Poslední články v magazínu
Masarykův dukát: Unikátní kousek nejen pro sběratele
Máte rádi staré mince a chtěli byste mít ve své sbírce co nejvíce unikátů? Není divu. Numismatika člověka doslova pohltí ...
Úklidové služby Praha: Nechte uklízení na profesionálech
Jakou činnost ve vaší domácnosti máte nejméně rádi? Bezesporu úklid. To samé platí také o kancelářských prostorách, přípa...
Top 5 receptů na pečené čaje
Znáte pečené čaje?Pečené čaje jsou hitem posledních let. Většinou se prodávají v obchůdkách se sypanými čaji, ve zdravých...
Rýmovník – skvělý pomocník nejen na rýmu
Podzim se nezadržitelně blíží a s ním i čas chmurnějších dní, které nás okradou nejen o teplo a sluníčko, ale také o naše...
Superpotraviny, jak to s nimi je?
Stravování se řeší několik desítek let, provádí se výzkumy a studie, které zjišťují vliv surovin, potravin na naše zdraví...
Podpořte imunitu smrkovým sirupem
Mladé smrkové výhonky naši předci od pradávna využívali v lidovém léčitelství. Umí totiž rozpouštět hleny a uvolňovat dýc...
Co darovat k narození dítěte?
Narození dítěte je událost, kterou je třeba řádně oslavit. Nejde jen o to dítě zapít, je hezké sejít se s celou rodinou a...
Jak uskladnit ovoce a zeleninu
Pochvalujete si a libujete, jaká letos byla na vaší zahrádce pořádná úroda? Máte pravdu, skutečně se zadařilo a tak by by...
Co to jsou kalorické tabulky a jak je používat?
Pokud se snažíte zhubnout, zřejmě se neobejdete bez několika základních věcí. Zdravého jídelníčku, pravidelného pohybu a ...
Chilské víno - Viňa Chocalán
Že jsou v Chile téměř ideální podmínky pro pěstování révy vinné se vědělo už v době osidlování španělskými dobyvateli v 1...
Nemyslí vám to? Vyzkoušejte čaje!
Občas prostě nemáme dostatek energie, abychom v práci, doma nebo ve škole udělali to, co potřebujeme. Přemáhá nás únava a...
Frutiko – dorty na objednávku on-line k narozeninám i na svatbu
Čas od času se člověk vymaní ze stereotypního pracovního tempa a je pozván na oslavu. Ať už se jedná o narozeniny, výročí...
Příprava domácí ovocné zmrzliny
K létu prostě patří zmrzlina a čerstvé ovoce. Každý, kdo má zahrádku, jistě potvrdí, že navzdory letošnímu suchu je úroda...
Top 5 houbových receptů
Není houba jako houbaV Čechách je houbaření velice oblíbené. Každý druhý rád vyrazí do lesa s košíkem a přinese si domů ř...
Ušetřete se školními potřebami z druhé ruky!
Děsíte se začátku školního roku? Především tedy toho, na kolik vás vyjdou školní potřeby vašich potomků? Už nemusíte. Mám...
Ochutnejte méně známé druhy bylinek
Bylinková exotika na talířiVětšina z nás s oblibou používá čerstvé bylinky při přípravě pokrmů, jelikož jejich chuť je ne...
Cuketa, nenápadná zelenina pro zdraví i chuťové buňky
Cuketa, nenápadná zelenina, která pomáhá našemu zdraví a potěší i chuťové buňky Cuketa je téměř všelék, zmírňuje otoky, ...
Pečící kameny na gril dají pokrmu další rozměr
Grilování patří mezi nejoblíbenější zábavu prakticky všech lidí napříč pohlavím, věkem i národy. Dopřát si ho lze v různý...
Extrémní letní teploty - kolik a co pít, aby náš organizmus netrpěl
Život bez vody není možný. Je to základní stavební kámen všech živých organizmů a pro člověka to platí obzvlášť. Voda tvo...
Všechny vůně kari
Indie na talířiAsijská a indická kuchyně je v Čechách velice oblíbená. Odpovídá tomu i počet nově vzniklých restaurací a ...
Víte, jak pít správně víno?
Pijete rádi víno? Máte se tedy na co těšit! S koncem léta a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Poku...
Dopřejte si listovou zeleninu
Listová zelenina je v letním období snadno dostupná a mnoho lidí si jí pěstuje na zahrádce, což je jedině dobře. Na podzi...
Bulgur jako příloha, ale i do salátů
Není pšenice jako pšeniceBulgur je další variantou přílohy, kterou můžete nahradit rýži, brambory nebo knedlíky. Vaše jíd...
Proč jíst vodní melouny?
Meloun. Sladká osvěžující zelenina, která obsahuje velmi malé množství kalorií, ale zároveň velké množství vitaminů a lát...
Top 10 osvěžujících letních drinků
Léto, to jsou především prázdniny, dovolená, koupání v řece, rybníku nebo v moři, opalování, výlety, houbaření, lesy, lou...
