Poslední články v magazínu
Jak pandemie ovlivnila stravovací návyky milionů lidí...
Pandemie COVID-19 je jednou z největších socioekonomických a zdravotních krizí, které svět zažil. Ať už z finančního nebo...
Top veganské podzimní recepty
Venku se zřetelně ochlazuje a s chladnějším počasím přichází i změna jídelníčku. Místo ochlazujících pokrmů, které domino...
Recept na palačinky jako součást špionážního thrilleru
Palačinky a recepty na ně patří k základním pilířům každé běžné české domácnosti, jenže i přes mohutnou oblíbenost a rozš...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...
Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
Seznamte se s nejpodceňovanější zeleninou podzimu a připravte si z ní delikátní recepty. Dýně a máslová dýně jsou považov...
Zajímavosti o medu: může se dávat do horkého čaje?
Je asi nejstarším sladidlem na světě – med. Pro včely znamená tato zlatavá tekutina hlavní zdroj živin, a aby vznikl jede...
Obezita – epidemie třetího tisíciletí, na kterou je i covid slabý odvar
Obezitě, hezky česky otylosti se někdy říká epidemie třetího tisíciletí. Doba nicnedělání, řídké pohybové aktivity a všud...
Top 5 podzimnich potravin, které mohou pomoci posílit vaši imunitu v období nachlazení a chřipky…
Podzimu přináší mnoho oblíbených jídel a nápojů, ale také je signálem začátku chřipkové sezóny. Údaje ukazují jasně, že c...
Test mražených filé a filetů. Které vyšly jako nejlepší?
Mražené filé nebo filety jsou velmi oblíbeným jídlem u dětí, které na nich láká jednoduchost chutě a „uživatelsky“ příjem...
Mlsání bez výčitek: 5 tipů na zdravé a chutné svačinky
Nejen pro ty, co řeší nějaké to kilo navíc, přinášíme tipy na zdravé svačinky, které uspokojí žaludek i chuťové buňky. I ...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Končí léto plné slunce a tepla? Říjen sice hlásí příchod podzimu, ale ten má také svá kouzla.
Se svátkem svatého Václava 28.září je jasné, že léto je pryč, a s říjnem už definitivně přichází podzim. Bývá už chladno ...
Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni
Vrcholná sezóna grilování sice patří létu, ale i na podzim je jídlo připravené na grilu velmi příjemným zpestřením jídeln...
Narcis – jak ho poznat, nezabít a třeba začít mít rád
Tentokrát nebudeme psát o jídle, chutích a vůních či jiných gastronomických zážitcích. Ani se od nás nedozvíte, kde hleda...
Top polévky pro podzimní dny
Začátek podzimu bývá pro imunitu náročnějším obdobím, a proto je jí třeba pomoci a správně ji připravit na podzimní plísk...
Nejmastnější a nejškodlivější smažené brambůrky na trhu
U smažených brambůrků je nejdůležitější sledovat množství jedovatého akrylamidu, který vzniká při průmyslové výrobě bramb...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...
Čas sklizně: Jak a kdy sklízet domácí bylinky?
Podzim je za rohem příliš mnoho zahrádkářů panikaří a dělá chyby. Zajímá vás, jak sklízet bylinky na podzim a nedělat při...
Jak uchovat bylinky pro pozdější spotřebu? Poradili v Polopatě
Moderní hobby magazín Polopatě se vysílá každou neděli na České televizi a lze v něm nalézt mnoho užitečných rad. Moderát...
Tip na víkend pro celou rodinu? Zkuste piknik.
Co na tom, že léto skončilo a teploty klesají pod dvacítku, i takový piknik na podzim má své kouzlo. Stačí se tepleji obl...
Top 3 překvapivých zdravotních benefitů konzumace mořských řas…
Mořské řasy neboli mořská zelenina jsou zdrojem potravy pro živočichy nejen v oceánu, mají různou barvu od červené, zelen...
Domácí dochucovadla: tipy, jak vyrobit vlastní bujonovou kostku
V soutěžích o vaření bývá bujonová kostka často zakázanou ingrediencí. To ale neplatí pro pastu plnou chuti vlastní výrob...
Top 3 benefity zdravé svačiny na pracovišti: Zvyšte produktivitu svých zaměstnanců...
S nabitým programem a náročným pracovním týdnem může být obtížné si udržet vysokou úroveň energie. V momentě, kdy nás pra...
Pečení na neděli: nový pořad plný folkloru a voňavých dobrot
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Buriánová si za krátkou dobu získala mnoho příznivců a nyní má i vlastní pořad. Peče...
