Tajemství nadýchaných lívanců podle Marthy Stewart
Je vůbec něco, co by Martha Stewart neuměla? Tahle královna kuchyně z USA se během své úžasné kariéry podělila o tisíce ověřených receptů. A pokud jste někdy některý vyzkoušeli, víte, že prostě fungují. Když tedy Martha prozradí kuchyňské tajemství, je na čase nastražit uši!
Překvapivá ingredience podle Marthy Stewart
V nedávném příspěvku na Instagramu Martha Stewart prozradila jednu nečekanou přísadu, kterou přidává do těsta na lívance – perlivou vodu. Tato jednoduchá ingredience pomáhá vytvořit v těstě vzduchové kapsy, díky nimž jsou lívance neuvěřitelně nadýchané.
Recept na těsto podle Marthy:
- 2 šálky prosáté hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 1/4 lžičky soli
- 2 vejce
- 1 3/4 šálku podmáslí
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 šálku neochucené perlivé vody
Těsto nemíchejte příliš – čím méně ho promícháte, tím bude jemnější. A nikdy při obracení lívanců netlačte špachtlí dolů – připravíte je tím o jejich nadýchanost.
Tip na servírování
Podle Marthy skvěle chutnají lívance s čerstvými borůvkami, malinami, máslem a javorovým sirupem.