Neodolatelné domácí kremrole s vanilkovým krémem, které zmizí z talíře jako první

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Kdo by odolal křehké trubičce z listového těsta plněné jemným vanilkovým krémem? Domácí kremrole potěší nejen milovníky sladkostí, ale i každého, kdo si rád pochutná na klasickém českém dezertu. A dobrou zprávou je, že je zvládnete připravit i bez cukrářského kurzu.

Co budete potřebovat na těsto a náplň

Nemusíte si vyrábět vlastní těsto – kupované listové těsto funguje skvěle a ušetří vám spoustu času. Krém je sice trochu pracnější, ale výsledek za tu námahu rozhodně stojí.

Ingredience na těsto:

  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce na potření

Ingredience na krém:


  • 1 balíček želatiny
  • 50 ml studené vody
  • 500 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 vaječné žloutky
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 ml sladké smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na posypání

Jak na to krok za krokem

Nejprve si rozválejte listové těsto na lehce pomoučené ploše a nakrájejte ho na 12 stejně širokých proužků. Připravte si kovové trubičky, které potřete máslem, a každý proužek těsta na jednu z nich namotejte. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

Pečení: Troubu předehřejte na 200 °C a kremrole pečte asi 20 minut dozlatova. Po vytažení z trouby nechte chvíli zchladnout a pak opatrně vyjměte kovové formy. Než kremrole úplně vychladnou, připravíte si krém.

Krém, který chutná jako z cukrárny

Začněte tím, že želatinu nasypete do mísy a zalijete studenou vodou. Nechte 10 minut odstát. Mezitím si oddělte 400 ml mléka a zahřívejte ho v hrnci. V druhém hrnci rozmíchejte 100 ml mléka s pudinkovým práškem a škrobem. Žloutky, cukr a vanilkový cukr smíchejte zvlášť.

Poté spojte žloutkovou směs s pudinkovou a postupně přilévejte horké mléko. Vše dejte zpět na sporák a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Nechte vychladnout.

Plnění a servírování

Jakmile je krém chladný a kremrole připravené, naplňte trubičky pomocí cukrářského sáčku. Nakonec je posypte moučkovým cukrem a podávejte. Získáte tak domácí pochoutku, kterou vám bude závidět i vaše oblíbená cukrárna.

Domácí kremrole

Domácí kremrole


Domácí kremrole patří mezi tradiční české zákusky, které si získaly srdce milovníků sladkého už po generace. Křehké listové těsto se nejprve namotá na kovové trubičky a upeče dozlatova. Uvnitř pak čeká nadýchaný sníh z bílků, někdy i se špetkou vanilky nebo kapkou citronu. Nejoblíbenější jsou klasické bílkové, ale některé recepty používají i máslový nebo pudinkový krém. Kremrole bývají pocukrované


Kremrole

Kremrole


Kremrole je oblíbený český dezert, který se skládá z křupavého listového těsta plněného sladkým sněhem z bílků. Těsto se peče na kovových trubičkách, aby získalo typický tvar spirály. Upečené kremrole se poté plní bílkovým krémem, který je nadýchaný a jemně sladký. Některé varianty používají máslový nebo vanilkový krém, ale klasika zůstává u bílkové náplně. Hotové kremrole se často sypou moučkovým



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Neodolatelné domácí kremrole s vanilkovým krémem, které zmizí z talíře jako první, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:



×