Výborný tatarák z červené řepy jako zdravá alternativa klasiky
Tatarák z červené řepy je chutná a výživná náhrada tradičního hovězího tataráku, která skvěle vynikne jako studený předkrm nebo pohoštění na topinkách či kanapkách. Je ideální volbou pro vegetariány nebo pro ty, kdo hledají lehčí variantu oblíbené klasiky.
Jednoduchá příprava a minimum surovin
Základem receptu jsou dvě větší červené řepy, které se pečou doměkka v alobalu při teplotě 180 °C zhruba jednu hodinu. Po upečení se nechají zcela vychladnout, následně se oloupou a nastrouhají najemno. Právě díky pečení získá řepa jemnou sladkost a plnější chuť.
Dolaďte podle vlastní chuti
K nastrouhané řepě se přidá najemno nasekaná cibule, prolisované stroužky česneku a podle chuti olivový olej, sůl, pepř, sójová omáčka, hořčice a kečup. Množství lze upravit podle osobních preferencí, někdo má rád pikantnější, jiný jemnější verzi. Výslednou směs je třeba důkladně promíchat, aby se chutě propojily.
Skvělý na topinky nebo kanapky
Hotový řepný tatarák se nejlépe podává na křupavých topinkách potřené česnekem nebo na malých kanapkách, třeba s bylinkami nebo kysanou smetanou. Díky své barvě a textuře působí velmi efektně i na slavnostním stole. Navíc se jedná o lehké a zdravé pohoštění, které ocení i ti, kdo běžně červenou řepu nevyhledávají.





