Top recepty pro začátečníky

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Pro všechny, pro které není vaření jejich doménou, ale přesto se chtějí blýsknout před svými blízkými nebo návštěvou, jsou tu recepty pro začátečníky. Návody v kuchařkách se mohou zdát začínajícím kulinářům složité a mnohdy také nesrozumitelné. Proto je dobré začít s takovými předpisy, které nejsou komplikované a zároveň skvěle fungují.

Hladký rozjezd

A protože žádný začátek není lehký, je třeba vybírat z nabídky takové pokrmy, které se vyrábějí především ze známých ingrediencí. V receptu by přísad nemělo být mnoho a důležité je nepodcenit přípravu.

Hurá do toho!

Pokud chcete své okolí ohromit tím, že uvaříte a konečně zjistit, k čemu jsou knoflíky na sporáku, je nejlepší čas pustit se do vaření! I když to někdy může vypadat komplikovaně, základní techniky nejsou nic složitého a s krátkým tréninkem si je člověk snadno osvojí.

Jaké recepty vybírat?

Inspiraci lze hledat i u populárních šéfkuchařů. Rady začínajícím kuchařům a tipy na recepty dával v pondělním díle pořadu Dobré ráno šéfkuchař Filip Brückner. Co začátečníkům doporučil?


Předkrm i chutná večeře

Italská bruschetta s rajčaty vypadá velmi efektně, nádherně voní a skvěle chutná. Servírovat se dá jako snídaně, chuťovka k vínu i večeře.

Suroviny pro recept: světlá bageta, rajčata, olivový olej, pepř, sůl, čerstvá bazalka

Postup: rajčata rozpůlíme a vnitřek vydlabeme. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky, smícháme ji s olejem, pepřem, solí a natrhanými lístky bazalky. Vše promícháme a servírujeme na bagetu, kterou jsme předtím nakrájeli na plátky a opekli na olivovém oleji.

Podzimní polévka

Na podzimní menu se skvěle hodí hustá polévka z dýně a její přípravu zvládne každý levou zadní.

Suroviny pro recept: ½ - 1 dýně Hokkaido, olivový olej, 1 cibule, 1 stroužek česneku, chilli paprička, zázvor, mrkev, 1 l zeleninového vývaru, kokosové mléko, dýňová semínka a olej

Postup: dýni umyjeme, osušíme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Zbytek dýně nakrájíme na přibližně stejně velké dílky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Zeleninu zakapeme olejem, osolíme a necháme péct v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut. Mezitím v hrnci rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájený oloupaný česnek i zázvor a půlku nakrájené chilli papričky. Směs krátce orestujeme, vsypeme k ní upečenou dýni a očištěnou mrkev rozříznutou na čtvrtiny. Základ polévky zalijeme vývarem a vaříme ho tak dlouho, dokud mrkev nezměkne. Hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme ji trochou kokosového mléka a krátce prohřejeme. Polévku ozdobíme na olivovém oleji opečenými dýňovými semínky a trochou oleje.

Pokrmy z jednoho hrnce

Takzvané Eintopfy jsou velmi populární především v německé kuchyni a vhodné jsou však i pro ty, kteří si vaření teprve oťukávají. Šéfkuchař Brückner v receptu vsadil na kombinaci raných brambor a kuřecích stehen.

Suroviny pro recept: 2 kuřecí stehna, rané brambory, 1 lžíce dijonské hořčice, pepř, sůl, tymián, citronová šťáva

Postup: brambory pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do zapékací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a tymián. Do nádoby vložíme osolená kuřecí stehna a rukama vše promícháme. Stehna necháme navrchu a nádobu dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pokrm pečeme bez podlévání přibližně 35 minut a nakonec ho zakápneme citronovou šťávou.   

Rychlé a snadné špagety Bolognese

Rychlé a snadné špagety Bolognese


Těstoviny jsou vděčným pokrmem pro začátečníky, protože se na nich nedá téměř nic zkazit. Boloňské špagety jsou klasika, která chutná.


Snadné čokoládové brownies

Snadné čokoládové brownies


Upéct výtečný čokoládový dezert? S tímto receptem žádný problém!


Jednoduchá kuřecí polévka s nudlemi

Jednoduchá kuřecí polévka s nudlemi


Ani na kuřecím vývaru není nic složitého. Stačí dobrý recept a pečlivá příprava.


Jednoduchý bramborový salát s cibulí

Jednoduchý bramborový salát s cibulí


Co uvařit k obědu nebo k večeři? Bramborový salát chutná snad všem a příprava není nijak komplikovaná.



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Top recepty pro začátečníky, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Top y pro začátečníky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu: top, pro, začátečníky.


×