Top 5 receptů na měsíc září: Užijte si bohatství letošní sklizně…
Pokud máte vlastní zahrádku, zažíváte jednu velkou idylku. Září je měsícem sklizně a my vám přinášíme několik svěžích rec...
Jak se najíst, ale nepřejíst – zaručené tipy na lehké stravování
Známe to všichni. Při pomyšlení na dobroty, s jejichž přípravou vám pomohla vaše milovaná plnička klobás, se vám sbíhají ...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Top 3 výhody užívání potravinových doplňků s obsahem kolagenu…
Kolagen je nejvíce obsaženým proteinem v lidském těle. Je to hlavní složka pojivových tkání. Má mnoho důležitých funkcí, ...
Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?
Ještě docela nedávno to byla pro nás málo dostupná a tak trochu exotická pochoutka. Dnes už je dostaneme každý rok běžně...
Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat
V měsíci září startuje ta pravá houbařská sezóna. Deštivé, ale stále ještě teplé počasí, růstu plodnic velmi svědčí, a pr...
Průvodce výběrem svačinového boxu pro malé i velké školáky…
Výběr svačinového boxu může být poměrně náročná disciplína! Na výběr je mnoho různých značek, materiálů, designů a veliko...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...
Udržujte dětský hlad na uzdě s našimi tipy na zdravou svačinu…
Zdravá svačina pomáhá dětem udržovat energetickou hladinu mezi jednotlivými jídly, zároveň se jedná o skvělou příležitost...
Zářijové plody v naší kuchyni
Září nám připomenou kaštany padající ze stromů, školáci chystající se na další rok a babí léto. Kromě toho všeho září von...
Top 6 příznaků že vašemu tělu chybí železo…
Tělo potřebuje železo k výrobě hemoglobinu, což je bílkovina v červených krvinkách, která mu umožňuje přenášet kyslík po ...
Top 5 jednoduchých způsobů, jak si zachovat štíhlou linii…
Máte problém si udržet stabilní ručičku na váze? S rostoucím věkem to může být stále větší problém, a proto pro vás máme ...
Jak udělat nejlepší domácí džem ve čtyřech krocích…
Výroba vlastního džemu vyžaduje trochu času, trpělivosti a lepkavých prstů, ale za odměnu získáte několik sklenic lahodné...
Top 5 sezónních potravin na měsíc srpen 2021…
Záleží vám na tom abyste jedli zdravě a pouze kvalitní potraviny? Nejlepší cestou jak toho docílit je zaměřit se na sezón...
Top 5 tipů jak připravit sebe a dítě na návrat do školy…
Prázdniny plné dobrodružství a radovánek se ve velmi rychle blíží ke svému konci. Dětem brzy zazvoní jejich první zvonění...
Nutriční psychiatrie: S chutí pečujte o své duševní zdraví...
Lékařské studie dokazují, že jídlo hraje velmi klíčovou roli nejen pro naše fyzické zdraví, ale také pro zdraví emoční. P...
Chcete pracovat z domova na plný úvazek? Několik věcí byste měli dobře promyslet.
Do konce roku 2019 pracovala v České republice z domova pouze 4% zaměstnanců. V roce 2020 se však mnoho změnilo a v době...
Historie zmrzliny - osvěžující letní delikatesy...
Nahlédněte s námi pod pokličku historie zmrzliny - sladkého osvěžení, které k létu neodmyslitelně patří. Mražené lahůdky,...
V hlavní roli vejce! Jak je nakupovat a skladovat?
Co bylo dřív - vejce nebo slepice? Na tuto otázku sice odpověď neznáme, zato ale víme, na co si dát pozor při nákupu a uc...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...
V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně
Všichni to známe. V parném létě vlastně ani nemáme přes den hlad, protože je nám horko a pijeme hlavně spoustu nápojů, ab...
Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?
Jemná, pikantní, nasládlá... Druhů hořčice je mnoho a dochucují se s ní teplé i studené pokrmy. Pro vylepšení chuti se po...
Královna letních salátů – salátová okurka
Okurky jsou vyhledávanou zeleninou hlavně v létě, kdy je jejich sezóna a kdy jsou k mání úplně čerstvé. Většinu zeleninov...
Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější
Maso připravené na grilu je speciální zážitek pro chuťové buňky, a když se použijí správné ingredience, zvýrazní se jeho ...
Matcha tea - zelené práškové zlato z Japonska…
Výjimečný typ zeleného čaje z Japonska, který si lidé dopřávají již celá staletí. Připravte si z tohoto zdravého matcha t...
Jak je to s mlékem? Je pro nás přínosem, nebo škodí?
Máme i v dospělosti pravidelně pít mléko, protože obsahuje mnoho pro tělo potřebných látek, nebo bychom se mu měli spíše ...