Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Řízky jikernáčky recept
Jikry dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je na porce, lehce osolíme a poprášíme pepřem a česnekem. Poté je obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci se sojovou omáčkou a v nadrcených chipsech. Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku do zlatavé barvy.
Podobné recepty jako Řízky jikernáčky
Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky recept ...
Suroviny: okoun nilský, tymián, tymián citronový, čočka, rozmarýn čerstvý, cibulka jarní, crème frâiche, bulgur, bujón zeleninový, máslo, olej olivový, mléko, Nejprve si namočte čočku asi tak na hodinu do studené vody. Mezitím si naložte rybu - větvičky citronového tymiánu oberte a ponechejte si jen
Podobné recepty jako Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky ...
Okoun nilský s bylinkovým máslem recept
Suroviny: okoun nilský, máslo bylinkové, sůl, olej slunečnicový. Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa. Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny….
Podobné recepty jako Okoun nilský s bylinkovým máslem
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu recept ...
Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou. Poznámka au
Podobné recepty jako Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu ...
Karbanátky z jiker
1 Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých kostiček, tzv. "vidliček". Hmotu dáme do mísy a přidáme najemno nasekanou cibuli. Pokud chceme větší množství, je možno nastavit strouhankou. Rybí maso
Podobné recepty jako Karbanátky z jiker
Nilský okoun, smažený v chutné strouhance recept
Suroviny: okoun nilský, sůl mořská, , olej olivový, petrželka, mouka hladká, olej, strouhanka. Rybí filety omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu, zakapeme olivovým olejem a posypeme nadrcenou petrželkou.Necháme….
Podobné recepty jako Nilský okoun, smažený v chutné strouhance
Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy recept
Lilek můžeme nasolit a nechat odkapat vodu. Nakrájené na kousky dáme do mixeru společně s cibulí česnekem a rajčatama, které před tím blanšírujeme v horké vodě a sloupneme slupku. Vše promixujeme a dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a olejem. Nakonec můžeme přidat zelenou petrželku.
Podobné recepty jako Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy
Pikantní jikry
Postup přípravy receptu. 1. Očištěné žampiony podusíme na másle, přidáme strouhanku, nakrájené jikry, sůl a promícháme. Tuto směs zabalíme alobalu (4 balíčky) potřených máslem a v troubě pečeme 15 minut.
Podobné recepty jako Pikantní jikry
Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou recept ...
Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nasekáme, okurku oloupeme a rozkrájíme na větší kostky. Brambory oloupeme, překrájíme na osminy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje, rybu opečeme, zastříkneme trochou citronové šťávy, podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Podobné recepty jako Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou ...
Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou recept
Filet okouna pomalu opečeme na přepuštěném másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – nové vařené brambory ve slupce. Poznámka autora receptu ... a zase ten "vokoun". Ryby jsou přece zdravé.
Podobné recepty jako Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Vánoční rybí polévka z kapra s jikrami a mlíčím
Rybí polévka patří k tradičním českým vánočním pokrmům. Vyzkoušejte výborný recept, o který se s námi podělila Jana alias Češka z Česka. Vývar z kapří hlavy a odřezků doplňuje na másle osmažená kořenová zelenina. A nesmí chybět ani delikátní jikry a mlíčí a samozřejmě křupavé krutony.
Podobné recepty jako Vánoční rybí polévka z kapra s jikrami a mlíčím
Ražničí z nilského okouna v brusinkovém těstíčku recept ...
V misce si uděláme těstíčko z jedné lžičky brusinkové marmelády, bílku a hl. mouky. Kostky okouna posolíme a napichujeme na špejli. Vzniklé rybí ražničí obalíme v těstíčku a vkládáme do rozpálené vyšší vrstvy oleje a smažíme.
Podobné recepty jako Ražničí z nilského okouna v brusinkovém těstíčku ...
Okoun mořský na maďarský způsobb
Z očištěného, vykuchaného, umytého a osušeného okouna sa nakrájí kusy, 200 g na porci, a osolí se. Na másle se zpění na kolečka nakrájená cibule, zapráší mletou paprikou, opraží, zastříkne vývarem, přidá se na nudličky nakrájená paprika, na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zalije se vývarem a krá
Podobné recepty jako Okoun mořský na maďarský způsobb
Dušený okoun a fit brambory recept
Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem do úhledného balíčku a dáte do předehřáté trouby na 200°C asi tak na 20 minut. Fit brambory uděláme tak, že si oškrábeme brambory a očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Osolíme a přidáme
Podobné recepty jako Dušený okoun a fit brambory
Pečený candát s máslovou zeleninou recept
Troubu rozpálíme na 180 °C a candáta pečeme asi 30-40 minut. V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleninu. ( já jsem měla čínskou - je krásně křupavá ). Mírně osolíme a asi jenom 5 minut restujeme, aby se zelenina nerozvařila a příliš nezměkla.
Podobné recepty jako Pečený candát s máslovou zeleninou
Nilský okoun „MALAYSIA“ recept
Filet z okouna nakrájíme na porce cca 5 x 5 cm, posolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Do pánve dáme olej a po jeho rozpálení vložíme mražené předsmažené brambory s příchutí koření Country (tzv. americké brambory).
Podobné recepty jako Nilský okoun „MALAYSIA“
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím recept
Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme restovat i pokrájené jikry a mlíčí. Zalijeme rybím vývarem, necháme probublat a nalijeme zpět do polévky. Povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
Podobné recepty jako Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
Bylinkový okoun recept
Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout. V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou sůl a citronový pepř. Takto připravené máslo pořádně promícháme. Do pánve dáme zbytek másla a necháme rozpálit, vložíme filety a z
Podobné recepty jako Bylinkový okoun
Okoun na másle a kmínu
Postup přípravy receptu. 1. Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s bramborami. 2. NÁŠ TIP. 3. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů.
Podobné recepty jako Okoun na másle a kmínu
Filet z ryby Bibi na citronech s kouřovou vůní recept
Filety položíme na slaninový podklad,ze zbylé půlky citronu si nakrájíme tenká kolečka,rybičku pěkně obložíme, přihodíme rozmarýn a dáme péci do vyhřáté trouby 220 °C, cca 10-15 minut. Poznámka autorky receptu Rybičku jsem dostala od Bibinky,ale ani ona nevěděla,jak se rybka jmenuje...
Podobné recepty jako Filet z ryby Bibi na citronech s kouřovou vůní
Jikry s mlíčím v remuládě recept
Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne. Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme rem
Podobné recepty jako Jikry s mlíčím v remuládě