Poradíme proč byste měli jíst sezónní potraviny…

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Vzhledem k tomu, že většina ovoce a zeleniny se v supermarketech objevuje celoročně, možná si říkáte, proč bychom měli jíst sezónní produkty, když všechny druhy produktů jsou většinou k dispozici neustále? Zde je několik důvodů, které vám budou silnou motivací.

1./ Sezónní produkty jsou zdravé

Matka příroda nám poskytuje živiny, které potřebujeme v každém ročním období. Například citrusové plody s vysokým obsahem vitaminu C, nebo kořenová zelenina. To vše nám pomáhá abychom si udrželi pevné zdraví během zimních měsíců, kdy se častěji vyskytují nachlazení a chřipky

2./ Sezónní produkty chutnají lépe

Ovoce a zelenina v sezóně chutnají lépe, protože se sklízejí v naší domovině a nemusejí uměle dozrávat pod vlivem chemikálií a v umělých podmínkách. Díky tomu potraviny také vydrží delší dobu čerstvé.


3./ Sezónní produkty jsou levnější

Když zemědělci sklízejí ovoce a zeleninu, které jsou vypěstované v sezóně a lokálně, jsou náklady pro spotřebitele nižší, protože potraviny nemusí cestovat na dlouhé vzdálenosti, aby se dostaly do obchodů s potravinami.

 
Omeleta se šunkou a s brokolicí

Omeleta se šunkou a s brokolicí


Vláčná a nadýchaná omeleta se hodí na víkendovou snídani.


Bramborová bábovka

Bramborová bábovka


Věděli jste, že přidáním brambory získá bábovka body navíc?


Smažené kuře s bramborovou kaší

Smažené kuře s bramborovou kaší


Křupavá krustička v kombinaci s hedvábnou bramborovou kaší.


Bramborový guláš

Bramborový guláš


Ideální tip na rychlý sobotní oběd. Vyzkoušejte ho také.


Bramborové preclíky

Bramborové preclíky


Ať už jste pivař nebo vínař, tyto preclíky budete milovat.



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Poradíme proč byste měli jíst sezónní potraviny…, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu: poradíme, proč, byste, měli, jíst, sezónní, potraviny….


×