Jak vybrat ledničku, která udrží potraviny co nejdéle čerstvé
Kdybychom chtěli najít domácnost, jejíž kuchyni nedominuje lednice, asi by to bylo stejné jako hledat jehlu v kupce sena....
Vyzkoušejte si vyrobit bylinková vína, jsou skvělá i jako dárek
Bylinková vína se vyrábí již od nepaměti. Alkohol dokáže násobit účinky léčivých rostlin a zvýraznit jeho chuť. Tinktury ...
Majoránka do bramboráků, ale i na nervy!
Běžné kořeníMajoránka zahradní je asi nejběžnější a nejvíce používané koření v České republice. Přidává se do klasických ...
Vyplatí se domácí příprava perlivých nápojů?
Ochucené limonády nebo prosté sodovky, perlivé nápoje jsou prostě v kurzu. Nejen, že zaženou žízeň, ale také osvěží v hor...
Proč se někteří Češi vyhýbají koupalištím napříč tropickým teplotám?
Nejen venkovní koupaliště se v důsledku tropických teplot plní, přesto však jsou mezi námi tací, kteří jejich návštěvu ra...
Byty k pronájmu v Praze očima investorů. Jaké byty se nejvíce vyplatí? Je lepší krátkodobý nebo dlouhodobý pronájem?
Plánujete investici a byty k pronájmu v Praze se vám jeví jako dobrý nápad? Poradíme, o jaké typy bytů je největší zájem ...
Nejneoblíbenější jídla aneb nad čím vším ohrnujeme nos
Žijeme v době, která přeje mlsným jazýčkům. Hlady v naší zemi trpí jen málokdo, a tak si můžeme dovolit být trochu vybíra...
Sláva větrákům aneb chládek za pár korun
Teplo nejen venku, ale letní vedra už dorazila i k vám domů a vy nutně potřebujete pořádné ochlazení? Pomocníka, který vá...
Vyhlášení červencové foto soutěže
Děkujeme všem účastníkům červencové foto soutěže. První místo vyhrává Litinovou pánev Skepsshult, druhé a třetí místo skv...
Čaje na snížení vysokého krevního tlaku
Diagnóza – HypertenzeVysoký krevní tlak je v posledních letech diagnostikován každému třetímu člověku, avšak dvakrát čast...
Jedlé květiny na našem talíři
Někteří dobře známe květy černého bezu, které smažíme v trojobalu nebo v palačinkovém těstíčku a pochutnáváme si na nich ...
Horké léto a vaše dítě málo pije? Zkuste ledové čaje!
Sluníčko začíná připalovat a vedro je některé dny neúnosné. Musíme hodně pít, aby se tělo nepřehřívalo. Pozor ale! Přehna...
Šalvěj v naší kuchyni
Bylinky za posledních deset let zažily v české kuchyni rozmach. Dříve jsme se v receptech setkávali pouze se sušenými a t...
4 tipy, jak v létě nepřibrat ani deko
Léto je časem zábavy, cestování a nejrůznějších zahradních večírků. Při žádné z těchto činností obvykle nechybí dobré jíd...
Je libo kvalitní ořechovku?
Tradičním likérem, který připravovaly již naše praprababičky, byla ořechovka. Tmavě hnědý nápoj, který výtečně chutná i d...
Jak na voňavé grilování
Také se vám už jen při představě grilování vybavují lákavé chutě krásně propečeného masa? Nezaměnitelná chuť pikantní zel...
Top 4 recepty z konopí
Konopí seté má blahodárný vliv na naše zdraví. Je účinný při onkologických onemocněních, Parkinsonově chorobě, roztroušen...
Top 10 tipů na letní dny
Venku nám klepe horko na dveře a naše žaludky a těla si zaslouží něco lehkého a chutného. Děti mají výdej energie a zaslo...
Nejen při letních sportech hrozí úžeh a dehydratace
Pravidelný pitný režim je důležitý. A to zejména v létě, když se chceme provětrat a jít si zajezdit na kole nebo si zaběh...
Grilujeme zeleninu
Grilovanou zeleninu budeme používat většinou jako přílohu k masu. Ale každý zkušený kuchař, který často pracuje s grilem,...
Co si dopřát v létě zdravého?
Je tady léto a s ním i horké slunečné počasí. Čas výletů, koupání a dovolených. V tomto období dost často začínáme měnit ...
Grilování na roštu, na rožni nebo v alobalu
Vybrat správný způsob grilování masa, zeleniny, ovoce a vůbec všech dalších vhodných potravin, je také jedním z důležitýc...
Top 5 destinací pro dovolenou v Čechách
Léto za dveřmi a nejvyšší čas si rozmyslet, kterou část Čech bychom letos chtěli vidět. I když spousta Čechů vyráží za ra...
Jak je důležitá strava a hořčík v těhotenství?
Pestrý jídelníčekZjistila jste, že jste těhotná? Tak je na čase podívat se na jídelníček. Pokud jste se do teď stravovala...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...