Tajemství nadýchaných lívanců podle Marthy Stewart

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Je vůbec něco, co by Martha Stewart neuměla? Tahle královna kuchyně z USA se během své úžasné kariéry podělila o tisíce ověřených receptů. A pokud jste někdy některý vyzkoušeli, víte, že prostě fungují. Když tedy Martha prozradí kuchyňské tajemství, je na čase nastražit uši!

Překvapivá ingredience podle Marthy Stewart

V nedávném příspěvku na Instagramu Martha Stewart prozradila jednu nečekanou přísadu, kterou přidává do těsta na lívance – perlivou vodu. Tato jednoduchá ingredience pomáhá vytvořit v těstě vzduchové kapsy, díky nimž jsou lívance neuvěřitelně nadýchané.

Recept na těsto podle Marthy:

  • 2 šálky prosáté hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1 3/4 šálku podmáslí
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku neochucené perlivé vody

Těsto nemíchejte příliš – čím méně ho promícháte, tím bude jemnější. A nikdy při obracení lívanců netlačte špachtlí dolů – připravíte je tím o jejich nadýchanost.


Tip na servírování

Podle Marthy skvěle chutnají lívance s čerstvými borůvkami, malinami, máslem a javorovým sirupem.


Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tajemství nadýchaných lívanců podle Marthy Stewart, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu: tajemství, nadýchaných, lívanců, podle, marthy, stewart.


×